LADY Aqua lanserar ny badrumspalett

LADY Aqua lanserar ny badrumspalett

Vi startar och avslutar dagen i badrummet. Skapa ett rum som ger dig energi och samtidigt ett lugn. Genom att måla badrummet kan du enkelt ändra stilen och känslan på det. Här bjuder vi dig på tips hur du kan förnya badrummet med våra nya kulörer. Detta badrum är målat med LADY Aqua i 6378 Iconic och 6352 Evening Green. Vi har även använt JOTUN Glasfiberväv för våtrum finstruktur (J-100V), vilken är en del av det vattentäta systemet.

Badrummet

På sistone har badrummet gått från att vara ett praktiskt rum, till ett där vi spenderar tid för avkoppling och välmående samt för att få en energifylld start på dagen. Allt fler väljer att ha målade ytor istället för kakel i badrummet, så att man enkelt kan byta färgen och uttrycket på rummet utan en speciellt stor insats. Våga därför vara lite modigare i dina kulörval och skapa precis den stämning samt känsla som du trivs med. En sval, frisk och lugnande spa-känsla, eller ett dämpat, lugnt uttryck med naturliga material. Eller kanske en exotisk och varm känsla

Vilken stil passar dig?

Stil 1: Lugn, gyllene och frodig

Här har vi samlat en färgpalett med dämpade, ljusgula toner i kombination med en djup, grön kontrast. Detta är en bra utgångspunkt för alla som önskar sig ett lugnt och diskret uttryck, med ett inslag av det gröna och frodiga.

Detta läckra badrum är målat med LADY Aqua i 12118 Hummus och 10961 Raw Canvas. Vi vill uppmärksamma dig om att väven i våtrumsystemet har en fin struktur. På alla bilder har vi använt JOTUN Glasfiberväv för våtrum finstruktur (J-100V).

I detta badrum har vi använt 12118 Hummus som en bas för att skapa en ljus, lugn och gyllene grund. 12118 Hummus är diskret och modern, samtidigt som den är vänlig och varm. För att framhäva det gyllene tonerna extra mycket i detta rum, så har vi plockat in 10961 Raw Canvas. 10961 Raw Canvas är en färgstarkare variant av 12118 Hummus, men som har samma härliga och dämpade uttryck. 10961 Raw Canvas kan med fördel användas själv, men är även den perfekta partnern för att förhöja de gyllene tonerna. Dessa två nyanser fungerar även fint till djupa grå, bruna och svartliknande kulörer. 

Duschen är målad med LADY Aqua i 10961 Raw Canvas. Vi har även använt JOTUN Glasfiberväv för våtrum finstruktur (J-100V).

Grönt inslag

Det frodiga inslaget i denna palett kommer från den djupgröna konstrasten i 8422 Green Marble, som kommer att göra rummet unikt. Kanske kan du framhäva duschen, badrumshyllan eller liknande med hjälp av denna kulör. Förstärk gärna det frodiga uttrycket med naturelement, plantor och detaljer i trä – det kommer att göra badrummet till en härlig oas som du vill starta och avsluta dagen i. 

Skapa en lugn och diskret känsla med 12118 Hummus, 10961 Raw Canvas, och 8422 Green Marble

Stil 2: Sval och förförande

I detta badrum har vi samlat kulörer i dämpade, blågröna toner. Svalabehagliga nyanser som är perfekta för att skapa en känsla av spa och välmående i ditt hem. Flera av oss föredrar känslan av luft, lugn och harmoni, och det är precis vad de blågröna tonerna förmedlar. Det skapar en helt avslappnande känsla.  

Avkopplande spa-känsla. Badrummet är målat med LADY Aqua i 6378 Iconic och 6352 Evening Green. Vi har även använt JOTUN Glasfiberväv för våtrum finstruktur (J-100V).

