Bonnies barnrum i 1775 Fresh Pasta

Bonnies barnrum i 1775 Fresh Pasta

Gör som Sara Biderman och färgsätt ett barnrum med den optimistiska och härliga gultonen 1775 Fresh Pasta från vår senaste färgkarta CANVAS!

Bilden ovan: Väggen är målad med LADY Pure Color i 1775 Fresh Pasta, listerna med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1775 Fresh Pasta och taket med LADY Perfection i 7626 Airy Green.

Välkommen hem till Sara med familj

Sara Biderman, stylist och influencer, bor tillsammans med sin fästman Danijel, dottern Bonnie, 4 år och nyfödde sonen Luca i en vacker lägenhet i Vasastan i Stockholm. Där hittar vi en sober och elegant kulörpalett, bestående av kulörerna 1931 Kokos, 1876 Vitt Te, 7626 Airy Green, 7627 Refresh – och inte minst pastellgula 1775 Fresh Pasta i dotterns barnrum.

Läs mer om Sara Bidermans hem här.

Sara Biderman arbetar till vardags som stylist och influencer. Vi fick chansen att färgsätta hennes vackra hem!

Bonnie valde sin favoritfärg gult

I det pastellgula rummet bor lilla Bonnie, även kallad ”Bon-Bon”, som själv valde favoritfärgen gult till sitt rum.

– Bonnie fick välja färg själv i sitt rum och hon ville ha gult. Lyckligtvis hade jag spanat in den mest perfekta gula nyansen redan månader innan och bara trånade efter att få använda den i ett rum. Fresh Pasta heter den, helt otrolig! Man hör ju till och med på namnet hur snygg den är, säger Sara.

Bakom favoritleksakerna hittar vi även favoritfärgen gult. Väggen är målad med LADY Pure Color1775 Fresh Pasta och listerna med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1775 Fresh Pasta.

Fresh Pasta – man hör ju till och med på namnet hur snygg den är

– Sara Biderman

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

1775 Fresh Pasta är en av de vackra kulörerna från vår senaste färgkarta CANVAS och kan kombineras med en mängd olika nyanser. Läs mer om CANVAS här.

Välkommen in till Bonnie! Gult, optimistiskt och lekfullt. Väggarna är målade med LADY Pure Color1775 Fresh Pasta och listerna med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1775 Fresh Pasta. I förgrunden skymtar vi kulören 1876 Vitt Te, målade med LADY Supreme Finish Pure Matt på listerna och LADY Pure Color på väggen.

Finklänningen är redo för en åktur med bilen!

Lekfullt uttryck med grönt tak

Det är inte bara de roliga leksakerna som skapar leklust i Bonnies rum – kulörvalen gör ju sitt! För att skapa en lekfull kontrast mot de gula väggarna och snickerierna målades taket i den dämpade gröntonen 7626 Airy Green.

Mycket textilier och många inslag av trä skapar en mysig känsla i tet barnrum. Det gröna taket blir pricken över i:et!

För att göra det ännu mer lekfullt målade vi taket i en avvikande grön färg

– Sara Biderman

Så fint barnrum, tycker vi! Väggarna är målade med LADY Pure Color1775 Fresh Pasta, snickerierna med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1775 Fresh Pasta och taket med LADY Perfection i 7626 Airy Green.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att måla med – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Stort kulörurval
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Mitt i all lek behövs en vilostund. Särskilt mysigt blir det ju med gosedjuren som sällskap! Väggen är målad med LADY Pure Color1775 Fresh Pasta och listerna med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1775 Fresh Pasta

Här kan man också slå sig ned för en lugn stund. Det vackra ljusinsläppet ger 1775 Fresh Pasta ett ännu mer pastellgult uttryck.

