LADY Färgkarta 2019 | CALM-paletten

LADY Färgkarta 2019 | CALM-paletten

För att illustrera hur olika färgkombinationer kan förmedla olika identiteter har vi identifierat tre distinkta teman med globala referenser. Varje tema uttrycker individuella tankesätt och livsstilar – tre historier om personligheter, berättade med färger.

CALM-temat

CALM-temat handlar om hur fokus på det vackra och enkla lugnar ner och skapar tidlösa rum med en lugn atmosfär. Färgpaletten består av mjuka, neutrala nyanser och varma, subtila kontraster.

Jotun LADY Fargekart 2019

Vägg: LADY Pure Color 12083 Devine och 1024 Tidlös. Golvlist och fönster är målade med den supermatta LADY Supreme Finish Matt i färgen 1024 Tidlös.

Harmoniskt lugn

CALM-hemmet präglas av ro och harmoni och man tycker att det är viktigt med zoner för komfort och vila. Inredningen vittnar om kvalitet, hantverk och personlighet. För att få det lugna, subtila färguttrycket bör du måla med LADY Pure Color, vår vackraste och mattaste väggfärg.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

LADY 12078 Comfort Grey

Vägg: LADY Pure Color 12078 Comfort Grey

Stilen präglas av få ting av bra kvalitet. Allt har sin plats och sin funktion. Sakerna som är värdefulla för oss får en framträdande plats.

LADY Fargekart Identity

Vägg: LADY Pure Color 12076 Modern Beige. Taket är målat med takfärgen LADY Perfection 1024 Tidlös. Golvlist och fönster är målade med LADY Supreme Finish, också i färgen 1024 Tidlös.

Ljusa och luftiga miljöer

CALM-paletten är en naturlig utgångspunkt för dig som önskar ljusa och luftiga omgivningar. Neutrala nyanser i perfekt balans ger en avslappnad atmosfär.

LADY Fargekart Identity

En kombination av neutrala nyanser från en och samma rad i färgkartan skapar en delikat, monokrom färgupplevelse. I detta vardagsrum har vi målat med LADY Pure Color och kombinerat två varma, grå neutrala nyanser; 1622 Reflektion och 12078 Comfort Grey (vägg i trapp).

Framhäv det sensuella

Vår vackraste färg någonsin är nu ännu mattare och ännu vackrare. Den unika färgåtergivningen framhäver ett sobert och sensuellt uttryck.

Jotun LADY Fargekart 2019
Vägg: LADY Pure Color 10290 Soft Touch

I CALM-paletten finner du också vackra nyanser av persika och dämpad rosa. Dessa kan användas var för sig, tillsammans eller i kombination med de neutrala nyanserna.

Persikofärgad harmoni

LADY 10290 Soft Touch och 12083 Devine är svaga nyanser av persika med en gyllene underton.

10290 Soft Touch är vår ljusaste persikoton – dämpad och gråaktig. Ihop med färger som 12083 Devine och 12084 Dusky Peach skapar den en härlig persikofärgad harmoni.

12083 Devine är snäppet mörkare – fortfarande gyllene, dämpad och behaglig. Färgen är fin till ljusa toner och harmonierar fint med 1024 Tidlös, 12077 Sheer Grey och 12078 Comfort Grey.

Dämpad rosa

De ljusa, kulörta rosatonerna LADY 20119 Transparent Pink och 12086 Rustic Pink har en gyllene och gråaktig underton.

LADY 20119 Transparent Pink gör sig bra till de rosa nyanserna 12086 Rustic Pink, 2024 Senses och 20120 Organic Red. Om du vill hålla dig till de ljusa och lätta CALM-färgerna rekommenderar vi 1024 Tidlös, 1622 Reflektion och 0394 Varmgrå.

12086 Rustic Pink är fin ihop med varma grå neutrala nyanser. Den gråaktiga undertonen gör att denna färg harmonierar vackert med 1622 Reflektion och 0394 Varmgrå.

Jotun LADY Fargekart 2019

Vackra, matta väggar i kombination med nymålade detaljer ger en enhetlig inredning. Detta bord är målat med LADY Supreme Finish Matt i färgen 12086 Rustic Pink.

Subtila kontraster

Karaktär och djup uppstår när du målar med LADY Minerals kalkfärg i en neutral nyans. En väl övervägd kombination av subtila kontraster tillför hemmet en varm och naturlig textur.

Jotun LADY Fargekart 2019

Vägg: LADY Minerals 12075 Soothing Beige. Hylla: LADY Supreme Finish Matt 12075 Soothing Beige

Härliga peachy

Harmonin av färger i CALM-paletten bringar klarhet och ro. I kombination med den nya och tidsenliga accentfärgen LADY 12074 Peachy skapas ett spännande uttryck.

12074 Peachy

Väggen här är målad med LADY Pure Color i färgen 12074 Peachy

12074 Peachy är vacker i sig själv och kan gärna användas i hela rummet. Den harmonierar fint med de beige neutrala nyanserna 10678 Space, 12075 Soothing Beige, och 12076 Modern Beige.

12074 PEACHY fungerar också fint ihop med de varma gråtonerna 1622 Reflektion, 12077 Sheer Grey eller 0394 Varmgrå.

Uttryck dig med färger

Nu kan du skapa din personliga färgpalett. Välj en huvudfärg, få tips på matchande färger och skapa en tidsenlig färgpalett som uttrycker din identitet.

Skapa din personliga färgpalett.

CALM-paletten

Färgpaletten består av mjuka, neutrala nyanser och varma subtila kontraster. Här är de mest centrala färgerna i denna palett. Du hittar samtliga färger i den digitala LADY färgkartan.

Foto: Line Klein Studio, Styling: Kråkvik & D’Orazio
Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Dova, beige färger hos Emma Melin

Har du också inspirerats av Emma Melin och hennes fina hem på Instagram? Vi fick chansen att hälsa på och…

Inspireras av kärlekens färg

Den 14 februari är det alla hjärtans dag och då vill vi uppvakta någon vi tycker om! Det kan man…