Lugnt och behagligt i sovrummet

Lugnt och behagligt i sovrummet

Sovrummet upplevs lugnt och behagligt med färgen LADY Pure Color 1140 Sand.

På senaste tiden har jag haft flera projekt på gång i vårt hus och under ganska lång tid har jag tänkt att måla om sovrummet. Nu har vi äntligen fått det målat och jag är så nöjd med resultatet och den nya färgen!

Varm färg

Det var dags att prova en ny färg och valet föll på en mycket lättare och varmare färg, LADY 1140 Sand. Det här är en delikat färg från Jotun, i en varm beige ton. Den upplevs som både behaglig och varm, så vi tycker att det är ett bra färgval för sovrummet.

LADY 1140 Sand

En varm beige färg. En ljus mellanton som upplevs som behaglig och varm. En av våra mest sålda färger. Fin i kombination med 1875 Sans, 1001 Eggvit och andra mörkare bruntoner som 1929 Muskatnöt.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Bättre rumskänsla

Det kan också ha haft betydelse att vi flyttat sängen efter det att vi målade men sovrummet känns plötsligt större efter renoveringen. En bättre rumskänsla var en positiv sidoeffekt av färgbytet och något som har lyft rummet ytterligare för oss.

Supernöjd med färgvalet

Här är några bilder på sovrummet med den nya färgen, som vi är mycket nöjda med. Det har blivit läckert, eller hur? Som du ser på «före- och efterbilderna» från sovrummet har det blivit en stor förändring i och med att vi målade om.

LADY 1140 Sand

EFTER: Behagligt och vackert med LADY 1140 Sand. På grund av att det var lite kallt ljus när jag tog denna bild ser det lite kyligare ut än det egentligen är…

Så var rummet innan

Tidigare var vårt sovrum målat med LADY 9925 Berggrå. Denna färg är både vacker och elegant om du föredrar att ha det mörkt men samtidigt inte för mörkt.

LADY 9925 Berggrå

FÖRE: Tidigare var sovrummet målat med färgen LADY 9925 Berggrå.

LADY 9925 Berggrå

FÖRE: LADY 9925 Berggrå i kombination med LADY 1624 Lätthet.

Läs mer om bra färger till sovrummet.

Nästa steg

Nu drömmer jag om att få ett trägolv i sovrummet. Golvet vi har idag är ett vitmålat betonggolv och det känns lite kallt även med värme i golvet.

Foto: Nina Holst /stylizimoblog 

Nina Holst
Nina Holst

Nina Holst – Inredningsbloggare

Nina Holst inspirerar dagligen många genom sin blogg «Stylizimo Blog». Hon är känd för sina rena, genomtänkta detaljer och spännande kontraster, något som har gett henne priser och nomineringar både i Norge och i utlandet.

Kalkfärg ger djup hos Artilleriet

Inredningsbutiken Artilleriet ligger i en fantastisk lokal, full av karaktär och känsla, i Göteborg. Läs här hur grundaren, Christian Duivenvoorden,…

Den perfekta grå färgen!

Det tar tid att hitta den rätta färgen; men när man äntligen hittar en färg som passar, är det väl…

Ninas medvetna färgval i Villa Floris

Nina Lunde är inredningsjournalist och bor i Villa Floris, en elegant klassisk villa i Nordstrand som hon och hennes man har…

Praktisk och snyggt i barnrummet

Med LADY Pure Nature White interiörlasyr fick barnrummet ett fint uttryck. Helt i stil med resten av Elisabeth Heiers lägenhet. Elisabeth…

Rå struktur ger lugnt sovrum

Therese Sennerholt, Art Director, Grafisk formgivare och stylist, visar här sitt vackra sovrum målat med LADY Minerals Kalkfärg i färgen…

Passar Eggvit och Bomull till allt?

LADY 1001 Eggvit är en vacker vit färg! Här är tips på fina kombinationer – och vilka du bör undvika…

Go to top