Gryning i sovrummet

Gryning i sovrummet

Hej! För inte så länge sedan målade jag sovrummet grått och efter några provmålningar med olika nyanser föll valet på LADY 1269 Gryning. Rummet ligger åt norr och har bara ett fönster, så ljuset blir gärna lite kallt och blåtonat. Gryning värmer rummet och upplevs som neutral och fin, och bäst av allt – den passar till allt! Jag använde LADY Pure Color som har en helmatt och vacker yta.

LADY 1269 Gryning

Vägg och nattduksbord i samma kulör

Hos mig har också det hemmasnickrade nattduksbordet fått några lager med väggfärgen. (OBS! Jotun rekommenderar att du använder LADY Supreme Finish för trä och panel för en mer slitstark yta.) Istället för att jobba med kontraster ville jag att den lilla hyllan skulle vara en del av väggen. Enhetligt och vackert, och så ger det rum för att leka mer med material och färger på de saker jag har stående på hyllan.

LADY 1269 Gryning

Effektivt stylingtips

Tycker du att interiören blir lite för tråkig och intetsägande så är ett välbeprövat stylingtips att låta något av dina favoritplagg fungera som dekor. Jag låter mina favoritkjolar hänga framme, den extra fina parfymflaskan får stå på nattduksbordet, och det finns inget som hindrar att du låter både skor och smycken bli en del av inredningen.

LADY 1269 Gryning Elisabeth Heier

Och tänk så enkelt det är att byta uttryck bara genom att byta ut de här. Under den här tiden på året passar det bra med ett varmare uttryck, och min favoritkombination just nu är naturfärger och – material ihop med gråa toner.

LADY 1269 Gryning

Sängkläder i beige linne, en lampa med detaljer i ek, och en vävd matta i jute var vad som behövdes för att skapa just den varma känslan jag ville ha. Och textilier, mer textilier än jag brukar använda. Både vackert stickat på sängen och lätta linnegardiner. Ihop med den fina grå väggen tycker jag att uttrycket blir både varmt och sofistikerat på en och samma gång.

Här kan du se hur det blev när jag målade med LADY Cashmere i mitt vardagsrum.

Foto och styling © elisabeth heier

Avatar
Avatar

Elisabeth – Inredningsdesigner och stylist

Elisabeth Heier-Werner är gästbloggare hos oss. Hon arbetar som inredningsdesigner och stylist och är alltid på jakt efter smarta lösningar och något vackert att vila ögonen på. Hennes blogg är en av Norges största inspirationsbloggar inom inredning.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…