Här är årets färgtrender för 2024!

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender för interiör som gäller för 2024, framtagna av vår kulörchef Birgit Torkildsby.

Bilden: Väggen ovan till vänster har fått den eleganta och dämpade korallröda kulören 20217 Muted Coral. Till höger ser du den härliga gröna färgen 7685 Subtle Green och taket är målat i den harmoniska gula tonen 8583 Earthy Yellow. Mjuk och lugn färgtrio, men samtidigt en palett med energi! Alla väggar är målade med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color och taket med vår takfärg LADY Perfection.

Trend 1: Fler färger – tänk utanför boxen!

Årets färgtrender för 2024 kommer att präglas av att vi använder många färger tillsammans och att paletten därför blir mer komplex. Vissa tycker det är svårt, men egentligen är det bara kul! Och den goda nyheten är att när man använder flera färger eller flera nyanser av samma färg tillsammans, så är det faktiskt enklare att lyckas. Då är det inte bara en färg som ska bära hela rummet på egen hand. Och även om någon av färgerna skulle kännas lite ”off”, så blir det färdiga resultatet snarare ännu mer personligt och ännu bättre.  

JOTUN LADY Soothing Beige Muted Coral Indi Pink

Väggen längst fram är målad med LADY Pure Color12075 Soothing Beige och väggen i bakgrunden med LADY Pure Color i 2224 Indi Pink. Listerna är målade med vår snickerifärg LADY Supreme Finish Silkematt i kulören 20217 Muted Coral.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

I det inspirerande hemmet hos Benedicte Lobos och Kim Thorvaldsen i Oslo möts vi av en härlig men samtidigt harmonisk färgfest.

– Vi hämtar inspiration från våra resor runt om i världen och kartlägger därefter vilka färger vi dras till och mår bra av, förklarar Benedicte när vi frågar om var inspirationen till färgerna kommer ifrån.

Fargepalett fra Jotun Lady i entreen

Så fin färgkombination! 2859 Whispering Red till vänster, 7673 Exhale på väggen till höger, 1303 Observe i taket närmast i bild och 4863 Statement Blue i taket längst bort i bild. Alla färger utstrålar härlig energi tillsammans och det är svårt att inte bli glad av detta. Se mer från Benedictes och Kims inspirerande hem på norska LADY-bloggen.

Man kan med fördel färgsätta olika ytor i ett allrum med olika nyanser! Taket kan ha samma färg, men använd gärna olika färger i de olika zonerna för att framhäva olika stämningar.

Bilden till vänster: Väggen till vänster har fått den eleganta och dämpade korallröda färgen 20217 Muted Coral. Till höger syns den härliga gröntonen 7685 Subtle Green, medan taket är målat i kulören 8583 Earthy Yellow.

Bilden till höger: Den gröna väggen och sittbänken har kulören 7685 Subtle Green medan taket och väggen till höger är målade i kulören 8583 Earthy Yellow. Bordet är målat i kulören 7686 Mindful Green. Väggar och tak är målade med LADY Pure Color och bordet med LADY Supreme Finish Pure Matt.

Denna härliga färgtrio innehåller tre kulörnyheter från vår senaste färgkarta CANVAS. Mer inspiration från färgkartan och alla kulörer hittar du här..

Tips! Ge de olika rummen karaktär och färgsätt efter funktion. Fundera på vad du ska använda vardera rum till och välj färger som ger dig den rätta atmosfären. Ta reda på vilka färger du gillar och välj dem. Det behöver inte vara svårare än så! Då blir du som mest nöjd och det blir mer hållbart över tid. Personliga paletter är därför det mest hållbara valet du kan göra. 

