Hemma hos Emma Ekman

Hemma hos Emma Ekman

Välkomna hem till Emma Ekman och hennes villa från 1956. Bli inspirerad av hennes öga för detaljer, kulörer och känsla för inredning. Väggar, tak och lister är målade i 7163 Minty Breeze

Emma Ekman

Emma bor i Småland med sin sambo, sina två barn och katter. Emma arbetar dagligen med färg och kulörer i en färgfackhandel och som influencer, där hon inspirerar tusentals människor genom sitt konto House of Ekman. Likadant utbildar sig Emma till inredare, som hon ser fram emot att jobba som framöver.

Lekfull och färgglad inredning hemma hos Emma! Väggarna är målade med LADY Pure Color och taket med LADY Perfection i 7163 Minty Breeze.

Inspiration

Emma har alltid varit intresserad av inredning – det är hennes stora passion i livet. Som barn experimenterade Emma i sitt flickrum, där hon titt som tätt målade och möblerade om. Höjdpunkten var när IKEA-katalogen kom, som hon bläddrade igenom och fick inspiration ifrån. Idag inspireras Emma av vackra och härliga konton på Instagram, liksom av inredningsmagasin och resor.

Emma har även målat in elementen i den läckra minttonen 7163 Minty Breeze. Elementen målades med LADY Supreme Finish i matt glansgrad

Kulörers påverkan

– För mig är det viktigt med ett levande hem och jag tycker att livet är för kort för att ha vita väggar, förklarar Emma. Det värsta som kan hända är att det blir fel, och då får man måla om. 

Emma trivs allra bäst med lugna och behagliga toner. Samtidigt har Emma en tendens att måla om hemmet ganska ofta, då hon älskar att se hur en kulör påverkar hela stämningen i hemmet.

Välkomna på middag i denna ombonade och avkopplande matsal! 

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

I anslutning till matsalen ligger vardagsrummet som är målat med LADY Pure Color i 2024 Senses. Visst är det härligt med de olika kulörkombinationerna!?

2024 Senses är en pudrig rosaton.

Harmonisk känsla i Emmas vardagsrum. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 2024 Senses.

Kulörval

När jag skulle måla om matrummet, kände jag att det var dags för en grönton! Matrummet har stor rymd och mycket ljusinsläpp, så jag visste direkt att det skulle det bli effektfullt med ett målat tak. Jag har sneglat länge på 7163 Minty Breeze och det blev en perfekt matchning till mitt italienska marmorbord, förklarar Emma.

Jag kunde inte vara mer nöjd med resultatet! Det blev så ombonat och mysigt med det målade taket. Varför har jag inte gjort detta tidigare!? 

I samband med ommålningen av matrummet målade även Emma om sin sons rum i 6352 Evening Green med LADY Pure Color.

Läckert tonårsrum! Väggarna är målade med LADY Pure Color i 6352 Evening Green.

Här sover Emmas son gott! Väggarna är målade med LADY Pure Color i 6352 Evening Green.

2021

Emmas drömmar för det kommande året är att få utvecklas inom hennes stora intressen – fotografering och inredning. Likadant vill hon arbeta vidare med sitt Instagramkonto, som ger henne väldigt mycket energi.

– Jag har fått lära känna många intressanta personer, fått fina kontakter och möjligheter genom detta forum! Det har varit ett märkligt år på många sätt och vi har spenderat mer tid hemma, och det viktigare än någonsin att trivas i sitt hem, avslutar Emma.

Få mer inspiration från Emma här. 

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk…

Vi lanserar ny LADY Minerals-färgkarta!

Ge nytt liv till inredningen med vackra och unika kulörer från LADY Minerals kalkfärg – och bli förälskad i kalkfärgens…

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar…

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…