Förvandlingen av den 100 år gamla drömvilla

Förvandlingen av den 100 år gamla drömvilla

Kolla in när den 100 år gamla villan total förvandlades av Nina Holst och Marcus Mars. Väggen är målad med LADY Pure Color12075 Soothing Beige.

Jugendhus från 1923

Nina Holst är även känd som @stylizimoblog och är en av de första inredningsbloggarna i Norge. Hon är känd för sin estetiska stil och sitt öga för detaljer när det gäller inredning. I april 2020 tog Nina, hennes sambo Marcus Mars och hunden Conrad över den stora villan i Drammen och började omedelbart att renovera den.

Huset på 277 m2 är ett Jugendhus med mansardtak. Tillsammans med Marcus, som arbetar som konstsmed, har Nina gett kärlek till huset under året som har gått.

Nina Holst_LADY 12075 Soothing BeigeDen 100 år gamla villan har vackra original detaljer och dörrar. 

Lugnt och läckert vardagsrum

Både vardagsrummet och matsalen är målade med LADY Pure Color i 12075 Soothing Beige, som skapar en harmoni i rummen. Den ljusa beigtonen på väggen skapar en lugn bakgrund som får detaljerna till att poppa. Stylingen av rummet skapar en social atmosfär där både original detaljer och nya kombineras läckert.

Taket är målat med LADY Perfection i 9918 Klassisk Vit och listerna med LADY Supreme Finish Halvblank i 9918 Klassisk Vit.

Nina Holst_LADY 12075 Soothing BeigeSupermatta väggar med LADY Pure Color 12075 Soothing Beige. Taket är målat med LADY Perfection i 9918 Klassisk Vit.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Nina Holst_LADY 12075 Soothing BeigeDen nya takrosetten är tidsriktig i det gamla huset. Med den sobra kulörpaletten har vardagsrummet med de vackra detaljerna kommit till sin rätt. Nina Holst_LADY 12075 Soothing Beige

Köket

Köket är ännu inte helt klart, men det är ommålat vilket gör att det känns helt nytt och behagligt. Nina Holst - LADY Laurbær

De släta väggytorna är målade med LADY Pure Color8302 Lagerträd, medan panelväggen är målad med LADY Supreme Finish Silkesmatt i samma kulör.

LADY 8302 LagerträdNina Holst - LADY LaurbærVarma toner i kombination med nostalgiska detaljer – så fint! 

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Grön hall

Nina valde även att ha en grönton i hallen och målade panelväggen i 8252 Green Harmony, som gör rummet harmoniskt och vackert. Panelväggen är målad med LADY Supreme Finish Silkesmatt, medan tak, lister och dörrar är målade i halvblank glansgrad i 9918 Klassisk Vit.

Nina Holst - LADY Green HarmonyDen gyllene gröntonen är läcker till trägolven som ger hallen en harmonisk helhet.

Ljusgrönt sovrum

Sovrummet målades med LADY Pure Color i 8281 Pale Linden, som är en diskret och dämpad grönton. Både listerna och dörrarna är målade i en halvblank glasgrad med LADY Supreme Finish i 9918 Klassisk Vit.

Nina Holst - LADY Pale Linden

Nina Holst - LADY 12075 Soothing Den angränsade walk in closeten har målats i samma kulör som vardagsrummet, 12075 Soothing Beige med LADY Pure Color.

Gillar du gröna kulörer? Läs mer om våra vackra gröna toner här!

Vacker kulörpalett

Få mer inspiration här: @villamarsgarden
Foto: Nina Holst

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Frodigt och nytt badrum med målade ytor

Med målade ytor på badrummet kan man ändra kulörer utan en speciellt stor insats. Det ger dig möjligheten att skapa…

Så gör du ditt egna soffbord

Gör ditt alldeles egna soffbord med några enkla steg.  Busenkelt soffbord Det är inte alltid lätt att hitta det perfekta…

Social sommarstuga i nordiska toner

Välkomna till den renoverade sommarstugan som har blivit till ett social familjehem. Detta varma och ombonade hem har en välgenomtänkt…

Lägenheten på Grünerløkka

Välkomna till den mysiga och ljusa lägenheten i Grünerløkka i Oslo. Här bor en familj på fyra personer och i…

Lär känna Miranda Rebecca

Miranda Rebecca är mångsysslaren som arbetar som kreatör, driver livsstilsvarumärket For Good Luck, samt driver en foodtruck under somrarna i…

Hemma hos Elin Skoglund

Välkomna hem till kreatören och influencern Elin Skoglund och hennes sekelskiftesdröm! Låt dig bli inspirerad av hennes läckra hem och…