Hemma hos Elisa Røtterud

Hemma hos Elisa Røtterud

Välkommen in till Elisa Røtteruds härliga Oslo-hem! I lägenheten på Grefsenkollen skapar dämpade färgkombinationer en behaglig och nästan meditativ atmosfär där det är lätt att hitta lugnet. 

Bilden ovan: Den ljusa stugväggen är målad med LADY Pure Color i 1622 Reflektion.

Nyrenoverad lägenhet på Grefsenkollen

Efter flera månader med renovering, målning och snickrande, kan äventyraren och journalisten Elisa Røtterud äntligen sänka axlarna. Resultatet blev ett hem där det är härligt hänga av sig ryggsäcken!

– Det har blivit så fint, säger Elisa. – Visionen var att skapa en varm och kärleksfull ”suite” över Oslos alla takåsar och det tycker jag att vi har lyckats med. Här är det härligt att hänga!

Delikata färgkombinationer

Elisa och hennes man Simen ville ha ett minimalistiskt färguttryck i lägenheten. I samarbete med Jotun landade hon i en mjuk palett med delikata färgkombinationer.

De dämpade färgkombinationerna ger hemmet en fräsch och skandinavisk känsla där basen är dämpad och sofistikerad men med friska inslag av blåtoner.

Behaglig minimalism med en personlig karaktär

– Det är viktigt för oss att hemmet är tillräckligt minimalistiskt, men inte på ett kallt och opersonligt sätt, berättar Elisa. – Jag har samlat på mig många skatter från mina resor och vill gärna skapa lite ”rum” för dem här, t ex broderier från Kina, Buddha-statyer och konstböcker. Små saker som är stora minnen.

Hemma hos Elisa Røtterud i Oslo

I vardagsrummet visar Elisa några av skatterna hon har samlat på sig på sina många resor. Den ljusa vardagsrumsväggen är målad med LADY Pure Color i 1622 Reflektion. Färgen upplevs som vit men har en gnutta gråhet i sig. 

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

– Den bruna skinnstolen är en stor favorit. Den har jag stulit av pappa men det vet han om, säger Elisa och skrattar. – Han jobbade en period för SAS i Köpenhamn och påstod att detta var en designstol. Det visade sig att den är från IKEA!

Elisa Røtteruds vardagsrumsvägg är målad med 1622 Reflektion

Även om Elisa föredrar en minimalistisk stil så har hon ändå några exklusiva silkesscarfs framme som dekoration. Det är viktigt med kontraster i livet, tycker hon. Vardagsrumsväggen är målad med den supermatta färgen LADY Pure Color i 1622 Reflektion.

Vardagsrum målat med 1622 Reflektion

Både tak och väggar är målade i samma kulör för att ge ett enhetligt och behagligt färguttryck. Väggen är målad med LADY Pure Color i 1622 Reflektion och taket är målat med LADY Perfection i 1622 Reflektion.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Inredningsdetaljer hos Elisa Røtterud

Elisa tycker om böcker, speciellt böcker om konst och möten, och låter dem gärna ligga framme som en del av inredningen. 

Mjuka, vänliga kontraster

Väggarna i vardagsrummet och köket har fått samma kulör, 1622 Reflektion. Det ger en behaglig atmosfär som reflekterar ljuset och skapar en härlig och frisk lätthet i rummet.

Rummets mittpunkt är den läckra och dramatiska Bolia-soffan i mörk sammet. Det tunga, mörka materialet står i fin kontrast till lägenhetens ljusa och dämpade kulörval.

Vardagsrummet hos Elisa Røtterud på Grefsenkollen

Sammetssoffan från Bolia har Elisa haft i över 10 år. Den har ett tidlöst stiluttryck – och är väldigt skön att sitta i! Väggen är målad med LADY Pure Color i 1622 Reflektion, taket är målat med LADY Perfection i 1622 Reflektion.

Modernt kök i nordisk stil

I köket ville Elisa ha en ren, nordisk stil. Lösningen blev att behålla skåpstommarna från den ursprungliga kökslösningen men byta ut fronterna.

– Min man, Simen, är snickare. Ihop med möbeldesignern Mogens Juel, gjorde han köksfronterna och hyllorna i kryssfaner och eklaminerad MDF: Det ljusa träet ger oss en fin nordisk hytte-känsla.

Köket i ljus ek hos Elisa Røtterud

Kökets ursprungliga skåp behölls men fick nya köksfronter. Resultatet är ett ljust och nordiskt kök där det är gott att vara. Väggen är målad med LADY Pure Color i 1622 Reflektion och taket är målat med LADY Perfection i 1622 Reflektion.

Köket i eklaminerad MD hos Elisa Røtterud

Väggen är målad med LADY Pure Color i 1622 Reflektion och taket är målat med LADY Perfection i 1622 Reflektion.

