Hållbar och vacker möbelproduktion

Hållbar och vacker möbelproduktion

Den norska möbelproducenten Ask og Eng har som grundfilosofi att använda hållbara och vackra naurmaterial i kombination med funktionalitet och estetik. De har specialiserat sig på kök och badrumsmöbler. – Vi har tagit en titt in i deras unika showroom i Oslo.

Allsidig bambu

När vi upptäckte bambu som material blev det så småningom en självklarhet att det var detta vi skulle arbeta med, säger Kine Ask Stenersen. Vi menar att bambu är mycket mer än ett hållbart material – det är också vackert, allsidigt, starkt och har flera olika uttrycksformer beroende på ytbehandling. Vi har därför arbetat mycket med bearbetning av materialet och lagt mycket tid på att utveckla de olika färgvalen vi nu har. Detta är bara ett exempel på hur allsidigt bambu är.

Hållbar och vacker möbelproduktion

Dämpad och hemtrevlig atmosfär

Stylingen i showroomet baserar sig på precis samma ideologi som vi har med våra egna produkter, forsätter Kine. – Naturmaterial i kombination med form och funktionalitet. Den erkända stylisten Elisabeth Heier, har varit med oss och skapat en fin känsla. Förutom våra egna möbler har vi tagit in stolar från Menu, lampor från Wâstberg og Woud och eftersom vi gillar det handgjorda har vi också tagit in lampan från Wo and We, samt en hel del handgjord keramik.

I det nya showroomet i Oslo har vi gått in för att skapa en känsla av att vara hemma hos någon

De har valt en ljus och varm palett på väggarna och kombinerat LADY Minerals i färgen LADY 12077 Sheer Grey med den klassiska, gråvita nyansen LADY 1622 Reflektion. På detta sätt har de skapat olika zoner utan att det blir för stora kontraster. Det stora rummet känns ändå sammanhållet.

Hållbar och vacker möbelproduktion
Vägg LADY Minerals 12077 Sheer Grey

 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levande kalkmatt yta
  • Unikt uttryck
  • Enkelt att lyckas
  • Täckgaranti

Hållbar och vacker möbelproduktion

Vägg LADY Pure Color 1622 Reflektion.

På golvet ligger en gjuten mikrocement, något som ger en fin lyster. Dessa dämpade och fina färgnyanser gör sig otroligt bra till de varma färgerna i bambun. De förstärker på sätt och vis varandras kvaliteter och taktilitet.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Lokal produktion

Ask og Eng producerar alla sina produkter för hand, lokalt i Drammen. Det finns flera fördelar med att hålla produktionen så nära som möjligt. Till exempel gör det kommunikationen enklare samt att det ger oss en möjlighet att kontrollera produktionen för att försäkra oss att vi håller den höga kvaliteten som vi är ute efter, säger Kine Marie. Det gör också att vi enklare och snabbare kan utveckla nya färger, lösningar och produkter. Vi tror att det att vi skapar saker för hand gör att produkterna får en mer äkta och taktil känsla och det gör också att varje produkt är unik.

Hållbar och vacker möbelproduktion

Kine Ask Stenersen och Kristoffer Eng grundade Ask og Eng Studio 2016.

Vi ser fram emot att följa Ask og Eng framöver. Tack för en inspirerande visning!

Foto: Ask og Eng.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Manager

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Harmonisk och genomtänkt färgsättning

Hemma hos Barbro är färgerna genomtänkta och noggrant utvalda. Inte så överraskande, Barbro arbetar bland annat med utvecklingen av färgkartan…

Unik färgupplevelse med LADY Pure Color

LADY Pure Color 4863 Statement Blue, skapar en pigg och personlig interiör som osar av sofistikerat självförtroende. Den här kraftfulla färgen…

Bästa färgen till trä och panel

Vägg med rundpanel, målad med LADY Supreme finish matt 5490 Serene Blue, Slät vägg LADY Pure Color 5490 Serene Blue. Den här…

Historien bakom våra nya färger

Färger och känslor är tätt sammanknutna. Därför kan färgerna i ditt hem bidra till att skapa balans och fina upplevelser….

Inrednings- och designdagar i Oslo

LADY Minerals Revive i den nya färgen 11175 Adventure – visad hos Kollekted by i Oslo under Designers Saturday. Foto: Elisabeth…

Lansering av nya LADY-färger för 2020

Äntligen får vi presentera den nya färgkartan! Även i år hölls lanseringen av den nya färgkartan från LADY – 2020…

Go to top