Hemma hos Sofie Izard Höyer är det grönt och skönt

Hemma hos Sofie Izard Höyer är det grönt och skönt

Sofie Izard Höyer arbetar som inredare, stylist, fotograf och driver företaget IzardHöyer. Hon har nyligen målat om hennes sekelskifteslägenhet i Göteborg. Vi är tokinspirerade av hennes hem kolla in!

I centrala Göteborg, i en vacker sekelskifteslägenhet i Vasastan, bor Sofie Izard Höyer med sina två döttrar. De flyttade in i lägenheten för 12 år sedan och sedan dess har det hänt en hel del. De har bland annat renoverat köket, bytt det tidigare klickgolvet till ett vackert plankgolv, samt målat om alla rum.

8489 Organic Green

Nytt projekt – dags att måla om igen

När det var dags för att måla om lägenheten på nytt, visste Sofie att hon ville ha en kulör i lägenheten – fast i olika nyanser.

–  Jag älskar grönt och när Sissi på Happy Homes Ljungby uppmuntrade mig till att ha det, så kunde jag inte låta bli, berättar Sofie.

Vardagsrummet är målat med LADY Pure Color 8494 Organic Green. Lister med LADY Supreme Finish Matt 8494 Organic Green. Tak med LADY Perfection 8494 Organic Green. Detta är Sofies favoritplats – här kan hon jobba och umgås med familjen.

1877 ValmofröKöket är målat med LADY Pure Color 1877 Vallmofrö. En grå kulör som gör sig vacker till de resterande gröna tonerna. 

Grönt från listverk till tak

Sofie målade rummen i olika gröna nyanser. Kulörerna matchades snyggt ihop, vilket gjorde det självklart för Sofie att måla dörrkarmar och dörrar i kulörer från närliggande rum. Detta skapar en härlig nyfikenhet, ett djup och intressanta element i hemmet.Här är ett av döttrarnas rum. Väggarna är målade med LADY Pure Color 7163 Minty Breeze. Listerna är målade med LADY Supreme Finish Matt 8494 Organic Green, som är samma kulör som väggarna i vardagsrummet. 

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Kulörvalet

När Sofie skulle välja kulörer var det viktigt för henne att de var anpassade efter hur familjen lever och rör sig i lägenheten.

I det ljusa köket vaknar vi under frukosten, vi umgås, spelar spel och äter mysiga middagar. I barnens rum är det desto ljusare, då de spenderar mycket tid med vänner där, medan vårt sovrum har en mörkare nyans för lugn och ro, berättar Sofie.

8469 Green LeafSofies sovrum är målad med LADY Pure Color 8469 Green Leaf

Sofie ville även skapa kontraster med kulörerna mot de råa, levande materialen som obehandlat trä, läder, sten, och lera.

8994 Organic GreenVäggen är målad med LADY Pure Color 8494 Organic Green.

Kulörerna hemma hos Sofie matchas snyggt


Sofie arbetar som inredare, stylist, fotograf och driver företaget IzardHöyer sedan två år tillbaka. Hon är nöjd med ommålningen av lägenheten och längtar efter fler projekt att färgsätta.

Följ Sofie på Instagram: @izardhoyer
Besök hennes hemsida: www.izardhoyer.com

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…