Kulörerna som vi har valt i denna palett har ett gråaktigt skimmer över sig. 6351 Tender Green är den ljusaste kulören i paletten som är sval och försiktig i uttrycket. 6378 Iconic är en modern mellanton som förstärker det blågröna nyanserna och förmedlar en renhet. En något mörkare mellanton är 6352 Evening Green som är mer gråaktig, men som också tillför en diskret och djupare kontrast. Denna ton är vacker att färgsätta taket med. Var inte rädd för att tänka nytt – med dessa toner kommer du att njuta av badrummet till fullo.  

Lugn och pigg känsla med LADY Aqua i 6378 Iconic.

Detaljer

Detta är en palett som kommer att vara vacker till både ljusa och mörka golv, samt detaljer. Förstärk dess svalhet genom att kombinera med ljusa, rena klinkers och detaljer i ljust trä. Eller strama upp uttrycket med mörka klinkers och detaljer i svart, krom eller borstat stål.  

Skapa en avkopplande känsla med 6351 Tender Green, 6378 Iconic och 6352 Evening Green

Stil 3: Rustikt och varmt 

Denna stil är för dig som föredrar värme. Med de klassiska beige- och bruntonerna som 1140 Sand och 1929 Muskotnöt kommer du att upptäcka den djupa, genomgående värmen som finns i dessa utvalda kulörer.  

Rustikt och varmt badrum. Här får du en bra start på dagen. Badrummet är målat LADY Aqua i 1175 Adventure. Vi har även använt JOTUN Glasfiberväv för våtrum finstruktur (J-100V).

Brända toner är lätta att tycka om. De är tidlösa, naturliga och vackra, och de är enkla att kombinera med mer kulörta toner på detaljer. Genom att plocka in brända toner som 11175 Adventure ökar vi känslan av något sydligt och exotiskt. Värmen ökar i rummet. 11175 Adventure är otroligt läcker i ett badrum, då den lyfter omgivningen och det blir nästan som ett hamam. Det är en naturlig jordton i sitt esse som också är enkel att kombinera med exempelvis marockanska golv och grövre detaljer i trä.

Läckra kombinationer med 1140 Sand, 1929 Muskotnöt och 1175 Adventure.

LADY Aqua / Jotun våtrumssystem: 

Ett tryggt val i våtrum – MVK-godkänd

LADY Aqua kan användas på väggar och tak i ditt badrum. Färgen innehåller filmkonservering som motverkar beväxning av mögel på ytan och som gör att resultatet håller sig fint i rum med mycket fukt. LADY Aqua ingår i Jotuns godkända våtrumssystem och är MVK-godkänd. Systemet är vattentätt och även godkänd för duschen.  

 LADY Aqua

LADY Aqua

  • Ingår i Jotuns godkända våtrumssystem
  • Fuktbeständig
  • Täckgaranti

Silkematt och vacker 

Många våtrumsfärger har hög glansgrad, men LADY Aqua har ett helt unikt utseende med sin vackra, silkematta finish som harmoniserar med väggar och övrigt materialval i badrummet. LADY Aqua är vacker till både matta och blanka klinkers, blanka eller borstade metalldetaljer, glas och olika träslag 

God tvättbarhet 

Badrummet är ett rum där alla ytor ska rengöras ofta. Med målade ytor i badrummet finns det mindre fogar som underlättar rengöringen. LADY Aqua är lätt att underhålla och tvätta, och har tvättbarhet klass 1. Samt ger en vattentät yta som förhindrar att fukt tränger in i underlaget.   

Jotuns våtrumssystem innehåller produkterna: 

Så gör du 

dessa filmer lär du dig hur du gör för att måla våtrum. Se båda filmerna för att få fullständig instruktion på våtrumssystemet.  

Läs mer här.

Vi vill uppmärksamma om att vi har använt en glasfiberväv (JOTUN Glasfiberväv för våtrum finstruktur (J-100V) ) på alla bilder.

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…