Lansering av nya LADY-färger för 2020

Lansering av nya LADY-färger för 2020

Äntligen får vi presentera den nya färgkartan!

Även i år hölls lanseringen av den nya färgkartan från LADY – 2020 – hos den prisbelönte arkitekten Andreas Martin-Löf, denna gång i hans bostad som ligger precis vid Riddarfjärden i Stockholm. Kvällen var fantastisk och sommaren som dröjt sig kvar bjöd på både värme och ljumma fläktar.

Ny färgkarta från LADY - 2020 - presenteras!

LADY 20142 Daydream hemma hos arkitekt Andreas Martin-Löf.

Ny färgkarta från LADY - 2020 - presenteras!

Ljuset är fantastiskt i arkitekt Andreas Martin-Löfs bostad. I bakgrunden ett uppmålat färgprov i färgen LADY 20144 Grounded Red.

Förväntansfulla deltagare

Vi var många som väntade på att kvällens huvudpersoner, Jotuns Globala Kulörchef Lisbeth Larsen och Jotuns Skandinaviska kulörchef Nina Klæbo Mørkve, skulle presentera den nya färgkartan, 2020, från LADY.

Ny färgkarta från LADY - 2020 - presenteras!

Jotuns Globala Kulörchef, Lisbeth Larsen.

Ny färgkarta från LADY - 2020 - presenteras!

Jotuns Skandinaviska Kulörchef, Nina Klæbo Mørkve.

Inspirerande och underhållande

Lisbeth och Nina höll som vanligt en mycket underhållande och inspirerande lansering där de presenterade den nya färgkartan 2020 från LADY, som innehåller 12 helt nya färger och 8 tidlösa nyanser.

– År 2020 går vi in i ett helt nytt årtionde och då brukar många längta efter förändring. Vi kanske vill lära oss något nytt, resa mer eller bara dagdrömma lite mer, säger Lisbeth och menar att det bästa stället att börja en förändring på, ändå är i vårt eget hem.

– Färger är effektfulla inslag i våra liv. Olika kulörer påverkar oss på olika sätt. Det är härligt att se vad våra kulörer kan göra för ett rum och för människorna som bor där, fortsätter Lisbeth.

4863-Statement-Blue-1024 Tidlös

Det är viktigt att våra nya färger kan kombineras på ett fint sätt med våra existerande kulörer. Här LADY 4863 Statement Blue bredvid LADY 1024 Tidlös.

Många kombinationsmöjligheter

Det är viktigt att färgerna upplevs som vackra på stora ytor, när de kommer upp på väggarna. Det är ju egentligen först då man ser hur färgen uppför sig och vilken effekt den har. Nina och Lisbeth berättar också att de lägger stor vikt vid att färgerna i färgkartan ska gå att kombinera på ett bra sätt. I den nya färgkartan får du många tips om hur du kan kombinera de olika färgerna och vilka vita nyanser som passar till respektive färg.

Här ovan ett tips på en fin kombination från den nya färgkartan, den nya 4863 Statement Blue och den tidlösa 1024 Tidlös. ;)

Nya LADY Wonderwall

Vi är också glada att kunna presentera den nya LADY Wonderwall, som nu är ännu mattare men fortfarande lika robust som tidigare, för rum och situationer som kräver lite extra tåliga väggar.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

  • Vacker, matt och robust
  • Extremt slitstark
  • Mycket smutsavvisande
  • Täckgaranti

Kråkvik & D'Orazio

Jotuns samarbetspartner sedan länge, duon Kråkvik och D’Orazio, hade gjort stylingen av den nya färgkartan och stylingen vid presentationen.

Några kommentarer från åhörarna…

Vi är så stolta och glada över den nya färgkartan 2020 från LADY och att den har mottagits så fint. Här är några av kommentarerna från våra gäster;

-Så fint med den gula Curious Mind och Grå Skiffer!

-I vanliga fall är jag lite försiktig med färger men de beigegula alltså, så fina!

-Så många favoriter men Wisdom kanske ändå är min favorit!

-Äntligen lite färg, äntligen ut ur den beigegrå dimman!

Wisdom and Curious Mind

Några av favoriterna under kvällen, LADY 20145 Wisdom och LADY 11174 Curious Mind.

Många favoriter

Det samlade omdömet måste nog ändå vara att den nya färgkartan innehåller många favoriter och många olika kombinationsmöjligheter.

– Så, njut nu av den nya färgkartan 2020 och fundera på vilken stämning du vill ha hemma och vilken färg som är din nya favorit! ;)

 

Arkitekt Andreas Martin-Löf

Arrangemang, Ekpr

Fotograf, Alicia Sjöström

Styling, Kråkvik & D’Orazio

Annika Lindskog
Annika Lindskog

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…