Trend 2: Grönt är fortsatt skönt

Årets färgtrender för 2024 visar att vi inte att på något sätt är färdiga gröna färger interiört – snarare tvärtom! Grönt kommer vara en viktig färg även under 2024, men det är några förändringar i vilka nyanser av grönt som vi ska måla väggarna med. Vi har i många år valt dämpade, dova varianter av grönt, men de ”nya” gröna tonerna är generellt fräschare, tydligare och lite mer lekfulla. Upptäck till exempel 7386 Pistachio – en fräsch och lekfull pastellgrönt färg.

Bord og vegg malt med Jotun Lady pistachio

7386 Pistachio är framträdande endast som den är, men om du vill att färgen framstår som lite mer återhållsam kan du kombinera den med 7686 Mindful Green till exempel. Vackert och lugnande!

LADY 7386 Pistachio, LADY 7685 Subtle Green, LADY 7686 Mindful Green

Den främre väggen är målad med LADY Pure Color i kulören 7386 Pistachio. Listerna i bakgrunden är målade med LADY Supreme Finish Silkematt i kulören 7686 Mindful Green och väggen med LADY Pure Color i 7685 Subtle Green.

En annan ny och fräsch grön färg är 7685 Subtle Green. Detta kan beskrivas som ”väggarnas favorit”, då denna kulören varken är för ljus eller för mörk. Samtidig som 7685 Subtle Green har den fräscha känslan vi är ute efter, så är färgen precis lagom dämpad för att måla samtliga väggar med – och gärna taket också!

Så fint med7685 Subtle Green på både väggar och tak!

Läs mer om 7685 Subtle Green här.

LADY 0125 Palmetto

0125 Palmetto är en härlig och lite mörkare grön färg. Inte för mörk, men något mer intensiv än andra gröna nyanser. Den är utan tvekan frodig och lekfull, och skapar ett positivt inslag i interiören. Denna vägg är målad med LADY Pure Color, vår mattaste väggfärg, i 0125 Palmetto.

LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Därför är gröna, glada färger en av årets färgtrender 2024

Varför är grönt en av årets färgtrender 2024? Jo, därför att grönt är naturens huvudfärg och upplevs som en trygg och bekant färg att omge sig med – precis det som många behöver nu när det är oroligt i omvärlden. Men är det inte mer naturligt att vi väljer dämpade och mer lugna gröna varianter när vi söker trygghet och en form av skogens lugn inomhus? Jotuns kulörchef Birgit förklarar.

Som utgångspunkt, ja. Men det har vi redan gjort länge. Vi har målat alla rum i dova, lite dusty färger i drygt 10 år. Nu finns det snarare ett behov av att välja glädje! Ett lite klumpigt uttryck kanske, men samtidigt är det precis det vi söker och behöver i dessa oroliga tider. Och det är just därför vi ser en förändring i vilka färger vi målar med, från dova, dämpade och ofta lite mörkare färger till ljusare, klarare, fräschare och gladare varianter av färgerna. Inte bara gröna färger, utan många andra nyanser också! säger Birgit.

Glad och lekfull färgkombination. Dörren är målad i 1775 Fresh Pasta och skåpen i 7386 Pistachio.

Trend 3: Gula, jordiga pasteller

Kulörexemplen ovan leder oss osökt in på nästa trend: gula, jordiga pasteller! Ljusgula färger är fortsatt en viktigt trend och något vi kan räkna med flera år framåt – gult behöver vi massor av! Gult är en glad färg som livar upp och som sprider glädje, även om du väljer en lite mer dämpad variant som 8583 Earthy Yellow.

En dämpad variant av gult ger också energi! Väggen är målad med LADY Pure Color 8583 Earthy Yellow.

Målar du med positiva 1775 Fresh Pasta får du en stor dos glädje i vardagen! Kulören går att kombinera både med vita neutraler och dämpade grå eller beige nyanser.

1775 Fresh Pasta  ger en stor dos glädje i vardagen. Väggen är målad med LADY Pure Color.

Skrivepult: LADY Supreme Finish Pure Matt 1775 Fresh Pasta Vegg: LADY Pure Color 12075 Soothing BeigeVill du inte måla en hel vägg i gult? Testa en möbel! Här ser vi ett skrivbord målat med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1775 Fresh Pasta. Väggen är målad med LADY Pure Color i 12075 Soothing Beige.

