MÅLA OM ETT SKÅP

MÅLA OM ETT SKÅP

Det är roligt att förändra uttrycket i vardagsrummet bara med hjälp av några strykningar färg, och lite extra kul när man gör om något som man redan har och gillar, tycker jag. Återbruk är viktigt! Måla om ett skåp du med.

För många år sedan var jag på jakt efter ett gammalt vitrinskåp i trä, och till slut hittade jag precis det rätta på finn.no. Skåpet har följt oss på flyttlasset från lägenhet till hus, en gång innehöll det CD-skivor och DVD-filmer (det var före WIMP, Apple TV och Netflix intog huset … ). Det har stått obehandlat, varit vitt, ljusgrönt, ljusblått och blommigt, och nu idag är det nymålat, läckert högblankt, i LADY 2024 Senses (LADY Supreme Finish Superblank 80).

Jotun-Lady-2024-SENSES2

LADY 2024 Senses är en vacker kulör som i vårt vardagsrum ändrar sig mycket beroende på ljuset. Den är mestadels väldigt ”nude”, men på morgonen är den mer rosa och i kvällsmörkret upplevs den nästan som brun. Spännande! Och inte så lätt att tröttna på en kulör som ser så olika ut vid olika tidpunkter på dagen.

Veggskap-jotun-lady-fjeldborg-before3

Så här så skåpet ut innan jag målade om det den här gången.

Skåpet som var tapetserat inuti kändes omodernt, och jag var riktigt trött på blommor och ljusblått. Att måla hela insidan vit i LADY 7236 Chi (LADY Supreme Finish Matt 5) kändes fräscht och rent, och det gör att färgen på sakerna som står i skåpet kommer fram bättre. Om man istället vill dölja sakerna man har i ett sådant här skåp med glasdörrar kan man göra tvärtom, alltså måla insidan i en mörk kulör som då kommer att bli det största blickfånget.

Veggskap-jotun-lady-fjeldborg_4

Jag valde matt färg till insidan (LADY Supreme Finish Matt 5) och blank på utsidan (LADY Supreme Finish Superblank 80). Kontrasten mellan matt och blankt är en favorit som jag gärna kommer tillbaka till!

Spegeln ovanpå ”hör liksom till”, och även om jag gillade den grå tonen den var målad i innan (LADY 10429 Diskret), så behövde jag en större konstrast till kulören på skåpet, och därför valde jag LADY 9938 Naturligt Svart (LADY Supreme Finish Superblank 80) istället. Med nya svarta porslinsknoppar som pricken över i, fick sig det gamla skåpet sig ett riktigt lyft.

Veggskap-jotun-lady-fjeldborg_5

Tips! Kolla in det här inlägget med tips om hur du målar möbler. : )

Ingrid
Ingrid

Ingrid – Interiörbloggare

Ingrid är idag gästbloggare hos oss. Hon är superkreativ och älskar små DIY-projekt. Hon har en fantastisk förmåga att sätta ihop vackra kulörer och trolla fram den bästa ur en gammal stol, hylla eller byrå. Ingrid gillar glada kulörer! Och så tar hon så vackra bilder!

Praktisk och snyggt i barnrummet

Med LADY Pure Nature White interiörlasyr fick barnrummet ett fint uttryck. Helt i stil med resten av Elisabeth Heiers lägenhet. Elisabeth…

Neutralt kök – blev rått med blått!

Köket var tidigare neutralt och omodernt. Med några lager färg i vackra blå nyanser fick köket en helt ny och…

Se den stora förvandlingen av rummet!

Äntligen blev drömmen om släta väggar verklighet! Se den enorma förvandlingen! LADY Minerals Revive 6352 Evening Green. När vi flyttade in målade…

Lekstuga i fräscha kulörer

I en gammal äppelträdgård i Nordstrand i Oslo finns en liten vitmålad lekstuga. Här dukar Jenny (4 år) upp kakor…

Stuginspiration

Stuglivet handlar ofta om det enkla och det ärliga. Naturligtvis ska stugan ha färger som skänker ro och som passar…

Fräscha upp uteplatsen!

Vårt hus och vår uteplats har båda fått en riktig makeover med färg och styling. Se hur fint vi har…

Go to top