Hemma hos Emily Slotte lyser solen

Hemma hos Emily Slotte lyser solen

Instagrams vackraste konto? Ja, det är något som kreatören Emily Slotte hör att hon har titt som tätt. Kolla in när hon målade om sitt matrum i solgula nyanser.

I en villa på landet i Norrtälje bor kreatören Emily Slotte. Hon bor i ett vackert hus tillsammans med sin man Christian och barnen Engla, Blake och Vinnie, samt hunden Franka. Emily är en riktig inspiratör och arbetar som content creator, fotograf och stylist. Hon har en kreativ ådra och ett stort öga för detaljer – hon lämnar inget åt slumpen. Emilys jobb är att producera material till företag, sina kanaler och för sina följare. Något som hon är väldigt duktig på och uppmärksammas för. En frekvent komplimang som Emily får är att hon har ett av Instagrams vackraste konto. Och vi är villiga att hålla med.

Emily Slotte i sitt vackra matrum. Skåpet är målat med LADY Supreme Finish matt i 1392 Gul Antik och väggen med kalkfärgen LADY Minerals 12118 Hummus

Som inspiratör behöver man inspiration. Detta får Emily från människor i hennes omgivning, platser hon besöker och från Instagram samt Pinterest. När det gäller sociala medier får hon allra mest inspiration från konton och människor från andra platser.

Det finns så mycket vackert runt om i världen, berättar Emily.

Se så läckra de vita detaljerna är mot 1392 Gul Antik.

Skåpet med stort S

För ett år sedan var Emily på jakt efter ett rejält vintageskåp att ha i deras matsal. Skåpet hon ville ha skulle vara väldigt stort, gammalt och passa in i deras utbyggnad. Hon kontaktade Dakabom som specialiserar sig på detta och förklarade vad hon sökte. Snabbt hörde de av sig – de hade fått napp. En kvinna hade returnerat skåpet på grund av fel mätningar – ens otur är en annans lycka.

Skåpet har snabbt blivit en favoritmöbel i hemmet. Det är som ett smycke som betyder mycket för Emily. Här presenterar hon sina favoritprylar och vackra detaljer efter säsong.

Det vackra skåpet är så läckert i 1392 Gul Antik. Skåpet grundades med Jotun Kvist och Spärrgrund och målades med LADY Supreme Finish matt

Förvandling av skåpet

Emily har under en tid stått i valet och kvalet med att måla om skåpet. När hon köpte det hade skåpet en gråblå nyans som hon snabbt målade om till en murrig grön kulör, så att det skulle passa bättre in med övrig inredning.

På sistone har Emily fattat ett starkt tycke till gult och tog beslutet att måla om skåpet i färgen 1392 Gul Antik.

Det är den perfekta gula nyansen och det känns helt rätt att ha klätt in skåpet i denna soliga färg inför den mörka årstid vi nu går tillmötes, berättar Emily.

Skåpet är målat med LADY Supreme Finish matt i 1392 Gul Antik och väggen med kalkfärgen LADY Minerals 12118 Hummus. Glöm inte det viktiga förarbetet när du ska måla en möbel. Se här hur du målar om skåp. 

Busenkelt att måla om

Att måla om skåpet var inte alls svårt.

Jag väljer inte att se projekt som dessa som svåra. En bra podd i öronen och sedan är det bara att köra. Jag är väldigt spontan av mig och tänker alltid ”jag ska bara testa lite…” och det slutar med att jag har målat om – utan att ha tejpat eller haft en tanke på att täcka golvet.

Så vackert hos Emily Slotte. 

Fina detaljer som gör sig vackra mot kulören 1392 Gul Antik

 JOTUN Kvist- och spärrgrundning

JOTUN Kvist- och spärrgrundning

 • Kvistlack och grundning i ett
 • Isolerar kvistar och missfärgat underlag
 • Spärrar nikotin, sot och kvistar

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Matrummets förvandling

Det är inte bara skåpet som fick ny skepnad. Även väggarna målades om i kalkfärgen LADY Minerals 12118 Hummus. En vacker kulör som kombineras läckert med 1392 Gul Antik.

Resultatet blev verkligen otroligt vackert och värmen i rummet är en helt annan än tidigare. Jag älskar det! Tänk att få gå in i hösten med ett solgult rum, berättar Emily.

Ibland blir det inte som man har tänkt sig. När Emily skulle måla baksidan på det stora skåpet gick det inte att rubba. Det var alldeles för tungt, vilket slutade med att hon helt enkelt fick måla runt skåpet och behålla den gamla kulören på väggen. Hennes nymålade skåp har med andra ord en given plats i hennes matsal.

Kalkfärgen LADY Minerals ger ett unikt och vackert uttryck. Här i kulören 12118 Hummus. 

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Mysig höst

I höst blir det familjemys och återhämtning för Emily. Bortsett från det har Emily flera spännande projekt på gång som hon ser fram emot.

Få mer inspiration och upptäck Emilys värld på @emilyslotte och via hennes blogg.

Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Ditte Svanfeldts varma och ombonade sovrum

Välkomna hem till Ditte Svanfeldt. En inspiratör och entreprenör som bor tillsammans sin familj på landet. Hon är en livsnjutare…

Supermatta väggar gör hela skillnaden

Supermatta och vackra väggar. Detta fina sovrum är målat i den gyllenbruna nyansen 10963 Golden Bronze med LADY Pure Color….

Ett hem att leva i hemma hos Emilia

En bit utanför Helsingborg bor Emilia Olsson i ett vackert hus tillsammans med sin familj. Här pryder dämpade harmoniska kulörer…

Nya vackra kulörer i LADY kalkfärg

 – Vi har lanserat nya kulörer i LADY Minerals kalkfärg och LADY Minerals Revive. Färgen på bilden är LADY Minerals…

Kolla in lanseringen av LADY REDISCOVER

I år lanserades den nya färgkartan REDISCOVER genom en stor digital lansering.  Vi har återupptäckt kulörer och hittat nya sätt…

Neutral bas med varma kulörinslag

Många trivs bra med en neutral färgbas i hemmet, men vill ändå ha några kulörta inslag. Här får du kulörchefens…

Go to top