Upptäck vår nya färgkarta STORIES från LADY

Upptäck vår nya färgkarta STORIES från LADY

LADY lanserar ny global färgkarta för 2023! Färgkartan, som bär namnet STORIES, består av tre inspirerande kulörpaletter som bidrar till att skapa personliga rum med unika atmosfärer. Upptäck våra färghistorier här!

Nu är tiden inne för nya val, och de bästa kulörvalen är dem som känns i hjärtat.

Ny färgkarta från LADY med kreativa och jordnära kulörpaletter

– Färger har en inneboende kraft att uttrycka våra värden och att skapa ramar för våra liv, säger Lisbeth Larsen, global kulörchef på Jotun.

Tillsammans med Jotuns globala kulörteam har hon än en gång utvecklat en inspirerande färgkarta med paletter och kulörnyanser som återspeglar tiden vi lever i.

– För många är det tid för reflektion, och vi tänker till lite extra om vad vi värdesätter mest i livet. Kulörer kan vara ett väldigt bra sätt att uttrycka dessa värden på, och samtidigt påminna oss om dem i vardagen, fortsätter Larsen.

Tre vackra färghistorier – och många nya kulörer

Färgerna vi omger oss av betyder mer än någonsin – både när det gäller vad de berättar om oss, och hur de berikar atmosfären hemma. Den nya färgkartan från LADY består av tre härliga och unika kulörpaletter som är designade för att skapa nya historier i våra hem: SERENE PRESENCE, NATURALLY GROUNDED och CURATED LIVING.

Gläd dig åt tidlösa nyanser och nya kulörer som skapar en positiv atmosfär och en kreativ stämning. Tillsammans skapar kulörerna något helt unikt – ett nytt kapitel och nya omgivningar, som du och dina nära och kära kan trivas i och glädjas över under lång tid, säger Larsen.

Vegg malt med LADY 1520 Cheerful PeachSkapa en inspirerande och avslappnad atmosfär med kulörerna i det nya temat SERENE PRESENCE från färgkartan STORIES. Väggen är målad med LADY Pure Color i 1520 Cheerful Peach, skrivbordet är målat med LADY Supreme Finish Pure Matt 2489 Bella, taket är målat med LADY Perfection 1520 Cheerful Peach. 

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Den senaste tiden har hemmets roll, och vad vi förväntar oss av det, ändrat sig. Från att vara en plats vi vänder tillbaka till för att samla nya krafter, har hemmet blivit en plats för arbete, nöje, vila och samvaro. Vår nya globala färgkarta speglar detta genom att uppmana oss att låta hemmet uttrycka det som betyder mest för oss. Att välja de kulörer som inspirerar, oavsett syfte. Att ta ett steg tillbaka och följa sitt hjärta.

Bord malt i LADY 2489 BELLATemat SERENE PRESENCE bjuder på många pasteller i härligt samspel med fräscha och glödande ljusglimtar. Orangetoner överraskar alltid med en dos härlig, positiv energi. Bordet är målat med LADY Supreme Finish Pure Matt 2489 Bella.

Kreativa och unika färgkombinationer

Färgkartan introducerar en rad nya kulörer i fint samspel med utvalda nyanser från Jotuns rika färgarkiv. Varje tema har en unik känsla och bidrar till att hitta kulörer som passar din personliga smak.

Vegg malt med LADY 10430 Dempet SavanneModerna, neutrala nyanser bidrar till att skapa ett sofistikerat uttryck. Väggen är målad med LADY Pure Color 10430 Savann från det läckra temat CURATED LIVING

Kulörerna i varje tema berikar varandra, och kan skapa fina och unika färgkombinationer i ditt hem. Du kan också välja ut egna favoriter och kombinera kulörer från olika teman.

Läs mer om SERENE PRESENCE – dämpade pasteller och helande gröna toner

Läs mer om NATURALLY GROUNDED – varma jordkulörer möter solens mjuka toner

Läs mer om CURATED LIVING – sofistikerade rödfärger och blå accenter

Låt dig inspireras av friska och frodiga gröntoner i det jordnära temat NATURALLY GROUNDED. Här är väggen målad med LADY Minerals 8183 Örtagård, bordet är målat i LADY Supreme Finish Silkematt 8183 Örtagård

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Gang malt med LADY 8575 Natural GreenLåt nya, jordnära färgkombinationer förvandla ditt hem till en lugn oas. Väggen är målad med LADY Pure Color 8575 Natural Green från temat NATURALLY GROUNDED.

Skapa ett långvarigt, fint uttryck

Gör ett långvarigt och bra val med LADYs kulörpaletter och våra mest slitstarka färger LADY Pure Color, LADY Supreme Finish och LADY Wonderwall. Kombinationen av härliga kulörpaletter och kvalitetsfärg från LADY gör det enkelt att förnya ditt hem och ta vara på det du har.

LADY 5530 Collected Blue fra fargekartet STORIESTemat CURATED LIVING bjuder på sofistikerade rödtoner, moderna neutrala nyanser och eleganta blå accenter. Väggen är målad med LADY Pure Color 5530 Collected Blue. Dörr, panel och lister är målade med LADY Supreme Finish Halvblank 0486 Silke.

LADYs kulörtrygghet

Jotun har ett stort färgtekniskt laboratorium som gör våra kreativa kulörkoncept till unika kulörrecept. Det betyder att varje kulör får ett eget unikt recept anpassat för Jotuns produkter.

Då kan du vara helt säger på att kulören som blandas till dig i en LADY-målning, är likvärdig färgprovet i färgkartan, sammanfattar Lisbeth Larsen.

Läs mer om SERENE PRESENCE

Läs mer om NATURALLY GROUNDED

Läs mer om CURATED LIVING

 

Styling: Kråkvik/D’Orazio

Foto: Line Klein

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Så målar du med LADY Minerals Revive

Väggförnyaren LADY Minerals Revive förvandlar ojämna underlag, som till exempel strukturtapet, glasfiberväv, puts och tegel till ett kalkmatt, mineraliskt utseende….

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…