Lär känna Miranda Rebecca

Lär känna Miranda Rebecca

Miranda Rebecca är mångsysslaren som arbetar som kreatör, driver livsstilsvarumärket For Good Luck, samt driver en foodtruck under somrarna i Varberg. Nu har du även möjlighet att hyra hennes smultronställe. Välkomna hem till Miranda Rebecca. Köket är målat med LADY Pure Color i 10246 Velvet.

Miranda Rebecca

Miranda bor tillsammans med sin sambo Jacob, deras två år gamla son Finn och 10 hönor i Bua, strax norr om Varberg. Miranda är en mångsysslare utav rang och arbetar bland annat som kreatör, modell, inredare, och driver sitt eget bolag For Good Luck. Likadant har hon foodtrucken Farfars Lycka som hon håller öppen under sommarsäsongen i Varberg.

Läckra kombinationer! Väggen är målad med LADY Pure Color i 10246 Velvet.

For Good Luck

Livsstilsvarumärket For Good Luck säljer kläder, smycken och heminredning, Om någon hade frågat Miranda i 2012 vad hon skulle arbeta med i framtiden, så trodde hon aldrig att hon skulle svara ”ägare och grundare av ett livsstilsmärke”. Men Miranda vågade följa sina drömmar, och visst är det häftigt var ens drömmar kan ta en – om man vågar följa dem. Mirandas resa började i 2012 när hon flyttade till Australien. Hon började att dokumentera sin resa via Instagram – som på den tiden inte var så stort som det är idag – och publicerade bilder för hennes följare. Under hennes tid i Australien åkte hon ofta till Bangkok och köpte vintagefynd från nattmarknaderna där. När hon reste hade hon alltid på sig ett par gröna haremsbyxor och frågorna kring var man kunde köpa dessa byxor och prylar började att trilla in från hennes följare på Instagram.

Miranda har inrett sitt hem med svunna skatter. Köket är målat med LADY Pure Color i 10246 Velvet.

Efterfrågan resulterade i att hon startade webbshoppen For Good Luck i 2013, där hon sålde just dessa byxmodeller samt handplockade vintagefynd. Något år senare kom hon i kontakt med ett familjeföretag i Indien som har varit verksamma inom traditionell klädproduktion i många generationer. Sedan dess har de tillsammans tagit fram egna kollektioner och nya produkter.

Inspiration

Miranda får sin inspiration från samtal med vänner och kallbad. Likadant har Mirandas alla resor öppnat upp hennes sinne för andra kulturer och sätt att leva på.

– När jag är utanför Sverige, så tycker jag att det bästa som finns är att kolla på människorna i sin egen stad. Att möta surret på en marknad eller att vara i en park och äta vad som serveras på moppen bredvid, gärna med en öl är oslagbart. .Kombinationerna av dofterna, färgerna – allt tas in, förklarar Miranda.

Härligt rum med synliga original bjälkar och läcker takhöjd. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 10246 Velvet.

Huset

Miranda bor i ett vackert gammalt hus strax utanför Varberg. Hennes relation till huset började redan när hon var 5 år gammal. På den tiden promenerade hon och hennes mamma dagligen ner till hamnen för att möta upp Mirandas pappa som arbetade som fiskare. Varje dag gick de förbi detta hus, varpå Miranda frågade sin mamma när mannen som bodde där skulle flytta ut. Huset har med andra ord tilltalat Miranda sedan tidig ålder. För några år sedan kom huset ut på marknaden och ingen nappade på det. Miranda ringde då till ägaren och sa att hon ville köpa huset – utan att ens ha varit inne i det. Sagt och gjort – huset blev hennes.

Köket är Mirandas favoritrum. Detta rum har en härlig rymd och en takhöjd på 4,5 m. Köket är målat med LADY Pure Color i 10246 Velvet.

Den gula kulören, 10246 Velvet, påminner Miranda om hennes farmors gamla köksluckor. Rummet blev mjukare och nostalgiskt med denna gulton. 

Kulörval

När Miranda gjorde sina kulörval valde hon kulörer som skulle förstärka husets känsla och identitet. Hon ville skapa en unik känsla i varje rum.

Planering av kulörer  hur får man bäst harmoni i hemmet? Ge dig själv tid för att få till ett bra val!

Mysigt sovrum – här ska man sova gott. I detta rum är väggar och tak målat i 8469 Green Leaf. Taket målades med LADY Perfection och väggarna med LADY Pure Color

Visst blir det läckert när väggar och tak målas i samma kulör? Här har Miranda målat med kulören 8469 Green Leaf.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Vart åker vi härnäst? Miranda får sin inspiration från resor. 

Läckra kombinationer

Mirandas vardagsrum är stort men har en lägre takhöjd än resterande rum. De valde därför att måla väggarna med den ljusa kulören 1024 Tidlös i LADY Minerals Kalkfärg för att ge väggarna ett djup.

Levande väggar. Väggen är målad med LADY Minerals Kalkfärg i 1024 Tidlös

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Härliga kombinationer med den mönstrade soffan och de kalkade väggarna i 1024 Tidlös.

Det andra sovrummet har snedtak och lite ljusinsläpp, och målades därför i 1024 Tidlös med LADY Pure Color

Vad är dina drömmar och förväntningar på 2021?

Jag längtar efter mina vänner och min familj som jag inte har träffat på grund av Corona. Genom Zoom-möten kan man få till en kaffe på distans, och det är just nu livets härligaste grej. Jag tycker att det är fint, att det man tidigare har tagit för givet blir extremt lyxigt i detta läge.

Pandemin är för jävlig rent ut sagt, men den har även öppnat dörrar som har gjort att jag har fått tänka om rent företagsmässigt. Några av drömmarna har redan slagit in och jag har numera återförsäljare av For Good Luck, vilket är jättekul och spännande! Mitt fina hus kommer även att hyras ut som ett semesterhem för den som längtar bort. Det känns också kul att vårt hem kan bli någons annans för en helg eller en vecka under semestern, berättar Miranda.

Hallen fick en ny look när snickerierna målades om med LADY Supreme Finish Superblank i 1973 Antikgrå. Visst är det läckra kombinationer? 

Få mer inspiration av Miranda här.

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Så målar du påskäggen!

Påskägg i alla varianter är något vi förknippar med traditionellt påskfirande. Vi pyntar gärna hemmet med påskägg eller fyller påskäggen…