Gryning i sovrummet

Gryning i sovrummet

Hej! För inte så länge sedan målade jag sovrummet grått och efter några provmålningar med olika nyanser föll valet på LADY 1269 Gryning. Rummet ligger åt norr och har bara ett fönster, så ljuset blir gärna lite kallt och blåtonat. Gryning värmer rummet och upplevs som neutral och fin, och bäst av allt – den passar till allt! Jag använde LADY Pure Color som har en helmatt och vacker yta.

LADY 1269 Gryning

Vägg och nattduksbord i samma kulör

Hos mig har också det hemmasnickrade nattduksbordet fått några lager med väggfärgen. (OBS! Jotun rekommenderar att du använder LADY Supreme Finish för trä och panel för en mer slitstark yta.) Istället för att jobba med kontraster ville jag att den lilla hyllan skulle vara en del av väggen. Enhetligt och vackert, och så ger det rum för att leka mer med material och färger på de saker jag har stående på hyllan.

LADY 1269 Gryning

Effektivt stylingtips

Tycker du att interiören blir lite för tråkig och intetsägande så är ett välbeprövat stylingtips att låta något av dina favoritplagg fungera som dekor. Jag låter mina favoritkjolar hänga framme, den extra fina parfymflaskan får stå på nattduksbordet, och det finns inget som hindrar att du låter både skor och smycken bli en del av inredningen.

LADY 1269 Gryning Elisabeth Heier

Och tänk så enkelt det är att byta uttryck bara genom att byta ut de här. Under den här tiden på året passar det bra med ett varmare uttryck, och min favoritkombination just nu är naturfärger och – material ihop med gråa toner.

LADY 1269 Gryning

Sängkläder i beige linne, en lampa med detaljer i ek, och en vävd matta i jute var vad som behövdes för att skapa just den varma känslan jag ville ha. Och textilier, mer textilier än jag brukar använda. Både vackert stickat på sängen och lätta linnegardiner. Ihop med den fina grå väggen tycker jag att uttrycket blir både varmt och sofistikerat på en och samma gång.

Här kan du se hur det blev när jag målade med LADY Cashmere i mitt vardagsrum.

Foto och styling © elisabeth heier

Elisabeth
Elisabeth

Elisabeth – Inredningsdesigner och stylist

Elisabeth Heier-Werner är gästbloggare hos oss. Hon arbetar som inredningsdesigner och stylist och är alltid på jakt efter smarta lösningar och något vackert att vila ögonen på. Hennes blogg är en av Norges största inspirationsbloggar inom inredning.

Vinn gåvor från MENU

Den eleganta lilla lampan, Socket lamp från Menu, passar in överallt! Den vackra panelen är målad silkematt med LADY Supreme…

Små grepp ger stora förändringar!

Återupptäck någonting av det fina du redan har genom att sätta samman det på ett annat sätt! Väggen har färgen LADY…

Våra vackraste röda färger

Rött ökar aptiten! Detta härliga kök har fått den smakfulla rödrosa färgen LADY 20120 Organic Red. Rött är passion Rött…

Äkta och naturligt med kalkfärg

LADY Minerals 0394 Varmgrå – kalkfärgen är perfekt till den industriella stilen! Nu kan du få LADY Minerals kalkfärg i hela…

Våra vackraste gröna färger

LADY 8302 Lagerträd är en utmärkt grön färg att omge sig med i sovrummet. Sofistikerat och läckert med panel målad i…

Litet sovrum blir blått och mysigt

Karina valde LADY 4618 Kvällshimmel till sovrummet. Världens minsta sovrum? Inredaren Karina Lilleeng Holmen har kanske världens minsta sovrum, så när…

Go to top