Färgstarkt LA-inspirerat hem

Färgstarkt LA-inspirerat hem

Cecilia Blankens färgstarka och härliga vardagsrum är målat med LADY Minerals Revive 7163 Minty Breeze, 10679 Washed Linden och 1462 Grå Skiffer. Taket är målat med LADY Perfection i färgerna 11175 Adventure, 7637 Exhale och 1024 Tidlös.

Från Los Angeles till Stockholm

Cecilia Blankens, designer och grundare av skoföretaget Blankens, har efter sex år i Los Angeles flyttat hem till Sverige igen. Cecilia bor nu med sin familj en bit utanför Stockholm i ett tegelhus byggt 1966.

– Under våra år i LA så utvecklades vår inredningsstil, berättar Cecilia. – Vi har nog aldrig varit några ljust-och-fräscht-svenskar men i LA kunde vi verkligen gå all in med mycket färg och en lite mer svulstig stil. Det fanns många bra loppisar och second hand-butiker i LA där vi hittade en hel del fina saker till vårt hem. Så, när vi flyttade hem igen så tog vi med oss allt och bestämde oss för att hålla fast vid vår stil med mycket färg och trä, berättar hon.

Väggar målade med LADY Minerals Revive 10679 Washed Linen, tak med LADY Perfection i färgerna 7637 Exhale  och 11175 Adventure.

Bra planlösning och fina originaldetaljer

Även om Cecilia och hennes man gillade planlösningen och alla fina originaldetaljer i sitt nya hus så kändes vardagsrummet lite kantigt. De hade också en önskan om att det skulle kännas mer intressant och hänga ihop lite bättre med det nya köket.

I det härliga vardagsrummet är väggarna målade med LADY Minerals Revive 1462 Grå Skiffer.

På väggarna i vardagsrummet satt en gammal sjögräs-tapet och för att få bort alla ojämnheter på ett smart sätt så målade man väggarna med LADY Minerals Revive. På så sätt slapp de att bredspackla hela rummet.

Jag älskar hur färgen ger stuktur och dynamik till rummet och så skönt att vi slapp bredspackling!

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

Färgskala i grönt och brunt

Familjen har hållit sig till den gröna färgskalan med inslag av brunt och trä i resten av huset så när turen kom till vardagsrummet höll man sig i den färgskalan där också. Väggarna i vardagsrummet är målade i Washed Linen, Minty Breeze och Grå Skiffer.

Taket i matsalsdelen är målat i LADY Perfection 7637 Exhale, 11175 Adventure och 1024 Tidlös.

Taket gjorde all skillnad

Man valde även att måla taket i olika färger: Adventure, Exhale och Tidlös.

Vi chansade och målade taket och är så nöjda. – Jag älskar resultatet, det gjorde all skillnad!

Att måla taket har blivit mer och mer populärt. För några år sedan diskuterade man inte ens ett alternativ till vita tak men nu känns det inte alls konstigt att måla taket i en avvikande kulör. Det kan till och med vara det som lyfter en inredning, som hemma hos Blankens.

Läs om taket – den femte väggen, här!

Väggarna i vardagsrummet är målade med LADY Minerals Revive.

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Att kombinera färger

De flesta tycker att det är härligt med färg men tycker att det är svårt att få till bra kombinationer. I vår nya färgkarta, som du kan läsa mer om här, får du många bra tips på fina färgkombinationer. Du kan också fråga våra färgexperter på kulorrad.jotun.se. Här kan du ladda upp bilder, ställa din fråga om färgsättning och få svar från våra färgexperter, helt utan kostnad.

Väggar målade med LADY Minerals Revive 1462 Grå Skiffer, 7163 Minty Breeze och 10679 Washed Linen.

Cecilia och hennes man är supernöjda med resultatet. – Vi tycker att det blev hur fint som helst – smakfullt och intressant! – Precis som vi önskade, avslutar Cecilia.

Foto: Cecilia Blankens

@ceciliablankens

Annika Lindskog

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Hemma hos Emily Slotte lyser solen

Instagrams vackraste konto? Ja, det är något som kreatören Emily Slotte hör att hon har titt som tätt. Kolla in…

Arijana Heinricis sekelskiftesdröm

Inredaren, entreprenören och influencern Arijana Heinrici har nyligen flyttat in i en vacker våning i Uppsala. Kolla in hennes fantastiska…

Ditte Svanfeldts varma och ombonade sovrum

Välkomna hem till Ditte Svanfeldt. En inspiratör och entreprenör som bor tillsammans sin familj på landet. Hon är en livsnjutare…

Supermatta väggar gör hela skillnaden

Supermatta och vackra väggar. Detta fina sovrum är målat i den gyllenbruna nyansen 10963 Golden Bronze med LADY Pure Color….

Ett hem att leva i hemma hos Emilia

En bit utanför Helsingborg bor Emilia Olsson i ett vackert hus tillsammans med sin familj. Här pryder dämpade harmoniska kulörer…

Nya vackra kulörer i LADY kalkfärg

 – Vi har lanserat nya kulörer i LADY Minerals kalkfärg och LADY Minerals Revive. Färgen på bilden är LADY Minerals…

Go to top