Köket i eklaminerad MDF, vägg i 1622 Reflektion

Det läckra fotografiet är ett blickfång i köket. Fotot visar alptopparna i Chamonix där Elisas man bodde tidigare och paret har många fina minnen därifrån.

Jag älskar färgerna i sovrummet. De bjuder in till både kreativitet och lugn.

Sovrum i blåtoner

I sovrummet möts du av en palett i avslappnade blå toner. I likhet med resten av lägenheten har rummet en nästan meditativ atmosfär som känns lugnande.

Sovrumsväggarna är målade i 4629 Skuggblå, som är en behaglig gråblå ton. Garderobslösningen är målad i den dämpade mintiga kulören 6379 Cityscape i den nya glansgraden LADY Supreme Finish Pure Matt. Tillsammans skapar de en sval och omslutande färgharmoni.

Blått sovrum hos Elisa Røtterud i 4629 Skuggblå

Garderobslösningen är gjord av Elisas man, Simen, i samarbete med möbeldesignern Mogens Juel och är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt i 6379 Cityscape. Sängen är från Wonderland och det handbroderade sängöverkastet är från Elisas resor i Indien. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 4629 Skuggblå och taket är målat med LADY Perfection i 4629 Skuggblå

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Vår bästa färg – till trä och panel
 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

– Jag älskar kulörerna i sovrummet. De bjuder in till kreativitet och ro, säger Elisa. – Vi har också en TV i sovrummet, så här ligger jag och ser på brittisk krim. Då kan min man se på fotboll i vardagsrummet.

Blå garderobslösning hos Elisa Røtterud i 6379 Cityscape

Färgkombinationerna i sovrummet inbjuder till avslappning. Sovrumsväggarna är målade med  LADY Pure Color i 4629 Skuggblå och taket är målat med LADY Perfection i 4629 Skuggblå. Garderobslösningen är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt i 6379 Cityscape.

Varma beigetoner i badrummet

Elisas badrum har målade ytor i stället för kakel. Här valde hon att måla med våtrumsfärgen LADY Aqua i den varma beige tonen 1623 Marrakesh. Resultatet blev så bra att Elisa målade även gästbadrummet i samma färgnyans.

Badrum målat med LADY Aqua 1623 Marrakesh

Väggarna är målade med våtrumsfärgen LADY Aqua i 1623 Marrakesh.

 LADY Aqua

LADY Aqua

Vackra, silkesmatta våtrumsväggar
 • Ingår i Jotuns godkända våtrumssystem
 • Fuktbeständig
 • Täckgaranti

Vackra och silkesmatta badrumsväggar

LADY Aqua används på väggar och tak i badrum. Färgen innehåller filmkonservering som hämmar svamptillväxt på ytan vilket gör att resultatet håller sig snyggt i rum med mycket fukt. LADY Aqua är en del av Jotuns godkända våtrumssystem och är det enda SINTEF-godkända våtrumssystemet. Systemet är vattentätt och det är också godkänt för användning i duschutrymmen.

 vår hemsida kan du läsa mer om våtrumssystemet och godkännandet. Har du tekniska frågor kan våra tekniska experter hjäpa dig på vår chatfunktion på jotun.se.

Närbild av badrum målat med LADY Aqua 1623 Marrakesh

Väggarna är målade med våtrumsfärgen LADY Aqua i 1623 Marrakesh.

Elisa Røtterud på balkongen över Grefsenkollen

Från balkongen har Elisa en slående utsikt över Grefsen och det livliga stadslivet. Snart är hon nog på väg till nya fjäll och äventyr…

Foto: Annette Nordstrøm

Styling: Live Brekke/Essei Design.

 

Annika Lindskog
Annika Lindskog

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Vacker greige palett hemma hos Ask och Eng

Kine Ask Stenersen och Kristoffer Eng startade köks- och möbeldesignföretaget Ask og Eng 2016 efter att ha byggt hållbara kök…

Cheerful Peach – en fräsch persikofärg

Ett ljust och behagligt uttryck skapas med LADY Pure Color i den fräscha nyansen 1520 Cheerful Peach. Detta är en…

Naturligt och lyxigt i Trädtoppen

Inredningen i Trädtoppen är enkel och asketisk. Gästen ska känna att det är kvalitet i alla led, från gott hantverk…

Inspireras av kärlekens färg

Den 14 februari är det alla hjärtans dag och då vill vi uppvakta någon vi tycker om! Det kan man…

Naturlig färginspiration till fjällstugan

Vem älskar inte den naturliga fjällstugan med varma och rustika inslag? Jag vill bara till stugan på en gång! Och,…

Jasmine älskar beige tonen Sand

Gillar du beige toner? Då kommer du garanterat att älska Jasmines hem! I denna lugna och fridfulla Malmö-lägenhet är varje…