Inrednings- och designdagar i Oslo

Inrednings- och designdagar i Oslo

LADY Minerals Revive i den nya färgen 11175 Adventure – visad hos Kollekted by i Oslo under Designers Saturday. Foto: Elisabeth Heier.

För inrednings- och designbranschen är Designers Saturday en av årets höjdpunkter! Hela branschen samlas under tre dagar i en designfest i huvudstaden och alla de besökande sätter sin prägel på staden denna helg. – Inte nog med det, veckan innan gick också Oslo Design Fair av stapeln. Jotun och LADY var självklart representerade på båda arrangemangen!

Designers Saturday

Vartannat år i september samlas inredningsbranschen för en maratonhelg i Oslo, späckat med arrangemang. Designers Saturday har vuxit och sträcker sig nu över tre dagar där lördag är en branschdag och söndag är öppet för allmänheten.

Designfestivalen pågår på hela 35 adresser i centrum av Oslo där nyheter från 175 olika designmärken visas sida vid sida i olika design- och inredningsutställningar, skapade just för detta tillfälle.

Designers Saturday i Oslo

Designers Saturday sätter sin prägel på Oslo centrum vart annat år! Pressfoto: Designers Saturday.

Nya LADY Färger

LADY visade sina senaste färger hos Kollekted by, i en elegant utställning gjord av Kraakvik & D’Orazio. Förutom Jotun LADY, var Frama Cph., Massproductions, Valerie Objects och Bo Bedre representerade under Designers Saturday.

Kollektedby - Designers Saturday

LADY Pure Color 20142 Daydream. Foto: Elisabeth Heier.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Kollektedby - Designers Saturday

Fina 20142 Daydream i kombination med 20145 Wisdom är magiskt vackert – och självklart målat supermatt med LADY Pure Color! Soffa från Massproductions, lampa från Valerie Objects, bord från Frama. Allt utställt hos Kollekted by.

Den grå väggen på bilden är inte målad, bara grovspacklad. För att släta ut en ojämn vägg och samtidigt få ett liknande utseende, kan vi rekommendera LADY Minerals Revive i färgen 8470 Smooth White eller den mörkare, 1032 Grå Harmoni. Är väggen redan jämn och slät kan du även använda kalkfärgen LADY Minerals, som finns i en rad grå färger.  

Med fokus på ansvarstagande design

Designers Saturday satte i år fokus på «ansvar» eller ansvarstagande design. Temat är högaktuellt och både arrangörer och utställare vill bidra till att branschen går i en mer hållbar riktning.

Design som är en del av lösningen och inte problemet, är en vinkling som många kan ställa sig bakom! Bland annat hade studenter från landets sex designutbildningar gjort nyskapande installationer på Kunsthøgskolen i Oslo, som visar att klimatproblematiken är något som de yngre generationerna är engagerade i och vill bidra till att lösa.

LADY Minerals Revive Adventure

Gröna val kan göras på många sätt, till exempel genom att ta vara på det man har eller välja hållbara produkter när man köper nytt. Ett exempel är det snygga köket från Frama, utställt hos Kollekted by. På väggarna har man använt LADY Minerals Revive i färgen 11175 Adventure. Denna produkt förnyar och förvandlar ojämna väggar till släta ytor med ett mineraliskt utseende. De vackra väggarna skapade stor förtjusning bland besökarna! Foto: Elisabeth Heier

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

LADY 11175 Adventure

En bränd orange färg. Färgen är gyllene, jordnära och varm. Den är som ett litet äventyr av gult, rött och orange. Vi kan också beskriva den som en mer gyllene variant av 2771 Rustik Terracotta eller som en mörkare variant av 12074 Peachy.

Oslo Design Fair

Miljö och hållbarhet stod på dagordningen på Oslo Design Fair, de sista dagar i augusti. Årets tema, Rethink, för tankarna till uppfinningar som skapar nya och hållbara lösningar för oss och för jorden.

Återbruk var ett nyckelord för årets tendensutställning, gjord av Kirsten Visdal. Vardehaugen och Aslak Haanshuus Arkitekter har designat utställningsmodulerna som efter mässan får nytt liv som stugor på Træna och i Värmland! En inspirerande och spännande lösning!Oslo Design Fair 2019 Utställningarna i tendensutställningen visade ett stort urval av produkter från mässans utställare. Rummen var inredda i traditionell furu, med röda och bruna färginslag. Längst till vänster i bilden ser du bland annat den nya rödbruna färgen LADY 20144 Grounded Red, en perfekt match med den jordnära stilen i utställningen.

Oslo Design Fair 2019

Den bruna färgen i nischen är färgen  2020 Espresso.

Sinnliga inredningstendenser

Tina Hellberg och Per Olav Sølvberg hade tillsammans gjort en vacker och sober utställning under Oslo Design Fair. Objekten och färgpaletten var sammansatt för att inspirera till nytänk och sinnliga upplevelser i mötet mellan material, natur, konst och design.

Oslo Design Fair 2019Oslo Design Fair 2019

Alla väggarna i utställningen hade fått den ljusa gula färgen LADY Pure Color 12079 Gleam.

LADY 12079 Gleam

En ljus gul färg. Färgen är svagt gul och varm i tonen. Den kan påminna lite om den gula färgen 1442 Claro men 12079 Gleam är mer dämpad och gråaktig i uttrycket. 12079 Gleam fungerar till 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Oslo Design Fair 2019

Foto från Oslo Design Fair: Inger Marie Grini

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti
Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

4947 True Blue – en elegant kick till din interiör

Kulörnyheten Jotun LADY 4947 True Blue från vår nya färgkarta CANVAS är en frisk och ren blåton med omedelbara associationer…

Ny färgkarta från LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserar en ny global färgkarta för 2024 med titeln CANVAS. Här kan du utforska de olika kulörinriktningarna och…

Monokrom kulörharmoni

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller många nya, härliga kulörkombinationer och bra tips på hur du…

Vacker minimalism med neutrala nyanser

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller flera nya vackra kulörer. Här kan du läsa mer om hur du…

Ge rummet karaktär med komplementkulörer

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller nya, härliga kulörnyanser inspirerade av naturen! Här kan du läsa…

Naturliga kombinationer med närliggande kulörer

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller nya inspirerande kulörter och bra tips på hur du kan skapa behagliga…