Hemma hos Alek Modin

Hemma hos Alek Modin

Hemma hos Alek Modin står vackra och färgstarka kulörer i centrum. Aleks kärlek till inredning, design och färgsättning är tydlig och inget verkar ha lämnats åt slumpen i hans hem. Inte ens taket. Läs mer och bli inspirerad av Aleks hem.   

Färger och design

Alek Modin bor tillsammans med sin partner i en villa från 1925 strax utanför Köpenhamn. Hans stora intresse för konst, inredning, design och kulörer har han ärvt från sina mor- och farföräldrar. Alek arbetar som Digital Art Director och får dagligen utlopp för sin kreativitet. Men när han skulle renovera sitt vackra hem fick han förverkliga sitt intressen.

Aleks hus är inrett med skandinavisk design och med fokus på vackert hantverk, samt kulörer. Väggarna och taket är målat i kulören LADY 10248 Masala.

Rum med karaktär

Många väljer att måla taket vitt, men Aleks går mot strömmen och har verkligen satt sin prägel genom att färgsätta taken på olika sätt. Taket täcker en stor yta av rummen och kulörvalet av det är viktigare än vad många tror. Det sätter känslan och karaktären på hela rummet. Hemma hos Aleks har de färgglada rummen blivit till hans signum, där några rum har samma kulör på väggar och tak medan andra har ett kulört tak och neutrala väggar.

Energifyllt vardagsrum. Väggen är målad med LADY Pure Color och taket med LADY Perfection i kulören LADY 10248 Masala.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Grönskande kök

I köket har Alek målat taket och utvalda väggar i LADY 7613 Northern Mystic, vilket är en dämpad grönton som inspirerar i köket och vid matlagningen. Kulören är djupt grön och vackert balanserad – varken för blå och kall, eller gyllene och gul. LADY 7613 Northern Mystic får den vita köksinredningen till att poppa, vackert och rent.

Alek i sitt läckra kök. 

Sakerna som jag omger mig med ska ha en speciell kvalitet och tyngd. För mig är det viktigt med härliga taktila ytor som stimulerar sinnena, förklarar Alek.

Hemma hos Alek står konsten i centrum. Väggen är målad med LADY Pure Color i 9918 Klassisk Vit.  

En blå dröm

Det rymliga sovrummet är färgsatt efter ett besök hos den danska möbeldesignern och arkitekten Finn Juhl. Det blåa taket är en given reflektion av himmeln. Taket är målat i kulören LADY 5351 Havbris som är en vacker, fräsch turkoston.

Man sover som bäst under bar himmel.

Kolla in vårt stora kulörutbud i LADY Perfection takfärg och vår guide som förklarar hur man målar taket inomhus.

Blå entré

När man kommer hem till Alek möts man av ett läckert bemötande. Entrén är målad i den djupa blåtonen LADY 5455 Industrial Blue som sätter en härlig karaktär på rummet, och lägger ribban för resten av huset.

Lek med glansgraderna på snickerierna och väggarna. Här har Aleks målat snickerierna i en matt glansgrad med LADY Supreme Finish och väggarna med supermatta LADY Pure Color. Visst blir det snyggt när det kombineras?

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Arbetsrum

I Aleks läckra arbetsrum har han endast färgsatt taket med LADY Perfection i 10246 Velvet. En dämpad men samtidigt tydlig gulton.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Karaktärsfull trappa

En lekfull och härlig detalj i Aleks hem är den röda trappan. Den är målad med TreStjerner Golvfärg i kulören LADY 2859 Whispering Red som sätter en vacker prägel på rummet. LADY 2859 Whispering Red är en bränd, rustik rödton som är lugn och elegant.

Färgpaletten

Få mer inspiration av Alek på Instagram. Här får du även mer information om hans hem.
Foto: Alek Modin

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

4947 True Blue – en elegant kick till din interiör

Kulörnyheten Jotun LADY 4947 True Blue från vår nya färgkarta CANVAS är en frisk och ren blåton med omedelbara associationer…

Ny färgkarta från LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserar en ny global färgkarta för 2024 med titeln CANVAS. Här kan du utforska de olika kulörinriktningarna och…

Monokrom kulörharmoni

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller många nya, härliga kulörkombinationer och bra tips på hur du…

Vacker minimalism med neutrala nyanser

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller flera nya vackra kulörer. Här kan du läsa mer om hur du…

Ge rummet karaktär med komplementkulörer

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller nya, härliga kulörnyanser inspirerade av naturen! Här kan du läsa…

Naturliga kombinationer med närliggande kulörer

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller nya inspirerande kulörter och bra tips på hur du kan skapa behagliga…