SERENE PRESENCE – dämpade pasteller

SERENE PRESENCE – dämpade pasteller

Den nya färgkartan STORIES består av tre nya kulörpaletter för 2023 med många fina kulörer. I paletten SERENE PRESENCE möts vi av mjuka, optimistiska och omslutande kulörer.

Bilden ovan: Väggen är målad med LADY Pure Color i 1520 Cheerful Peach, skrivbordet är målat med LADY Supreme Finish Pure Matt 2489 Bella, taket är målat med LADY Perfection 1520 Cheerful Peach

Vi påverkas av färgerna vi omger oss av, ibland utan att vi ens är medvetna om det. Lugnande färger, mjuka pasteller och vårlika gröntoner ger en frisk atmosfär som gör oss fokuserade.

SERENE PRESENCE bjuder på dämpade pasteller

I SERENE PRESENCE, den första färgberättelsen från den nya LADY-färgkartan STORIES, lär vi oss att inspireras av en mjuk och läkande minimalism som skapar ett avslappnat färguttryck i hemmet. Detta är paletten för dig som gillar det snygga och rena.

Jotuns duktiga kulörteam, lett av vår globala kulörchef Lisbeth Larsen, har sammanställt en palett med mjuka, milda och meditativa kulörer – men som även för med sig särdrag och personlighet. Den naturliga sammansättningen av mjuka pastelltoner, kalla lavendelnyanser och fräscha gröntoner skapar en behaglig atmosfär som inspirerar till ett ökat välbefinnande i vardagen.

Pasteller fra fargepaletten SERENE PRESENCESERENE PRESENCE, den första färgberättelsen från färgkartan STORIES, bjuder på dämpade pastelltoner, fräscha gröntoner och inslag av gyllene och varma orange kulörer.

Hemmet ska vara en plats där man kan ladda batterierna. En plats där själen får vila och tiden kan stå stilla. Färger har stor betydelse för omgivningen i rummet – de sätter stämningen och ger oss glädje.

Vegg malt med LADY 8087 VårluftVäggen är målad med LADY Pure Color 8087 Vårluft. Det är en frisk och vänlig grönton som bidrar till att skapa svala rum. Kombinera gärna med växter och andra naturelement för att skapa din oas.

Sensuella rum med karaktär

De mjuka och helande pastelltonerna i SERENE PRESENCE kompletteras av varma orangetoner, som på sitt unika sätt vill väcka oss och inspirera till social samvaro och kreativa stunder. Paletten är lugn, balanserad och behaglig, samtidigt som den bjuder på gyllene ljusglimtar, som till exempel fina 2489 Bella. Ett härligt energitillskott!

Bord malt i LADY 2489 BELLAOrangetoner är välkomnande och inkluderande, och de överraskar alltid med en rejäl dos härlig, positiv energi. Bordet är målat med LADY Supreme Finish Pure Matt 2489 Bella.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Öppna rum, fulla av ljus och växtliv, skapar en luftig och frodig atmosfär där tiden kan stå still. Lugnande, mild och meditativ – en sådan omgivning tillåter oss att släppa vardagens utmaningar och sätta rampljuset på oss själva.

Spisestue malt i 7038 DUSK GREENDet är bra att bo i gröna rum! Färgen bjuder in naturen och uppmuntrar oss att sänka axlarna och samla ny energi. Väggen är målad med LADY Pure Color  7038 Dusk Green, en frodig grönton som passar både små och stora rum. Taket är målat med LADY Perfection  7038 Dusk Green för ett kantlöst och holistiskt uttryck. Skåpen och stegen är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt  7038 Dusk Green.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Stue malt i 20186 LAVENDER TOUCHDrömlika pastelltoner! Här är väggen målad med LADY Pure Color 20186 Lavender Touch, en gråaktig lavendelton som skapar ett svalt och avskalat uttryck. 

De fina pastelltonerna i SERENE PRESENCE får en extra dimension när du målar med LADY Pure Color. Då kan du vara säker på att väggarna får ett extra matt och exklusivt utseende. Unik färgåtergivning framhäver ett sensuellt uttryck.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Fina och personliga kulörkombinationer

Kulörerna i paletten kan kombineras för att skapa ditt unika färguttryck. Behagliga gröntoner, som 8087 Vårluft, bidrar till att skapa en frodig och avslappande känsla, medan de mjuka lavendeltonerna, som 20186 Lavender Touch, kan lugna oss och ge oss utrymme att vända blicken inåt.

Kombinationsmöjligheterna är många, och vilka kulörer du kombinerar avgör hur kontrasterande färgsättningen blir. Alla våra kulörer utvecklas med unika recept anpassade för Jotuns produkter. Du kan därför vara trygg med att kulören du har valt också är kulören du sen får, när du väljer Jotuns produkter.

Läs mer om färgkartan STORIES.

Läs mer om kulörpaletten NATURALLY GROUNDED.

Läs mer om kulörpaletten CURATED LIVING.

Styling: Kråkvik/DÓrazio

Foto: Line Klein

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Nordisk elegans hos Catrine och Per Ove

Det vackra hemmet tillhörande inredningsstylisten Catrine Svellingen kännetecknas av egendesignade lösningar, greige kulörval och nordisk design. Välkommen in! Catrines eleganta…

Inbjudande hall hos @houseofekman

Inspireras av Emma Ekmans nymålade hall och korridor! Att måla taket i en mörkare kulör än väggen ger en spännade…

Sophisticated Red – En stilsäker burgundyton

Nyheten Sophisticated Red är en djup och stilsäker burgundyröd ton. Denna nyans är varm, läcker – och lätt att bli…

Hemma hos Elisa Røtterud

Välkommen in till Elisa Røtteruds härliga Oslo-hem! I lägenheten på Grefsenkollen skapar dämpade färgkombinationer en behaglig och nästan meditativ atmosfär…

Så målar du Halloween-pumpor

Årets kusligaste högtid är här och det är dags att spöka ut sig själv och sitt hem. Om man vill….

Modern minimalism hos Alexandra Hoang

När modeprofilen Alexandra Hoang och hennes man Thien köpte en lägenhet i Barcode slutade det med att de förnyade både…