Färgrik och charmerande sommarstuga

Färgrik och charmerande sommarstuga

Med fin sjöutsikt och härliga sommarfärger, har stugan blivit familjens nya drömställe.

Stugdröm nära Oslo

Elisabeth Gathe hade vuxit upp med familjens stuga i Kragerø och när den såldes ville familjen hitta en ny sommarstuga närmare Oslo där de bor. Efter flera visningar föll valet på en äldre stuga vid Svelvik, som ligger en timme söder om Oslo. I början var planen att de bara skulle måla och göra en relativt enkel renovering men det visade sig att de behövde ta i med krafttag och göra en större uppgradering. – Efter besök av hantverkare, insåg vi att det var mycket mer som behövde göras, inte minst med det elektriska, som inte var i försvarbart skick, berättar Elisabeth för Hytteliv.

LADY 2456 Punch

De somriga nyanserna är som hämtade från ett karibiskt strandhus! Panelväggar och inredning i hallen är målade med LADY Supreme Finish Halvblank 2456 Punch. Skjutdörren har fått färgen 6084 Sjösmaragd.

Hjälp med nya inredningslösningar

Ägarna tog kontakt med Hytteliv-redaktionen med hopp om att få inredningshjälp av dem – och de hade tur! Familjens nya ställe blev utvalt till ett projekt i ett samarbete mellan Hytteliv och Jotun, och våren 2017 var renoveringen i gång. Inredaren Siv Brenne har bistått med goda råd och kunskap för att skapa en mer praktisk och personlig stuga för familjen. För att få plats med ett större gästrum, var bland annat ett av förslagen att flytta köket.

Stugköket

Ljust och härligt kök; med helt ny placering. Köksinredningen målades med LADY Supreme Finish 5225 Sjöglimt. Golv i vinyl markerar övergången från köket till matsalen.

Före renoveringen

Det mesta i stugan var målat i vitt, och ganska karaktärslöst i förhållande till hur familjen har fått det idag! Genom att ta bort den stora öppna spisen som sällan är i bruk i en sommarstuga, fick man extra plats – men det är kanske bytet av fönster som har gett det största lyftet i stugan.

Före renoveringen

Före-bilder: Robert Christensen/Inviso

Köket i nya nyanser

Köket flyttades till det gamla gästrummet och har fin utsikt och en öppen planlösning mot matsalsdelen. Väggarna har fått samma, svala, turkos färg som själva inredningen men målades i den supermatta väggfärgen LADY Pure Color.

Somrig matplats

Familjen satte in nya, stora fönster i stugan och utsikten kan verkligen njutas från matbordet! Här finns det plats för hela familjen på mysiga, fina stolar i den friska gula färgen 10432 Spontan. Med detaljer som rep, åror på väggen, korglampor och stråhattar, har stugan fått många detaljer som påminner om närheten till vattnet. Taket är målat med 9918 Klassisk Vit i LADY Perfection.

Matplats med SPONTAN gula stolar

De sommargula stolarna är målade med LADY Supreme Finish Superblank 10432 Spontan.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suverän finish – både på dörrar och lister
  • Extremt slitstark
  • Jämn och vacker yta
  • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Färgstarkt välkomnande i hallen!

Även om de flesta väggfärgerna i stugan är dämpade, föll valet i hallen på en knallig korallnyans från Jotun. Både panelväggarna och inredningen i hallen målades med LADY Supreme Finish i halvblank glansgrad i färgen 2456 Punch.

Sommarstuga med pigg hall

Samma färg går igen i vardagsrummet, där inredaren föreslog ett köp av ett gammalt skåp på nätet och målade det i samma färg. Skåpet är också målat med LADY Supreme Finish som ger en suverän finish på trä! Färgen heter 2456 Punch. Friska gula- och korallröda färger i kombination med turkosa toner ger perfekt sommarkänsla!

Sommarstuga - skjutdörr

En praktisk, ny skjutdörr på skenor, sattes in mellan hallen och vardagsrummet. Detta är en smart lösning när man inte bygger nytt och har möjlighet att gömma dörren i väggen! Färgen på dörren är den härliga Sjögröna 6084 Sjösmaragd – med LADY Supreme Finish i superblank glansgrad.

Sovrum med kalkfärg

Föräldrasovrummet har fått vackra väggar med färgen 1269 Gryning. Denna fina gulaktiga gråton passar perfekt till LADY Minerals – och ger väggarna en läcker struktur och sinnlighet.

Läs mer om färgval och hur du målar med kalkfärgen här.

Sommarstuga
Sommarstuga

LADY Minerals kalkfärg ger en vacker sinnlighet till väggarna. Golvet är målat i samma korallröda färg som går igen på flera ställen, 2456 Punch.

Gästrum med plats!

Inredaren Siv Brenne rekommenderade att platsbygga våningssängar för att utnyttja utrymmet maximalt. Dessutom byttes fönstret till ett större, något som gör det extra ljus och fint. Både våningssäng och panelväggar i gästrummet är målade med LADY Supreme Finish 5225 Sjöglimt.

Med plats för många i stugan!

Ett större gästrum blev prioriterat under ombyggnaden av stugan – och, så fint det blev!

Se kulörchefens sommarstuga här!

Badrummet i annexet

För närvarande finns det inte plats för badrum i stugan, så det kombinerade bad- och tvättrummet ligger i annexet. Panelväggarna är målade i blåtonen 4423 Källa och inredningen i 9938 Naturligt Svart, allt med LADY Supreme Finish. Praktiskt och fint med shackmönstrat vinylgolv från Tarkett!

Badrum
Panelväggar målade i blåtonen 4423 Källa.
Elisabeth vid sin sommarstuga

Elisabeth Gathe är nöjd med renoveringen och färgvalet och kan äntligen njuta av resultatet! Tusen tack för att vi fick komma på besök!

Detta inslag är gjort i samarbete med Hytteliv och inredaren Siv Brenne, som också har stått för styling av bilderna. Fotograf: Per Erik Jæger

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar hela tiden med projekt som ska inspirera dig till att förnya ditt hem. Hon fixar filmklipp, färgkartor, åker på mässor, stylar och ordnar vackra bilder för visa dig hur enkelt det är att få det perfekta resultatet.

Grön jul med Local Green och Mocktails

Vi vill slå ett slag för att prova alkoholfria Mocktails i jul! Vår senaste gröna färg LADY 8546 Local Green är gyllene…

En festkväll i magiska färger

Julstämning med ett fint dukat bord – och den djupa, vackra LADY 20145 Wisdom på väggarna! Magisk julstämning Dekorationer på ett…

Jul i varma färger hos Vibeke

Med den dämpade vackra färgen LADY 20120 Organic Red, skapas en varm julstämning i ett nafs! Se det fina julrummet…

LADY Minerals Kalkfärg – nu i fler färger

Nya färger i LADY Minerals Kalkfärg! Den krökta väggen är målad med 11174 Curious Mind. – Livet är fullt av möjligheter – utforska…

Mjukt och harmoniskt med kontraster

Inredningsbutiken Asplund är målad i den vackra LADY Minerals i kulören LADY 10342 Kalkgrå och LADY Pure Color i S8010-G50Y. Färgerna skapar en…

Enhetlig och lugn känsla med kalk

Layereds showroom är målat i en enhetlig och monokrom färgskala som ger ett modernt och lugnt intryck. Väggar målade med…

Go to top