Inspireras även av det gula barnrummet hemma hos Sara Biderman, målat i 1775 Fresh Pasta.

Gula, jordiga och beige nyanser passar väldigt bra tillsammans. Se så fint det blir med kulörerna nedan, samtliga från vår senaste färgkarta CANVAS.

Snyggt dämpat med 12290 Antwerp Beige på väggen. Ovanför listen ser i kulören 12075 Soothing Beige. Den gula väggen bakom är målad i 8583 Earthy Yellow och dörrkarmarna i 0288 Mexico. Alla väggar är målade med LADY Pure Color.

Trend 4: Glansgrad är guld!

Vi kan inte komma ifrån att prata om årets färgtrender 2024 utan att nämna glansgrader. Att kombinera olika glansgrader på väggar och snickerier ger en extra spännande dynamik i interiören. Vill du framhäva en detalj, till exempel en vacker dörr, är det både snyggt och smart att välja halvblank eller superblank finish på dörren. Då framhävs dörren på ett helt annat sätt!

jotun_lady-20143-lively-red_20144-grounded-red

Väggarna är målade med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color20143 Lively Red och dörr och lister med LADY Supreme Finish Superblank20144 Grounded Red. Visst blir det en härlig effekt med matta väggar tillsammans med en blankare dörr?

När du ska måla snickerier, så som lister, dörrar, paneler eller möbler, så finns det en särskild snickerifärg du ska använda. Inte bara för att få det snyggaste resultatet, utan också för att dessa utsatta områden i hemmet ska klara det förväntade slitaget över tid. Färgen heter LADY Supreme Finish och finns i fyra glansgrader. Från den supermatta Pure Matt, till Silkematt, Halvblank och den blankaste glansgraden Superblank. Om du jämför samma kulör målad med Pure Matt och Superblank, så kommer den blanka ytan alltid att se en aning mörkare ut än den matta ytan. Detta kan du på olika sätt utnyttja i din palett!

LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Matt vägg och matta detaljer

Vill du ha exklusiva, tidlösa och supermatta väggar med en unik kulöråtergivning ska du välja LADY Pure Color – vår vackraste färg någonsin. Med en supermatt utgångspunkt på väggen kan du leka med glansgraden på detaljerna och skapa ditt unika uttryck. Vill du att snickerierna smälter in tillsammans med den matta väggen ska du välja den mattaste glansgraden på vår snickerifärg, Pure Matt. Det blir en vacker helhet och skapar ett sömlöst utseende.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Att måla med samma kulör på både väggar och snickerier ger ett harmonsikt och sömlöst uttryck. Kulören 0280 Caravan är en gulbrun ockraton och har målats på både trappan, med LADY Supreme Finish Pure Matt, och väggarna med LADY Pure Color.

Vackra 2224 Indi Pink målad med LADY Pure Color på väggen och LADY Supreme Finish i den mattaste glansgraden Pure Matt på panelen.

Trend 5: Rosa!

Exemplet med 2224 Indi Pink på både vägg och panel blir en bra övergång till vår nästa trend: rosa! Rosa är också en färg vi kommer att bli mycket bekanta med under 2024. Och med det sagt måste det inte vara knallrosa eller Barbierosa. De rosa tonerna kan vara antingen knalliga och lekfulla eller lugna och dämpade, beroende på nyans och glansgrad. Rosa kan mjuka upp ett rum, eller hjälpa till att skapa en festlig känsla!

Väggen är målade med LADY Pure Color2602 Butterfly och stolarna med LADY Supreme Finish Pure Matt i 2602 Butterfly och 2846 Bordeaux.

jotun lady 2602 butterflyPå stolarna ser vi 2602 Butterfly målad med den blankaste glansgraden på vår snickerifärg LADY Supreme Finish – Superblank. I bakgrunden är det målat med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color2846 Bordeaux.

