Grönt och festligt med Local Green och Mocktails

Grönt och festligt med Local Green och Mocktails

Vi vill slå ett slag för att prova alkoholfria Mocktails! En av våra populäraste gröna kulörer är 8546 Local Green som är gyllene och frodig – och matchar de fräscha drinkarna. Perfekt för dig som också gillar grönt, precis som vi.

Grönt är skönt!

Vi tycker att grönt funkar i alla lägen – till vardags som till fest! Även i trendbilden är grönt en färg som fler och fler använder interiört. Vår favorit 8546 Local Green upplevs som närvarande och trygg samtidigt som den skapar en förbindelse med omgivningarna utanför hemmets väggar. När vi utvecklade kulören Local Green var lokalt hantverk och närodlad mat viktiga inspirationskällor, då allt fler sätter värde på att handla närproducerat och lokalt.

Väggen är målad med vår supermatta väggfärg  LADY Pure Color 8546 Local Green

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Naturens gröna nyanser flyttar in och den frodiga Local Green ger associationer till det beständiga och äkta.

Frisk Mocktail till Local Green

En annan sak som är ”rätt” i trendbilden är Mocktails! Vi blev inspirerade att göra en frisk och festlig Mocktail med päron och rosmarin som tar upp det gröna temat från väggfärgen. Det blir fint med ett tydligt tema under högtiden, och den här friska alkoholfria drinken blir vår favorit i år!

Enkel dekoration med tallkottar, kvistar och örter! Väggarna är målade supermatta med LADY Pure Color 8546 Local Green.

LADY 8546 Local Green

En gulaktig grön färg som är gyllene och frodig med en viss gråaktighet i sig. Den kan också beskrivas som en kakigrön färg, naturlig och jordnära. Jämförelsevis är den mer gulaktig och gyllene i tonen än de kända gröna färgerna 8252 Green Harmony och 8469 Green Leaf. Årets gröna färger drar mer åt det naturliga hållet.

Vad är en Mocktail?

Mocktails är helt enkel drinkar som är mixade utan alkohol och många är just cocktails utan alkohol. Ofta sätter man begreppet ”Virgin” före drinknamnet. Det är också vanligt för mocktails att man tillsätter en smakkomponent som ersättning för alkoholen om alkoholen har en smak som är distinkt för den ursprungliga cocktailen.

Päron och rosmarin Spritzer

Detta behöver du till en drink:
4 cl päronjuice
1 cl rosmarinsirap (se recept nedan)
4 cl Mint & Lime soda från Schweppes (eller liknande soda med smak)
Lime
Club soda
Isbitar
Dekorera med päronskivor och färsk rosmarin

Så här gör du:
Fyll glaset med isbitar. Tillsätt juice, sirap och mint & lime soda. Toppa med Clubsoda och en skvätt lime. Dekorera med en päronskiva och en kvist rosmarin. Rör om innan du dricker. (Om du föredrar att drinkarna är mindre söta använder du mindre mint & lime soda).

Rosmarinsirap

Detta behöver du:
1 dl vatten
1 dl socker
4 kvistar rosmarin

Så här gör du:
Häll vatten, socker och rosmarin i en liten kastrull. Koka upp blandningen, på medelvärme, under omrörning tills sockret är helt upplöst. Ta av kastrullen från värmen och låt blandningen dra i ca 10 minuter. Sila bort rosmarinen och låt det svalna helt. Förvara sirapen i stängd burk eller flaska i kylskåpet.

Om du är nyfiken på fler gröna nyanser kan vi presentera fyra vackra gröntoner i vår senaste färgkarta STORIES. Läs till exempel mer om rustika 8575 Natural Green här!

 

Foto och styling: Annette Nordstrøm

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Naturlig färginspiration till fjällstugan

Vem älskar inte den naturliga fjällstugan med varma och rustika inslag? Jag vill bara till stugan på en gång! Och,…

Jasmine älskar beige tonen Sand

Gillar du beige toner? Då kommer du garanterat att älska Jasmines hem! I denna lugna och fridfulla Malmö-lägenhet är varje…

Dusk Green – en härlig grönton för frodiga rum

Vi bara älskar frodiga rum i mjuka gröntoner – och speciellt denna lite djupa, men ändå fräscha 7038 Dusk Green! …

Nya LADY Balance – ännu vackrare och lika bra för inomhusmiljön!

Vi på Jotun erbjuder ett stort utbud av interiörfärger anpassade efter olika önskemål och behov. Nya LADY Balance är vår…

Greige och blått hos Tone Kroken

Norska inredningsarkitekten Tone Kroken lever på att skapa god stämning. Det framkommer i hennes vackra Oslo-lägenhet. Välkommen in! Bilden ovan:…

Så här bor vår kulörexpert Annika!

Våga satsa på mörka kulörer! Så här fint blir det med den mörkblå nyansen 4744 Sophisticated Blue i Annikas stora…