Kulörchefens charmiga lägenhet

Kulörchefens charmiga lägenhet

LADY Pure Color 20046 Savanna Sunset (vägg mot vardagsrummet) och snickerier i LADY Supreme Finish 10678 Space

Lisbeths trevliga hem

Jotuns kulörchef, Lisbeth Larsen, är en välkänd dam för många av våra läsare och många undrar säkert hur en kulörchef har det hemma – och vilka färger hon har valt? Ta en titt in i Lisbeths supermysiga lägenhet!

I vardagsrummet har hon valt en neutral bas med färgen 10678 Space – och valet föll naturligtvis på en supermatt finish med LADY Pure Color!

Hemma hos kulörchefen

Vardagsrummet har fått den dämpade gråbeige färgen LADY Pure Color 10678 Space, och är fyllt med personliga föremål och tavlor som Lisbeth tycker särskilt mycket om.

Färger ger energi!

– Lisbeth, varför är det viktigt för dig att ha färger hemma? – Många tror nog att vi som arbetar med färger vill ha det neutralt i hemma. Så är det inte. I varje fall inte för mig, berättar Lisbeth. – Jag vet allt för väl hur färger påverkar humör och sinnesstämning. Färger kan ge dig den extra energi du behöver en mörk höstmorgon – och färger kan bidra till den ro du behöver när du går och lägger dig efter en hektisk vardag. Så varför ska jag göra det svårt för mig själv när det finns så många fina och hjälpsamma färger, skrattar Lisbeth med sitt livliga skratt.

 

Färger kan ge dig den extra energi du behöver en mörk höstmorgon!

Varmt och inbjudande kök

I det mysiga köket hos Lisbeth känner man sig alltid välkommen. Det är precis lika varmhjärtat som damen själv och speglar hennes personlighet på ett fint sätt. Här finner man en mix av noga utvalda designföremål, fin keramik – och varma färger, allt sammansatt på ett vacker sätt av Lisbeth, som har en mycket god känsla för estetik.

– Varför har du valt exakt dessa färger till köket, Lisbeth?
– Jag är mycket road av att laga mat – samt att samla härliga människor runt mitt matbord, säger Lisbeth. – Det är viktig för mig att skapa värme – Kalla det gärna trygghet men jag märker helt klart att folk trivs bra i den värme som Savanna Sunset skapar. Ett vitt kök upplever jag inte som en bra utgångspunkt för goda samtal!

Hemma hos kulörchefen

LADY Pure Color 20046 Savannah Sunset.

Hemma hos kulörchefen

Föremål av trä och keramik skapar en mysig känsla i köket.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Jag gillar att samla härliga människor runt mitt matbord och märker helt klart att folk trivs bra i den värme som färgen Savanna Sunset ger!

Hemma hos kulörchefen

På väggen bakom spisen har Lisbeth valt LADY Pure Color 20047 Blushing Peach – och på grund av ljuset som flödar in genom stora fönster ser det nästan ut som om det är en annan färg till höger, men det är alltså samma färg. (Tips! Om du gillar den ljusare nyansen också kan färgen faktiskt likna LADY 10580 Soft Skin)

Frodigt välkomnande!

I hallen har Lisbeth valt två gröna nyanser som matchar fint med färgerna i rummet innanför. Taket är målat i den matta takfärgen, LADY Perfection 7628 Treasure, och väggarna i en lite mörkare färg med LADY Pure Color 7629 Antique Green.

Läs mer om färgsättning av tak! 

Hemma hos kulörchefen

LADY Perfection 7628 Treasure i taket, och LADY Pure Color 7629 Antique Green på väggarna. Listverk i LADY Supreme Finish 9918 Klassisk Vit.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Hemma hos kulörchefen

Från den gröna hallen ser man både in till till den gyllene rosa färgen i köket och in till sovrummet i färgen 10580 Soft Skin.

Färgpalett i hall och sovrum

Ett inbjudande sovrum

Till det stora sovrummet har kulörchefen valt att måla både väggar och tak i samma färg, LADY 10580 Soft Skin. Den varma nyansen bidrar till att skapa ro och harmoni. Rummet är som skapt för att ladda batterierna efter hektiska dagar och det vet vi att hon har behov av emellanåt, efter att hon har farit världen runt och spridit inspiration, färgglädje – och skratt!

Hemma hos kulörchefen

Hemma hos kulörchefen

LADY Pure Color 10580 Soft Skin på väggar – samma färg i taket, målat med LADY Perfection. De breda listerna är målade med LADY Supreme Finish Matt 9918 Klassisk Vit.

Färgpalett till sovrum och liten hall

Nya färger frestar…

Jag dristar mig till en något ledande fråga. – Byter du ofta färger hemma, Lisbeth?

– Låt oss bara säga «ofta», ler hon. – Det finns två anledningar till detta; Jag tycker det är bra att prova de färger vi i Jotun designar. Vi vet ju att många människor låter sig frestas av nya LADY-färger och då är det alltid bra att ha testat några av dem själv! Den andra anledningen är nog att jag är en något rastlös själ… jag gillar förändring! Så länge förändringen är så pass enkel och oskyldig som ett nytt lager färg så står jag rakryggad och stolt! Färger gör mig ganska enkelt glad!

Hemma hos kulörchefen

Liten hall; LADY Pure Color 12083 Devine på väggar och tak, samma färg på skåp – målat med LADY Supreme Finish Halvblank.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Tack för oss!

Vi er SÅ glada för all energi du lägger ner i våra färger, Lisbeth – och vi imponeras ständigt av din härliga kreativitet och din vision! – Och tusen tack för att vi fick komma på besök!

Foto: Elisabeth Heier 

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar hela tiden med projekt som ska inspirera dig till att förnya ditt hem. Hon fixar filmklipp, färgkartor, åker på mässor, stylar och ordnar vackra bilder för visa dig hur enkelt det är att få det perfekta resultatet.

Julstämning i en diskret miljö

Här får du receptet på årets juldrink som passar perfekt till färgen LADY 11173 Humble Yellow! Glaset är Ferm Living Ripples…

Grön jul med Local Green och Mocktails

Vi vill slå ett slag för att prova alkoholfria Mocktails i jul! Vår senaste gröna färg LADY 8546 Local Green är gyllene…

En festkväll i magiska färger

Julstämning med ett fint dukat bord – och den djupa, vackra LADY 20145 Wisdom på väggarna! Magisk julstämning Dekorationer på ett…

Jul i varma färger hos Vibeke

Med den dämpade vackra färgen LADY 20120 Organic Red, skapas en varm julstämning i ett nafs! Se det fina julrummet…

LADY Minerals Kalkfärg – nu i fler färger

Nya färger i LADY Minerals Kalkfärg! Den krökta väggen är målad med 11174 Curious Mind. – Livet är fullt av möjligheter – utforska…

Mjukt och harmoniskt med kontraster

Inredningsbutiken Asplund är målad i den vackra LADY Minerals i kulören LADY 10342 Kalkgrå och LADY Pure Color i S8010-G50Y. Färgerna skapar en…

Go to top