2602 Butterfly är ett bra exempel på en starkare rosa färg som ger mycket glädje. Den är varm och energisk och kommer tillföra mycket till ett rum, oavsett om du målar väggarna eller bara en möbel i rummet.

Spana även in Amelia Widells hem som fått den rosa färgen 2602 Butterfly på både väggarna i köket och som dekoration på garderobsdörrarna. Så fint!

Svep dig in i en sockervaddsliknande drömvärld

Rosa toner kan även ge ett harmoniskt intryck! Njut av mjuka terrakottatoner och persikotoner tillsammans med mjuka vita och beige nyanser. När världen känns lite kantig och hård, vill många ta till vänliga, vackra, mjuka och behagliga färger. De kan gärna vara ljusa och kanske upplevas lite som en dröm. Färger är känslor, och är det inte lite skönt att veta att vi alla kan färgsätta våra hem så att vi får precis den stämning vi vill ha? På så sätt kan man skapa sin egna trygga grotta.

Den främre panelväggen är målad med LADY Supreme Finish Silkematt 1024 Tidlös och den bake panelväggen samt de rosa dörrarna är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt i 12083 Devine

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Lady Pure Color 2224 Indi Pink barnerom

2224 Indi Pink är en dämpad och gyllene rosaton som passar utmärk i ett sovrum eller barnrum. Visst ger den ett behagligt lugn? Väggarna ovan är målade med LADY Pure Color.

LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Jotun LADY 2224 Indi Pink 2224 Indi Pink är av sådan karaktär att den fungerar utmärkt som en basfärg – eller färgad neutral kan man också säga – speciellt om du målar både väggar, lister och tak i färgen. Samtidigt kan den verkligen sticka ut och upplevas väldigt rosa om du målar lister och tak i vitt. Panelen är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt och väggarna med med LADY Pure Color.

Här ser vi två andra mjuka och dämpade rosatoner – 20185 Friendly Pink på den främre väggen och listerna, och 20184 Thoughtful på den bakre väggen och hyllan. Snickerierna har målats med LADY Supreme Finish Pure Matt och väggarna med LADY Pure Color.

Trend 6: K for kontrast

I vissa rum vill vi ha en harmonisk helhet och väljer kanske att måla tak, väggar och snickerier i samma färgskala – även kallad monokrom färgsättning (ton-i-ton). I andra rum vill vi ha mer energi, och kan då välja att arbeta med kontraster.

I vår senaste färgkarta CANVAS bjuder vi på hela tre färger som är perfekta som kontrastfärger: 4947 True Blue20217 Muted Coral och 0288 Mexico. Att använda kontrastfärger i ett hem är som att sätta pricken över i:et. För många är det först när du har en kontrast på plats i rummet som det känns helt färdigt.

Närmast i bild ser vi 20217 Muted Coral följt av 12077 Sheer Grey, 12078 Comfort Grey, 12290 Antwerp Beige, 12075 Soothing Beige, 1632 Rock Sugar och 12291 Soft Brown.

Vill du att rummet ska få mer liv kan du addera en kontrast. Här menar vi något litet, som en möbel, dörr eller list som får en egen färg. Denna färgen ska vara stark och sticka ut!

LADY 12291 Soft Brown

Liten målarinsats som ger stor effekt! Se hur elegant det blir i ett rum som har en annan kulör på listen. Väggarna är målade med supermatta LADY Pure Color i kulören 12291 Soft Brown. På bilden till höger ser vi 20217 Muted Coral på listen.

Se så läckert! Längst fram ser vi 4947 True Blue tillsammans med olika neutraler. Närmast efter 4947 True Blue ligger 12077 Sheer Grey, 12078 Comfort Grey, 12290 Antwerp Beige, 12075 Soothing Beige,1632 Rock Sugar och 12291 Soft Brown.