Välj rätt produkt för barnrummet

För barnrum rekommenderar vi vår robusta färg LADY Wonderwall som är extra slitstark och mycket smutsavvisande, vilket kan vara till fördel då stänk, kladd eller andra små olyckor kan förekomma på väggarna i ett barnrum! Du kan också välja LADY Pure Color som ger ett vackert, matt utseende och håller sig fin i många år. Är ni extra måna om en bra inomhusmiljö rekommenderar vi istället luktsvaga LADY Balance som inte utger några skadliga emissioner. Till taket rekommenderar vi som alltid LADY Perfection och till snickerier LADY Supreme Finish.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Långvarigt vackert, matt utseende
 • Extremt slitstark
 • Extremt slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Balance

LADY Balance

 • Matt, vackert utseende
 • Certifierad för bra inomhusmiljö
 • Luktar minimalt
 • Täckgaranti

LADY 1775 Fresh Pasta malt på barneromBonnie fick själv välja färgen gult och mamma Sara valde kulör och produkt som passar för barnrum – bra uppdelning tycker vi! Väggarna är målade med LADY Pure Color1775 Fresh Pasta, snickerierna med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1775 Fresh Pasta och taket med LADY Perfection i 7626 Airy Green.

Att kombinera närliggande kulörer

Att gult och grönt passar bra ihop ser vi tydligt i Bonnies rum! Anledningen till detta är att gult och grönt ligger bredvid varandra i färgcirkeln. När närliggande kulörer möts skapas en harmonisk atmosfär som kännetecknas av mjuka övergångar. Att kombinera närliggande kulörer med varandra är därför en beprövad färgsättningsstil. Det är bara en av alla våra färgsättningsstilar vi tipsar om i vår senaste färgkarta CANVAS. Läs mer om närliggande kulörer här.

Kombinera färger som ligger nära varandra i färgcirkeln, till exempel gult och grönt. Då skapas en harmonisk atmosfär som kännetecknas av mjuka övergångar. Till höger ser vi ett vackert exempel på det – 1775 Fresh Pasta på dörren ihop med nyheten 7386 Pistachio på skåpsluckorna – båda från vår senaste färgkarta CANVAS!

När närliggande kulörer möts skapas en harmonisk atmosfär som kännetecknas av mjuka övergångar.

Även gröntonen 8493 Green Tea är fin tillsammans med 1775 Fresh Pasta. Måla med LADY Pure Color för ett matt och exklusivt uttryck.
LADY NabofargerVackert med grönt och gult! Väggen till vänster är målad med LADY Pure Color8493 Green Tea och väggen till höger är målad med LADY Pure Color1775 Fresh Pasta

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Fler kombinationer till 1775 Fresh Pasta

1775 Fresh Pasta är en friskare gulton än många av de andra gula kulörerna vi sett de senaste åren. Den går att kombinera med någon av de lite mörkare gultonerna och får en överraskande effekt, som 12082 Refined Yellow och 0288 Mexico – eller varför inte nyheten 8583 Earthy Yellow?

Det går även att kombinera 1775 Fresh Pasta med turkosa kulörer eller mer neutrala gråtoner. Väljer du en turkos kulör har du flera nyanser att välja på. Kolla bara in denna spännande paletten, perfekt för ett lekfullt och kreativt barnrum!

Tillsammans med vita och grå nyanser får du ett lugnare uttryck.

Kulörkombinationer i lavendel

1775 Fresh Pasta kan med fördel även kombineras med lavendelaktiga lilatoner. Både 20218 Healing Lavender, 20186 Lavender Touch och 3377 Slate Lavender blir väldigt härliga ihop med 1775 Fresh Pasta!

LADY 1775 Fresh Pasta i kombinasjon med andre pasteller

Så härlig kombination! På väggarna ser vi pastellgula 1775 Fresh Pasta, lavendeltonen 3377 Slate Lavender och kritvita 7236 Chi.

Gillar du kulörerna du ser?

Kom ihåg! Det är endast med Jotuns produkter du kan vara säker på att du får den kulören du förväntar dig. När du väljer en LADY-kulör – välj alltid en LADY-produkt. Läs mer om Jotuns Kulörtrygghet här.

Foto från Sara Bidermans hem: Rasmus Lindahl

Styling från Sara Bidermans hem: Sara Biderman

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…