Hållbar och vacker möbelproduktion

Hållbar och vacker möbelproduktion

Den norska möbelproducenten Ask og Eng har som grundfilosofi att använda hållbara och vackra naurmaterial i kombination med funktionalitet och estetik. De har specialiserat sig på kök och badrumsmöbler. – Vi har tagit en titt in i deras unika showroom i Oslo.

Allsidig bambu

När vi upptäckte bambu som material blev det så småningom en självklarhet att det var detta vi skulle arbeta med, säger Kine Ask Stenersen. Vi menar att bambu är mycket mer än ett hållbart material – det är också vackert, allsidigt, starkt och har flera olika uttrycksformer beroende på ytbehandling. Vi har därför arbetat mycket med bearbetning av materialet och lagt mycket tid på att utveckla de olika färgvalen vi nu har. Detta är bara ett exempel på hur allsidigt bambu är.

Hållbar och vacker möbelproduktion

Dämpad och hemtrevlig atmosfär

Stylingen i showroomet baserar sig på precis samma ideologi som vi har med våra egna produkter, forsätter Kine. – Naturmaterial i kombination med form och funktionalitet. Den erkända stylisten Elisabeth Heier, har varit med oss och skapat en fin känsla. Förutom våra egna möbler har vi tagit in stolar från Menu, lampor från Wâstberg og Woud och eftersom vi gillar det handgjorda har vi också tagit in lampan från Wo and We, samt en hel del handgjord keramik.

I det nya showroomet i Oslo har vi gått in för att skapa en känsla av att vara hemma hos någon

De har valt en ljus och varm palett på väggarna och kombinerat LADY Minerals i färgen LADY 12077 Sheer Grey med den klassiska, gråvita nyansen LADY 1622 Reflektion. På detta sätt har de skapat olika zoner utan att det blir för stora kontraster. Det stora rummet känns ändå sammanhållet.

Hållbar och vacker möbelproduktion
Vägg LADY Minerals 12077 Sheer Grey

 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levande kalkmatt yta
  • Unikt uttryck
  • Enkelt att lyckas
  • Täckgaranti

Hållbar och vacker möbelproduktion

Vägg LADY Pure Color 1622 Reflektion.

På golvet ligger en gjuten mikrocement, något som ger en fin lyster. Dessa dämpade och fina färgnyanser gör sig otroligt bra till de varma färgerna i bambun. De förstärker på sätt och vis varandras kvaliteter och taktilitet.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Lokal produktion

Ask og Eng producerar alla sina produkter för hand, lokalt i Drammen. Det finns flera fördelar med att hålla produktionen så nära som möjligt. Till exempel gör det kommunikationen enklare samt att det ger oss en möjlighet att kontrollera produktionen för att försäkra oss att vi håller den höga kvaliteten som vi är ute efter, säger Kine Marie. Det gör också att vi enklare och snabbare kan utveckla nya färger, lösningar och produkter. Vi tror att det att vi skapar saker för hand gör att produkterna får en mer äkta och taktil känsla och det gör också att varje produkt är unik.

Hållbar och vacker möbelproduktion

Kine Ask Stenersen och Kristoffer Eng grundade Ask og Eng Studio 2016.

Vi ser fram emot att följa Ask og Eng framöver. Tack för en inspirerande visning!

Foto: Ask og Eng.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Så målar du påskäggen!

Påskägg i alla varianter är något vi förknippar med traditionellt påskfirande. Vi pyntar gärna hemmet med påskägg eller fyller påskäggen…