Många trivs med en neutral färgbas i hemmet, men vill samtidigt tillföra någon kontrast. Här ser du hur en bänk målad i en färgstark kulör verkligen kan ge liv till inredningen! Väggen är målad med LADY Pure Color i 9918 Klassisk Vit, bänken är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt i 4947 True Blue.

Ännu ett härligt exempel på hur 4947 True Blue som kontrastfärg tillför lite extra edge i rummet. Panelen är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt i 4947 True Blue och väggen med LADY Pure Color i 12077 Sheer Grey.

Tips: Lek med färgerna och gör dina egna dekorationer. Varför inte måla en duk i din nya favoritfärg?

0288 Mexico som kontrastfärg på väggdekorationen. En extra edge till ett i övrigt harmoniskt och lugnt uttryck. Väggen är målad i 12075 Soothing Beige, piedestalen i 2224 Indi Pink och dekorationen i 0288 Mexico.

Trend 7: Taket räknas!

I 2024 ska vi definitivt integrera taket i färgsättningen när vi renoverar eller färgsätter ett rum eller en bostad. Taket är en stor och viktig del av ett rum – lika viktig del som golvet, och vi vet ju hur stor betydelse valet av golv har för det totala intrycket! För att få en lugn och harmonisk helhet i ett rum kan du måla taket i samma färg som väggarna, eller välja en färg som är aningen ljusare eller mörkare än väggfärgen. Detta passar bra i både ett vardagsrum och sovrum.

Vägg och tak målade i samma kulör, 11173 Humble Yellow, för en mjuk känsla i sovrummet. Välj vår takfärg LADY Perfection när du ska måla taket.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att måla med – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Stort kulörurval
 • Täckgaranti

Både tak och väggar i detta härliga kök är målade i kulören 8583 Earthy Yellow.

Ändra rummets karaktär med en genomtänkt färg i taket

Se skillnaden med olika kulörer i taket! Till vänster: 7685 Subtle Green på väggar och tak. Till höger: 7685 Subtle Green på väggar tillsammans med kontrastfärgen 0288 Mexico i taket.

Istället för att måla taket i vitt per automatik – välj ett alternativ till vitt som ändå upplevs ljust. På bilden ovan är taket målat med LADY Perfection 1024 Tidlös, en gulaktig gråton. Väggarna är målade med LADY Pure Color i kulören 5503 Natural Blue.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att måla med – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Stort kulörurval
 • Täckgaranti

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Vacker helhet med gröna kulören 7038 Dusk Green på både väggar, tak och snickerier.

Kulören 1276 Soft fortsätter från väggarna upp till taket. Visst gör det något med takhöjden? Köksluckorna är målade med 11012 Rustic Brown och dörrspröjs och list med 8575 Natural Green.

 

Vill du att rummet ska vara lite mer spännande och skapa extra energi, så kan taket få en egen färg. Detta passar särskilt bra i kök, hall, kontor, tvättstuga och badrum eller gästtoalett. 

LADY 20218 Healing Lavender, LADY 8493 Green Tea

På ett hemmakontor vill du säkerligen ha en färg som ger fokus och koncentration, men du behöver nog också något som händer och som ger rummet lite mer spänning – du ska trots allt få jobbet gjort! I bilden ovan är väggarna målade med den mjuka och behagliga kulören 20218 Healing Lavender, medan taket har en lite kraftigare färg – 8493 Green Tea

 

Trend 8: Betongaktig look

Låt väggarna berätta din historia! Personliga hem är viktiga nyckelord för inredningstrenderna 2024. Jotun har den perfekta produkten för väggarna du vill ge en personlig touch, nämligen vår kalkfärg LADY Minerals. Med kalkfärg får du en vacker, taktil och mineralisk yta som ger en känsla av både liv och djup till dina väggar. LADY Minerals ska appliceras med en så kallad ”korsstrykning” med bred pensel, som gör att varje kalkfärgsmålad vägg kommer att bli unik. Du sätter din egen personliga prägel på väggen med din egen målarteknik.

LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Kulören 5081 Fabrik målad med vår kalkfärg LADY Minerals.

LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Kalkfärg passar till en rad olika stilar. Är du ute efter en industriell känsla så är LADY Minerals perfekt, eftersom väggen får en betongaktig look. Men det som många kanske inte tänker på, är att om du gillar en nedtonad, sofistikerad, elegant och minimalistisk stil, så funkar kalkfärg perfekt. Den kalkmatta väggen tillför en mjukhet som gör att du kan odla det minimalistiska uttrycket utan att det ska kännas tomt och naket i rummet.   

LADY Minerals 12075 Soothing Beige

Vardagsrummet i bilden ovan är målat med LADY Minerals i den beige färgen 12075 Soothing Beige på väggarna. Fönster, dörr och lister är målade med LADY Supreme Finish och taket med LADY Perfection, allt i kulören 9918 Klassisk Vit.

Det finns två sätt att få en kalkmatt, mineralisk finish. LADY Minerals Kalkfärg använder du när väggen som ska målas redan är slät. LADY Minerals Revive förvandlar vävtapet och andra ojämna underlag till släta, kalkmatta väggar – detta är helt enkelt en väggförnyare.

LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • Naturlig, mineralisk väggrenovering
 • Levande yta med ett unikt färguttryck
 • Tidsenlig renovering
 • Kommer i utvalda LADY-kulörer

Nyhet! Vi har precis lanserat en ny färgkarta för LADY Minerals och LADY Minerals Revive. Spana in den här.

Trend 9: Varma toner

Forskning visar att om vi målar ett rum i kalla färger som blått, så tenderer folk att höja temperaturen i rummet. Till varma färger räknas gult, orange, rött, brunt och rosa. Hösten 2023 lanserade vi kulörnyheten 20217 Muted Coral – en färg vi har fått massor av positiv respons på! Folk älskar denna färg och den har redan använts flitigt till att förvandla både hemmakontor, kök, hall och vardagsrum i hela Skandinavien. 

LADY 20217 Muted Coral_;LADY 12075 Soothing Beige

Den brända, korallröda tonen 20217 Muted Coral är vacker på en vägg så här, men funkar även som en härlig accentfärg på en detalj i rummet.

Perfekta färger för sociala rum

Många som arbetar med färg och färgernas påverkan på oss människor menar också att de varma färgerna är perfekta för sociala rum som till exempel en matsal. Samtalen flyter på bättre och den familjära känslan blir förstärkt när väggarna är målade med den varma delen av färgcirkeln. Så om du är rädd för höga värmekostnader, eller bara vill ha den perfekta ramen för goda samtal, så kan du både måla dig varm och prata dig varm med till exempel 20217 Muted Coral eller 20120 Organic Red.

Rött förstärker aptiten! Detta härliga kök har fått den smakfulla, rödrosa färgen 20120 Organic Red.

Funderar du på vilka färger som passar bäst hemma hos dig? Få personliga färgsättningstips på Jotuns Kulörrådgivning.

Låt hemmets färger vara en del av din historia 2024

Då återstår bara att önska er ett stort lycka till med alla målarprojekt och färgval framöver! Vi hoppas att ni har blivit inspirerade till att använda färg som en del av historien som ligger framför er under 2024.

Birgit Torkildsby

Birgit Torkildsby jobbar som kulörchef på Jotun West Europe & Skandinavia. Hon jobbar med att utveckla både färger och färgkartor. Du kan glädja dig till att få massvis av inspiration och tips från Birgit framöver!

4974 True Blue är en ny och härlig blåton från vår senaste senaste globala färgkarta CANVAS. En blå färg man verkligen blir glad av! 

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…