CURATED LIVING – sofistikerad nostalgi

CURATED LIVING – sofistikerad nostalgi

Kulörpaletten CURATED LIVING från den nya globala färgkartan STORIES kännetecknas av sofistikerad nostalgi, moderna neutraler och spännande accenter. Utforska de tidlösa kulörkombinationerna här!

Bilden ovan: Väggen är målad med LADY Pure Color 2951 Sophisticated Red. Detta är en djup, stilren och vinröd ton. Så behaglig, fin och frestande! 

Stilfulla kulörkombinationer skapar fina bakgrunder i rummet som upplevs tidsenliga och tidlösa på samma gång.

CURATED LIVING – ett sofistikerat tema

Det är de djupa, sofistikerade rödtonerna som står i fokus i paletten CURATED LIVING från den nya, globala LADY-färgkartan STORIES. Tillsammans med noggrant utvalda blå accenter och läckra neutrala kulörer, skapar de ett intressant och kreativt uttryck som bidrar till en unik och elegant känsla.

Vegg malt med LADY 10430 Dempet SavanneVäggen är målad med LADY Pure Color 10430 Savann. Dova neutraler bidrar till att skapa en elegant känsla i samspel med djupare färgnyanser, till exempel röda toner. 

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Temat CURATED LIVING är framställt av Lisbeth Larsen, Jotuns globala kulörchef, tillsammans med duktiga färgexperter i sitt kulörteam. Tillsammans har de utvecklat en palett som bjuder på en stilsäker kombination av traditionella kulörval och moderna nyanser.

LADY 5530 Collected Blue fra fargekartet STORIESTidlösa kulörval, autentiska material och särskiljande objekt ger rummet karaktär. Väggen är målad med LADY Pure Color 5530 Collected Blue, en dämpad och behaglig blåton. Nyansen kommer att upplevas lite gråaktig, men med en hint av något gyllene och grönaktigt över sig. Dörr, panel och lister är målade med LADY Supreme Finish Halvblank 0468 Silke.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Nostalgi och modernitet i mjuk kombination

–  Vårt mål med detta tema var att lyfta fram nostalgins komfort, utan att fastna i det förflutna. Genom att kombinera vintage inslag med en modern känsla har vi skapat en konstnärlig och sofistikerad kulörfamilj, säger Larsen.

Stue malt i LADY 20208 POETRY REDVäggen är målad med LADY Pure Color 20208 Poetry Red, bröstpanel med LADY Supreme Finish Pure Matt 20208 Poetry Red. Lister och fönster är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt 0486 Silke och taket med LADY Perfection 0486 Silke.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Genom en kreativ och välplacerad interiör kan det förflutna leva i nuet.

Nyanserade rödtoner och dämpade neutraler

CURATED LIVING presenterar nyanserade och vågade rödtoner som skapar ett sofistikerat uttryck i hemmet, perfekt balanserad med en klassisk blå accent – den dämpade och behagliga 5530 Collected Blue, och mjuka neutraler som berikar rummet med elegans.

20207 Statement Red är en kraftfull rödton som kräver sin rätta uppmärksamhet, medan den tidlösa klassikern 2951 Sophisticated Red är en djup ton som hämtar sin inspiration från mjuk sammet och bordeaux.

Båda för med sig en läcker glimt av nostalgi, säger Larsen.

Bord malt i LADY 2951 SOPHISTICATED REDBordet är målat med LADY Supreme Finish Pure Matt  2951 Sophisticated Red.

LADY Pure Color gör de färgstarka tonerna i CURATED LIVING ännu vackrare. Med sin supermatta finish får ljusa och energiska kulörer ett mer exklusivt och behagligt uttryck. Alla våra kulörer utvecklas med unika recept anpassade för Jotuns produkter. Du kan därför vara trygg med att kulören du har valt också blir kulören du sen får, när du väljer Jotuns produkter.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Vegg malt med LADY 20208 POETRY REDVäggen är målad med LADY Pure Color  20208 Poetry Red. Bordet, som är målat med LADY Supreme Finish Superblank 20207 Statement Red, bidrar till att skapa en spännande kontrast. 

Läckra kulörkombinationer

En genomtänkt färgsättning bidrar till att skapa ett enhetligt och personligt hem. När du kombinerar kulörtoner från samma palett säkerställer du ett heltäckande och elegant färguttryck.

Du kan också kombinera kulörer från de olika STORIES-paletterna för att skapa din unika färghistorier. Det viktigaste är att du skapar en atmosfär som du vet att du kommer få glädje av under en lång tid.

Fargekombinasjoner fra fargekartet STORIES

Du kan med fördel kombinera kulörer kors och tvärs från LADY-paletterna! Här kombineras den eleganta LADY Pure Color  20208 Poetry Red, en rödton som upplevs både formad och taktfull, med den läckra och balanserade LADY Pure Color  7038 Dusk Green från kulörpaletten SERENE PRESENCE. LADY Pure Color 1931 Kokos är den perfekta grundkulören för dig som önskar mjuka inslag av beige.

Läs mer om färgkartan STORIES.

Läs mer om kulörpaletten NATURALLY GROUNDED.

Läs mer om kulörpaletten SERENE PRESENCE.

Styling: Kråkvik/D’Orazio

Foto: Line Klein

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Så målar du med LADY Minerals Revive

Väggförnyaren LADY Minerals Revive förvandlar ojämna underlag, som till exempel strukturtapet, glasfiberväv, puts och tegel till ett kalkmatt, mineraliskt utseende….

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…