LADY Färgkarta 2019 | RAW-paletten

LADY Färgkarta 2019 | RAW-paletten

För att illustrera hur olika färgkombinationer kan förmedla olika identiteter, har vi identifierat tre distinkta teman med globala referenser. Varje tema uttrycker individuella tankesätt och livsstilar – tre historier om personligheter, berättade med färger.

RAW-temat

I RAW-paletten, i den nya LADY-Färgkartan, hittar du varma jordfärger, neutrala grå nyanser och brända rödrosa toner. Tillsammans utgör de en bakgrund för en raffinerad stil och en rustik och avslappnad atmosfär. Väggarna i detta tema har fått ett mjukt supermatt och exklusivt utseende med LADY Pure Color. Vår vackraste färg någonsin ger en unik färgupplevelse och ett sobert och sensuellt uttryck. Kombinera färgerna i paletten och var trygg med att nyanserna harmonierar med varandra och ger ett snyggt resultat.

Jotun LADY Färgkarta 2019

Vägg: LADY Pure Color 20118 Amber Red och 12075 Soothing Beige. Golvlist: LADY Supreme Finish Silkematt 1622 Reflektion

Sensuella färger

En urban livsstil skapar ett behov av att stärka kontakten med det jordnära och äkta. Varma jordfärger och neutrala grå nyanser gör precis detta. Gärna i kombination med rustika ytor i mörkt trä. Så formas en modern och sensuell inredning – behaglig för själ och sinne.

Jotun LADY Färgkarta 2019

Väggarna här är målade med LADY Pure Color 20120 Organic Red. Golvlisterna är målade i samma färg men med LADY Supreme Finish Matt, för att ge ett enhetligt intryck. Fönstren är målade i färgen 12078 Comfort Grey. Taket är återbruk av gammalt material.

 

Jotun LADY Färgkarta 2019

Väggen är målad med supermatta LADY Pure Color i färgen 12078 Comfort Grey och sängen med LADY Supreme Finish Matt i färgen 2024 Senses.

Jotun LADY Färgkarta 2019

Här är träverket målat med LADY Supreme Finish Matt, marknadens bästa färg för trä och panel, i färgen  7628 Treasure. Den finns i fyra olika glansgrader och den är extremt slitstark och flyter ut suveränt vilket ger en perfekt finish.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suverän finish – både på dörrar och lister
  • Extremt slitstark
  • Jämn och vacker yta
  • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Northern Mystic

I RAW-temat hittar du också den vackra grönfärgen LADY 7613 Northern Mystic som vi har utvecklat i samarbete med livsstilskonceptet Northern. Northern Mystic är en mörk, gyllene grön ton. Färgen är djupt grön, perfekt balanserad och den är varken för blå och kylig eller för gyllene och gul. Den fungerar som en elegant kontrast intill en mängd andra färger bland beige, grå, gröna, gyllene rosa och persikotoner. Den kan bli en mörk och tuff kontrast till i princip alla färgerna i årets färgkarta från LADY.

Raffinerad stil

Färger och material hämtade från naturen skapar bra och ärliga hem. Det ruffa står sig vackert mot släta, supermatta väggar. Varma nyanser med mineralaktiga undertoner möter accentfärger fulla av liv. Rum som vittnar om medvetenhet och kreativt återbruk med ett modernt snitt.

Jotun LADY Färgkarta 2019

Väggarna här är målade i den vackra nya färgen LADY 12085 Rural. Fönster och dörr: LADY Supreme Finish Matt 12078 Comfort Grey. Golvlist: LADY Supreme finish Matt 1622 Reflektion.

RAW-palettten

Färgpaletten består av varma jordfärger, neutrala, grå nyanser och brända rödrosa toner. Här är de mest centrala färgerna i denna palett.

Du kan se samtliga färger i den digitala LADY-färgkartan. Där får du också hjälp att skapa din egen färgpalett.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

Välkommen till Julia Dangs kreatörsstudio

När kreatören Julia Dang besökte lanseringseventet för vår senaste LADY-färgkarta CANVAS blev hon inspirerad till att måla om hela Studio…

LADY Essence – en silkematt nyhet

Nyheten LADY Essence är en silkematt väggfärg som ger ett jämnt och fint resultat. Bilden: Väggen är målad i den…

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…

Naturliga kombinationer med närliggande kulörer

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller nya inspirerande kulörter och bra tips på hur du kan skapa behagliga…