Favoritfärgen Minty Breeze i nya kombinationer

Favoritfärgen Minty Breeze i nya kombinationer

Är du en av dem som har favoritfärgen Minty Breeze på väggen hemma? Här ger vår kulörchef Nina dig hennes bästa tips på nya kombinationer med denna kulör. Se till exempel hur fin Minty Breeze är ihop med LADY Pure Color 20142 Daydream. (bild till höger)

Kombinera nya och tidigare kulörer

Låt oss visa dig hur du kan återupptäcka en vacker kulör genom att tillföra en ny i ett angränsande rum eller genom detaljer i rummet. Vi kombinerar nya och mer välkända kulörer – i en skön harmoni.

Kulörer är så otroligt spännande. Genom små justeringar kan ett rum och dess atmosfär ändras helt.

LADY 12126 Silhouette

LADY 12126 Silhouette är en vacker följeslagare som kan användas i angränsande rum eller på detaljer med LADY Minty Breeze. Silhouette är en av de nya kulörerna från årets LADY färgkarta REDISCOVER.

Nya matchande nyanser

I denna film utgår vi från 7163 Minty Breeze och visar fem olika förslag på matchande kulörer. Dessutom kommer ni se att det är de enkla sakerna och detaljerna med en gyllene ton som skapar en vacker accent. En sådan fin, gyllene ton kan exempelvis vara nya 12126 Silhouette.

Sätt färg på detaljer och tak!

Lägg märke till att detaljerna också är målade i en ny kulör. Ja, man har faktiskt lov att utmana vita detaljer och tak. Du ser därför att våra lister och karmar har fått den nya mörkare mintiga tonen 6379 Cityscape och taket är målat med en helt ny, gyllene vit nyans 12123 Contemporary White. Tillsammans blir detta en perfekt utgångspunkt för en enhetlig och spännande färgpalett, där Minty Breeze kommer att framstå som ny och spännande.

Färgpaletten i filmen

Du kan även läsa mer om de nya dämpade pastellerna här!

Genom att tillföra en ny färg kan stämningen skifta från sval till varm, från lekfull till elegant och från kontrastfylld till harmonisk, eller omvänt. Möjligheterna är så många!

Blågrön kombination

Mint och blått – en älskad kombination. Det visar vår statistik. Tillsammans skapar de ett svalt och behagligt uttryck. 5030 St. Pauls Blue har sin naturliga plats ihop med Minty Breeze just för sin gröna underton. Detta är kulörer för dig som gillar svala, dämpade nyanser med ett gråaktigt drag.

LADY 5030 St Pauls Blue och LADY 7163 Minty Breeze

5030 St.Pauls Blue ihop med 7163 Minty Breeze 

Dagdrömmande möte med mint

Mintiga kulörer och plommonfärger är otroligt läckert ihop! Plommonfärgen LADY 20142 Daydream tillför elegans och en dos av femininitet. Uttrycket blir mjukare och varmare.

20142 Daydream

LADY Pure Color 20142 Daydream är vacker ihop med 7163 Minty Breeze. Välj LADY Pure Color för att få en supermatt och perfekt yta!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Bränd persikokulör ger energi

När du vill tillföra liv och glädje i rummet är en bränd persikofärg som LADY 20046 Savanna Sunset idealisk. Den är energigivande, varm och välkomnande. Perfekt för rum där du är social. Kanske köket som ligger intill vardagsrummet i Minty Breeze? Eller matrummet? Ett resultat blir möjligen att familjen eller gästerna sitter länge till bords och myser i en glad miljö.

LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive 20046 Savanna Sunset. Läs mer om LADY Minerals Revive här!

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

En färgkick!

För dig som gillar fina kulörharmonier, men ändå söker efter en kick så ger 5489 Free Spirit just detta. Påfyllning av något levande och upplyftande. Free Spirit tar tag i Minty Breeze och lockar fram det gröna i den mintiga nyansen. De går hand i hand och skapar en mer levande och frejdig inredning för lekfulla rum.

LADY 5489 Free Spirit och LADY 7163 Minty Breeze

LADY Pure Color 5489 Free Spirit – tillsammans med LADY Minerals Revive 7163 Minty Breeze.

Vallmofrö – en bra basfärg

För dig som letar efter en perfekt baskulör till Minty Breeze kan den betonggrå färgen LADY 1877 Vallmofrö fungera fint. Den är speciellt fin med en kalkaktig yta som man får genom att måla med LADY Minerals eller LADY Minerals Revive. Då blir uttrycket omedelbart mer rått, med fokus på strukturer och yta. Detta är för dig som gillar gråa kulörer som gör sig bra i en dämpad färgskala.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

LADY Minerals 1877 Vallmofrö

LADY Minerals kalkfärg 1877 Vallmofrö. Läs mer om kalkfärgen LADY Minerals här!

Paletten med 1877 Vallmofrö

Nina
Nina

Nina – Nina Klæbo Mørkve | Skandinavisk Kulörchef Jotun

Nina har alltid full koll på de senaste trenderna. Hon trollar fram de allra vackraste färgkombinationerna och hennes kulörråd är alltid träffsäkra. Tillsammans med LADY-teamet tar hon gång på gång fram de vackraste kulörerna och färgkartorna.

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar…

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Välkommen till Julia Dangs kreatörsstudio

När kreatören Julia Dang besökte lanseringseventet för vår senaste LADY-färgkarta CANVAS blev hon inspirerad till att måla om hela Studio…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…