Grönskan flyttar in i Kvarngården

Grönskan flyttar in i Kvarngården

Hos Sofia och Nils Odier på Västerlen har golvet fått en grön färg, 7613 Northern Mystic.

Kvarngården på Västerlen

Mitt i ett böljande fält, några kilometer från havet och strax utanför Skivarp på Västerlen, ligger Kvarngården. Här bor Sofia, modestylist, och Nils, fotograf, med sina döttrar och hundarna Milo och Juno.

Familjen flyttade hit för ungefär 10 år sedan när paret gjorde det många drömmer om – lämnade storstadens stress för ett lugnare liv på landet.

grönskan flyttar in i Kvarngården

Väggar målade i LADY Pure Color 9918 Klassiskt Vit.

När Sofia och Nils tog över gården gjorde man i princip om allting och målade allt vitt, i LADY 9918 Klassiskt Vit. Sofia beskriver deras inredning som sval i vitt, svart och grått och med trä som inslag av värme.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

LADY 9918 Klassisk Vit

En ren och neutral vit färg som är långt vitare än både 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull. Det måste man tänka på när man vill ha Klassisk Vit men har färdigmålade detaljer i färgen Bomull – som industrin använder som sin vit färg. Då kommer det bli en markant skillnad och alla detaljer i Bomull kommer se extra gula ut intill. Lister, fönster dörrar – tänk helhet.

Grönskan flyttar in i Kvarngården

Golven målade i 7613 Northern Mystic.

En resa för med sig grönska

En födelsedags-resa till Bali inspirerade Sofia och Nils till att ta in mer grönska i sitt hem. Den gröna naturen på Bali hade gjort ett stort intryck och när de kom hem igen ville de absolut få in mer grönt i Kvarngården. Det tidigare vita hemmet började kännas lite stramt och nu ville man att huset skulle kännas mjukare och mer välkomnande.

När de upptäckte Jotuns färgpaletter och de fina produkterna så var det ingen tvekan. – Vi föll för den gröna färgen LADY 7613 Northern Mystic och målade golvet i den stora salen. Det blev så fint så vi fortsatte och målade även en bit upp på väggen, som en bröstning. – Northern Mystic blev det perfekta valet, berättar Sofia.

– Den perfekta gröna färgen!

Sofia och Nils upplever att huset nu har en bas. När det var helt vitt kändes det lite svävande.    – Vi ville ta in naturen utanför och det har de gröna golven verkligen lyckats med!

LADY 7613 Northern Mystic

En mörk, gyllene grön färg som är djupt grön, perfekt balanserad och ger känslan av att den varken är för blå, kall eller gul och gyllene. Den fungerar som en snygg kontrast intill en mängd andra färger, bland annat beige, grå, gröna och gyllene rosa- och persikofärger. Några favoriter är 7628 Treasure, 7629 Antique Green, 12077 Sheer Grey, 0394 Varmgrå. Av andra kända färger är 8470 Smooth White, 10679 Washed Linen, 1973 Antikgrå, 1032 Grå Harmoni, 8252 Green Harmony, 8302 Lagerträd och 8281 Pale Linden snygga intill.7613 Northern Mystic fungerar till 7236 Chi, 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit, 1453 Bomull.

Grönskan flyttar in i Kvarngården

Golv målat i Trestjerner Golvfärg 7613 Northern Mystic, väggar LADY Pure Color 9918 Klassiskt Vit.

Badrum och arbetsrum

När man ändå var igång målades även det lyxiga badrummet och Sofias kontor om i färgen LADY 7354 Svartpeppar. – Den är både mörk, djup och mjuk på samma gång, vacker överallt, berättar Sofia. – Många av våra vänner har blivit inspirerade av färgen och har den hemma hos sig.

Grönskan flyttar in i Kvarngården

I badrummet är väggen målad med LADY Aqua 7354 Svartpeppar.

 LADY Aqua

LADY Aqua

  • Ingår i Jotuns godkända våtrumssystem
  • Fuktbeständig
  • Täckgaranti
LADY 7354 Svartpeppar

Grönskan flyttar in i Kvarngården

Golv målat i Trestjerner Golvfärg 7613 Northern Mystic, väggar LADY Pure Color 9918 Klassiskt Vit och 7613 Northern Mystic.

Magiskt och inspirerande!

De gröna golven har grundat huset och det har fått en bas samtidigt som man har fått in lite kontraster genom att måla några rum lite mörkare.

– Magiskt, avslutar Sofia.

Tack Sofia och Nils för att vi fick se er vackra gård, Kvarngården. – Så inspirerande!

Foto och styling; Nils Odier och Sofia Odier

Läs mer om Kvarngården i Resicence här!

Annika Lindskog
Annika Lindskog

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Så målar du påskäggen!

Påskägg i alla varianter är något vi förknippar med traditionellt påskfirande. Vi pyntar gärna hemmet med påskägg eller fyller påskäggen…