Hemma hos Aino och Valdemar

Hemma hos Aino och Valdemar

Välkomna hem till artisten Aino Jawo och Health & Fitness coachen Valdemar Fredriksson, som nyligen har målat om sitt hem. Kolla in resultatet här! 

Aino och Valdemar

Aino arbetar som artist och Valdemar arbetar som Health & Fitness Coach. Paret bor tillsammans med sin son Idris på Södermalm i Stockholm. Att det blev just Södermalm som Aino och Valdemar flyttade till är Valdemars förtjänst.

Lägenheten ligger i Valles barndomskvarter, Katrina/Sofia på Södermalm i Stockholm och för honom var Söder viktigt. Jag har ingen anknytning hit och var kanske inte lika övertygad som Valle om att flytta hit, men nu trivs jag väldigt bra här, förklarar Aino.

Lägenheten

Huset som Aino och Valdemar bor i är från 20-talet, och har en takhöjd på 2,9m. Lägenheten är ljus och öppen, vilket de ville förstärka i kulörvalen. Deras mål var att skapa en tydlig helhet och sömlös övergång mellan väggar och tak – vilket de gjorde väldigt läckert.

Trädetaljer som lister, dörrar och foder målades i en lika matt färg som väggarna. Mattheten och kulören gav precis det resultat vi eftersträvade – ett uttryck vi aldrig upplevt innan. Vi har valt att måla alla snickerier i en superelegant gråfärg, 1391 Ljus Antikgrå, som vi är väldigt nöjda med, förklarar paret.

LADY 7236 Chi.JOTUN 1391 Ljus Antikgrå.

Aino och Valdemar målade väggarna med supermatta LADY Pure Color, snickerierna med vår nyhet LADY Supreme Finish Pure Matt och taket med LADY Perfection. Supermatta färger som skapar en enhetlig och läcker interiör.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Läckra kombinationer med supermatta väggar och snickerier! Väggen är målad med LADY Pure Color och taket med LADY Perfection i 7236 Chi. Listerna är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1391 Ljus Antikgrå.

Intresse för inredning

Aino och Valdemar har alltid varit intresserade av stil och form. Med hjälp av deras lägenhet och hem har jobbet med att hitta och förfina deras gemensam stil påbörjats.

– Visserligen tenderar Valle att ha mer bestämda åsikter… men vi jobbar på det, förklarar Aino.

Väggen är målad med LADY Pure Color och taket med LADY Perfection i 7236 Chi. Listerna är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1391 Ljus Antikgrå.

Inspirationen får dem från sinnesstämningar.

Jag blir inspirerad av min omgivning, musik, mode och kultur… men det beror lite på vilken sinnesstämning jag är i, förklarar Aino.

Samma för mig – det beror lite på dagsformen. Jag blir även inspirerad när jag ser ”visuell-finess” och när någon verkligen tänkt till och fått till det i sitt uttryck. Även känslor från min omgivning som filmer, vänner… sen har jag ett gäng favorit arkitekter och konstnärer. Men låt oss inte bli nördiga, avslutar Valdemar.

Väggen är målad med LADY Pure Color i 7236 Chi och listerna med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1391 Ljus Antikgrå.

Vi är verkligen supernöjda, det blev bättre än vad vi kunde tänka oss! Och vi är även så nöjda över vårt teamarbete – våra olika fokus kompletterar verkligen varandra

Väggen är målad med LADY Pure Color i 7236 Chi och listerna med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1391 Ljus Antikgrå.

Vad händer härnäst?

Nu drömmer vi om att få klart det sista i lägenheten… haha… vi är snart där!

Det är en hel del kul som händer framöver. Framförallt har vi Kalifornien i pipen, där vi precis sålt vårt gemensamma hus. Nu är vi på jakt efter ett nytt hus med vår favoriter Carro & Yoye, vilket vi ser väldigt mycket fram emot. Finns en stor risk för en renovering där med…, avslutar Aino.

Snygga lister! De är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1391 Ljus Antikgrå och väggen med LADY Pure Color i 7236 Chi.

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Möt Emma Johansson @whatdecoratesmyday

Välkomna hem till Emma Johansson som driver kontot @WhatDecoratesMyDay. Låt dig inspireras av hennes hem, stil och nymålade snickerier i…

Hemma hos inredningsdesignern

Välkomna hem till inredningsdesignern Christina Pettersen Skjevik. Hemma hos Christina går kulörvalen i en behaglig skala som ger lugn och…

Hemma hos Ida Gran-Jansen

Välkomna hem till mat- och bakexperten Ida Gran-Jansen! Här kombineras dämpade toner i en läcker harmoni. Väggarna är målade med…

Så lyckas du med bredspackling av väggar

Nu kan alla få ett jämnt och vackert resultat betydligt enklare än tidigare! – Läs om våra nya, suveräna rullspackel…

Vårlika pasteller

Välkomna hem till Annette Nordstrøms personliga hem! Gör dig redo för en rejäl dos av vårkänslor och pasteller.  Ny energi…

Ett drömkök i dämpade nyanser

Ett drömkök i tidlös design. – Kristin och Borgar Lindhjem bygger nytt gårdshus på Lindhjem gård, och det vackra köket…