Hemma hos Claudia Galli Concha

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla väggar, tak och snickerier målade med vackra LADY-färger och -kulörer för att det skulle kännas mer som dem. Se resultatet här!

Bilden: Väggarna i vardagsrummet är målade med LADY Pure Color 10341 Kalk.

Filmskapande familj

Claudia Galli Concha känner många igen från TV-succén ”Förrädarna”, men hon arbetar främst som skådespelare och filmproducent samt driver contentbyrån Galli Ageny. Hennes man Manuel Concha arbetar också inom film, närmare bestämt som regissör, manusförfattare och filmfotograf. Ett av hans senaste verk är filmen ”Suedi” där även Claudia medverkade.

Nymålad lägenhet

Nu har de precis flyttat till en ny lägenhet på Östermalm tillsammans med sina två döttrar Celeste och Chloé. I den nya lägenheten bestämde de sig för att måla om allt, och självklart fick döttrarna vara med och välja kulörer!

– Vi visste att vi ville måla om innan vi flyttade in, men vi visste inte exakt vilka färger vi ville ha. Så vi provmålade och provmålade i två dagar och tillslut så kände vi att vi hittade rätt. Våra döttrar bestämde sig redan i färgbutiken, säger Claudia.

Kan man ana vilken del av rummet som tillhör dottern Celeste? Här ser vi en kombination av den rosa kulören 3192 Pink Cloud och den beige kulören 10341 Kalk, båda målade med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color. Taket är målat med LADY Perfection i 1624 Lätthet.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att måla med – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Stort kulörurval
 • Täckgaranti

Färgvalen

Claudia och hennes man hade en liknande bild av vilka nyanser deras nya hem skulle ha. De föredrar ljusa, varma naturfärger som inger harmoni och som man kan leva länge med, trots att inredningen förändras.

– I vår förra lägenhet var det mycket färg och mässing – det tar vi en paus från just nu. Nu är det mycket naturfärger, lugna toner som ger harmoni. Vi ville gärna röra oss i greige sfären så det var där vi började titta. Allt såg ju otroligt fint ut i färgkartan, men oj, vad mycket som hände när vi målade upp det på väggen!

Att provmåla och experimentera med olika kulörer är både kul och lärorikt.

 JOTUN Kulörprov Interiör

JOTUN Kulörprov Interiör

 • Tryggt kulörval
 • Matt yta
 • Rätt kulöråtergivning

 Plötsligt förstod vi vad det betyder när en färg slår i grönt, drar åt rött eller ser för gul ut. Det är viktigt att det blir en harmoni mellan kulörerna. Så skönt att vi provmålade först! Vi valde tillslut en något mörkare greige färg i sovrummet, 12182 Gentle Whisper, säger Claudia.

Varma, naturnära toner som inger harmoni. Precis som Claudia och Manuel vill ha det! Just denna kulören, 12182 Gentle Whisper, hittade Manuel och båda blev förtjusta. Väggarna är målade med LADY Pure Color 12182 Gentle Whisper och taket med LADY Perfection i 1624 Lätthet.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att måla med – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Stort kulörurval
 • Täckgaranti

Vill du ha hjälp med färgvalen hemma hos dig? Kontakta Jotuns Kulörrådgivning.

12182 Gentle Whisper är en ljus greige kulör med en svag röd underton. 

Claudia berättar vidare om kulörvalen. Döttrarna fick fria händer att välja precis det de ville!

– Till vardagsrummet blev det klassikern 10341 Kalk, för den gick också så bra ihop med 3192 Pink Cloud som vår dotter Celeste hade valt till sin fina alkov. Vår äldsta dotter Chloé valde även hon 3192 Pink Cloud till sitt rum, vilket jag verkligen förstår. Den kulören är underbar! säger Claudia.

Den klassiska greige kulören 10341 Kalk, till höger i bild, valdes i vardagsrummet eftersom den fungerar väldigt bra till den intilliggande kulören 3192 Pink Cloud som dottern Celeste valde till sin alkov.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Barnrummen i 3192 Pink Cloud

Till barnrummen fick döttrarna fria tyglar! De var lite osäkra på om 3192 Pink Cloud var tillräckligt rosa, men blev positivt överraskade.

– När tjejerna först såg kulören i butiken tyckte de att den såg lite för ljus ut, de ville ha någon som var mer intensiv. Vi tog hem en provburk och målade upp färgen på väggen och då insåg de att var ju precis den färgen de ville ha, säger Claudia.

 JOTUN Kulörprov Interiör

JOTUN Kulörprov Interiör

 • Tryggt kulörval
 • Matt yta
 • Rätt kulöråtergivning

Tips! Provmåla alltid hemma först innan du bestämmer dig. Kulören kan bli annorlunda hemma hos dig i ditt ljus, mot hur den ser ut i butiken eller på nätet.

En härlig, intensiv rosa ton i Chloes rum. Väggarna är målade med LADY Pure Color 3192 Pink Cloud.

3192 Pink Cloud är en ljus och frisk nyans av rosa som är mycket renare i tonen än många av de välkända dämpade och gråaktiga rosa tonerna. 3192 Pink Cloud är varken varm eller kall – snarare fräsch och lekfull! Perfekt för ett barnrum. Claudia berättar att döttrarna är väldigt nöjda med sina rosa rum.

– De fick precis som de ville, deras drömrum… Och jag tycker att det är så roligt, för jag hade också ett helt rosa rum när jag var liten. Så vi gillar samma, säger Claudia.

Både Claudia och barnen har en förkärlek för rosa rum. Väggarna är målade med LADY Pure Color 3192 Pink Cloud.

LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Allt såg ju otroligt fint ut i färgkartan, men oj, vad mycket som hände när vi målade upp det på väggen!

Nöjda med färgsättningen

Även Claudia och hennes man är nöjda med kulörvalen – speciellt att de vågade lite mer färg denna gång!

– Vi är så nöjda! Verkligen! Och det är faktiskt första gången vi målar med mer kulörta toner när vi flyttar till nytt. Tidigare har vi ”safeat” och börjat med att måla allt i vitt, men det här har ju verkligen fått mig att få upp ögonen för färg! Vilken otroligt varm och välkomnande känsla det blir i hemmet. Så mycket mer ombonat och ”hemma”, säger Claudia.

Även blommor och dekorationer andas färg. Så fint!

Det här har ju verkligen fått mig att få upp ögonen för färg! Vilken otroligt varm och välkomnande känsla det blir i hemmet

Inredning har varit en stor del av livet

Claudia berättar att inredning och vikten av att ha ett fint hem har funnits med sedan uppväxten. Hennes pappa arbetade med möbler och var en av de första att importera italienska möbler till Sverige på 70-talet.

– Jag har i princip växt upp på möbelmässan i Älvsjö och på pappas stora möbellager på Gärdet. Inredning var alltid en väldigt naturlig del av vårt liv och det har det fortsatt vara för mig. Mitt hem är där jag älskar att vara och då är det viktigt att jag får omge mig med saker, färger och en stil jag tycker om och jag är inte rädd för att förändra och byta ut, säger Claudia.

En möbelintresserad pappa gjorde att Claudia tidigt fick ett stort inredningsintresse.

Vi är så glada över att Claudia valde att måla om sitt hem med färg från Jotun LADY! Till vänster ser vi LADY Pure Color, vår mattaste väggfärg, och till höger LADY Supreme Finish, vår slitstarka snickerifärg som finns i fyra glansgrader. Claudia valde den näst mattaste glansgraden ”Silkematt”. 

Nu blickar de framåt och ska njuta av en härlig tid i deras nya hem, blandat med lite häng på lantstället i Roslagen och en resa till deras gamla hemstad Los Angeles.

Tack Claudia Galli Concha för att vi fick hälsa på hos dig!

Se filmen från Claudias hem här

 

Foto och film: Emil Bohman / Panc Productions

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…

Lanseringsevent för LADY Minerals hemma hos Angelica Svanström

Vi har lanserat en ny färgkarta för LADY Minerals kalkfärg och LADY Minerals Revive väggförnyare! Vad passar väl bättre än…

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk…