Hemma hos Sara Biderman

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Vasastan i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en trygg oas mitt i stan!

Bilden ovan: Väggarna är målade med LADY Pure Color, taket i LADY Perfection och LADY Supreme Finish Pure Matt på snickerier och panel, allt i kulören 1931 Kokos för en vacker helhet.

Styling med stil

Stjärnstylisten Sara Biderman är den kreativa hjärnan bakom många snygga outfits hos den svenska kändiseliten. Hon stylar allt ifrån politiker och idrottsstjärnor till programledare och artister. Men förutom kärleken till mode och kläder har hon även ett stort intresse för inredning.

Jag har alltid gillat färg och form. Men i gymnasiet fullkomligt exploderade mitt klädintresse och jag blev också som besatt av att inreda och möblera om hemma. Jag kunde hålla på hela nätterna, haha!

Sara Biderman har alltid haft ett stort intresse för färg och form! Hennes hem är målat med olika färger och nyanser från Jotun LADY.Sara Biderman har alltid haft ett stort intresse för färg och form!

Sara Biderman har alltid haft ett stort intresse för färg och form! Hennes hem är målat med olika färger och nyanser från Jotun LADY.Känslan för styling och inredning märks i såväl kulörval som möbler och detaljer. Snyggt, tycker vi!

Stylistkarriären började initialt med en kvällskurs på Helene Falk Stylistutbildning. Under en praktikplats på Let’s Dance blev hon erbjuden en assistentjänst hos Helene som hon bara inte kunde tacka nej till.

– Efter ungefär ett år började det trilla in egna stylingjobb, så på den vägen är det, berättar Sara.

Hemma hos Sara Biderman. Väggen i matsalen är målad med LADY Pure Color i 1931 Kokos och dörr och snickerier med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1876 Vitt Te.Väggen i matsalen är målad med LADY Pure Color i 1931 Kokos och dörr och snickerier med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1876 Vitt Te.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Vår bästa färg – till trä och panel
 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Hemma hos Sara Biderman. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 1931 Kokos, taket med LADY Perfection i 1931 Kokos och snickerier med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1876 Vitt Te.Väggarna är målade med LADY Pure Color i 1931 Kokos, taket med LADY Perfection i 1931 Kokos och snickerier med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1876 Vitt Te.

Matsal och vardagsrum vävs samman

I de sociala ytorna i hemmet, dvs matsalen och vardagsrummet, ville Sara och hennes fästman Danijel ha en enhetlig känsla för att väva samman rummen. Visionen var att få en varm, neutral kulör som gav plats åt kakelugnen i vardagsrummet.

Hemma hos Sara Biderman. Luftigt vardagsrum med vacker stuckatur och högt i tak! Snickerierna är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt, taket med LADY Perfection och väggarna med LADY Pure Color. Allt i den sobra kulören 1931 Kokos för en vacker helhet.Luftigt vardagsrum med vacker stuckatur och högt i tak! Snickerierna är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt, taket med LADY Perfection och väggarna med LADY Pure Color. Allt i den sobra kulören 1931 Kokos för en vacker helhet.

Hemma hos Sara Biderman. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 1931 Kokos, taket med LADY Perfection i 1931 Kokos och snickerier med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1876 Vitt Te.En matsal att trivas i! Väggarna är målade med LADY Pure Color i 1931 Kokos, taket med LADY Perfection i 1931 Kokos och snickerier med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1876 Vitt Te.

Det var även viktigt att kulören kunde gifta sig bra med alla möjliga dukningar och porslin i matsalen. Efter många provmålningar föll valet tillslut på den varma och dämpade kulören 1931 Kokos. De målade in både väggar och tak i båda rummen för att maximera den ombonade känslan som 1931 Kokos ger.

Kokos är min stora kärlek i Jotuns sortiment. Fin till precis allt. Neutral, men inte tråkig!

LADY 1931 Kokos

En ljus och behaglig beigeton som är något dämpad i uttrycket. Upplevs som mindre rödaktig. Fin i kombination med dämpade toner som 1016 Blek Sand.

Hemma hos Sara Biderman. Kulören 1931 Kokos i vardagsrummet får sällskap av varma toner på gardiner och fåtölj. Avskalat och färgrikt på samma gång.Vilket ljusinsläpp! Kulören 1931 Kokos i vardagsrummet får sällskap av varma toner på gardiner och fåtölj. Avskalat och färgrikt på samma gång.

Fler dämpade kulörer

Sara berättar att de var ute efter ett lugnt, ljust och glatt hem.

– Vi är ett livligt gäng som gillar fart och fläkt, så därför har hemmet verkligen blivit vår viktigaste energikiälla, säger Sara. Men att välja kulörer kan ju vara bland det svåraste som finns. Det sätter ju prägeln för hela stämningen i hemmet.

Efter många besök i färgbutiker, otaliga timmar på Pinterest och långa överläggningar med sina inredningsintresserade vänner kände hon tillslut att allt landade helt rätt.

Jag vet inte hur många sömnlösa nätter jag hade och nästan lite identitetskris – vem skulle den här lägenheten bli? Men nu älskar vi den. Både rent visuellt, men även själva känslan.

Behöver du hjälp med kulörvalen hemma hos dig? Få personlig kulörrådgivning här.

Friska inslag av grönt

I sovrummet valde de olika nyanser av grönt på både väggar och snickerier. De föll pladask för den vårlika, pastellgröna kulören 7626 Airy Green som pryder väggarna. För ett extra levande uttryck har de målat med kalkfärgen LADY Minerals.

Jag har hört att man sover bra i gröna rum. Grönt är dessutom min favoritfärg!

Hemma hos Sara Biderman. Sovrummet är målat med LADY Minerals 1767 Airy Green.I denna mysiga sovhörna kan man inte bli annat än lugn, omringad av dämpade, gröna nyanser.

Hemma hos Sara Biderman. Sovrummet är målat med LADY Minerals 1767 Airy Green, snickerierna med 7627 Refresh.För att förstärka grönheten i sovrummet lite extra målades lister och snickerier i en mörkare grön ton, 7627 Refresh.
– Det blev verkligen pricken över i:et! Harmoniskt men kul och coolt, säger Sara.
Det råder ingen tvekan om att grönt är favoritfärgen hemma hos Sara Biderman! Väggarna som målats med LADY Minerals 1767 Airy Green kombineras med pastellgröna gardiner, grön sammetsmatta och knallgrön designerlampa. Snyggt och stilfullt!Det råder ingen tvekan om att grönt är favoritfärgen! Väggarna som målats med LADY Minerals 1767 Airy Green kombineras med pastellgröna gardiner, grön sammetsmatta och knallgrön designerlampa. Snyggt och stilfullt!

 LADY Minerals

LADY Minerals

Vackra kalkade väggar
 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Även garderoben är knallgrön, coolt!Även garderoben är knallgrön, coolt!

Gillar du också grönt? Upptäck våra gröna nyanser i nya LADY-färgkartan STORIES, till exempel 8087 Vårluft, 8183 Örtagård, 7038 Dusk Green och 8575 Natural Green.

Pastellgult i barnrummet

Deras treåriga dotter Bonnie, även kallad ”Bon-Bon”, fick själv välja färg till sitt rum och det blev gult.

– Lyckligtvis hade jag spanat in den perfekta gula nyansen redan månader innan och bara trånade efter att få använda den i ett rum. 1775 Fresh Pasta heter den, helt otrolig! berättar Sara.

Bonnies sovrum är målat med LADY Pure Color i den pastellgula nyansen 1775 Fresh Pasta. För att göra det ännu mer lekfullt målade de taket i en avvikande grön kulör – favoriten 7626 Airy Green.Bonnies sovrum är målat med LADY Pure Color i den pastellgula nyansen 1775 Fresh Pasta.

För att göra det ännu mer lekfullt målade de taket i en avvikande grön kulör – favoriten 7626 Airy Green.
Hemma hos Sara Biderman. Bonnies sovrum. Väggarna är målade i LADY Pure Color och snickerierna i LADY Supreme Finish Silkematt, allt i kulören 1775 Fresh Pasta. Taket är målat med LADY Perfection i 7627 Airy Green för ett extra lekfullt uttryck.Väggarna är målade i LADY Pure Color och snickerierna i LADY Supreme Finish Silkematt, allt i kulören 1775 Fresh Pasta. Taket är målat med LADY Perfection i 7627 Airy Green för ett extra lekfullt uttryck.

Hemma hos Sara Biderman. Bonnies sovrum. Väggarna är målade i LADY Pure Color och snickerierna i LADY Supreme Finish Silkematt, allt i kulören 1775 Fresh Pasta. Taket är målat med LADY Perfection i 7627 Airy Green för ett extra lekfullt uttryck.Väggarna är målade i LADY Pure Color och snickerierna i LADY Supreme Finish Silkematt, allt i kulören 1775 Fresh Pasta. Taket är målat med LADY Perfection i 7627 Airy Green för ett extra lekfullt uttryck.

 LADY Minerals

LADY Minerals

Vackra kalkade väggar
 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Vår bästa färg – till trä och panel
 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Håller kreativiteten levande

Med detta vackra och stilfulla hem, och med alla välstylade outfits genom åren, undrar vi var hon får all inspiration ifrån.

– Jag blir inspirerad av så mycket i min omgivning! Det kan vara färgkombinationen i en blombukett, formen på ett örhänge eller känslan i ett rum. Jag har alltid öppet sinne för inspiration och för att hålla min kreativitet levande, berättar Sara.
Elegant och sobert är ledorden hemma hos Sara Biderman! Väggen bakom är målad med LADY Minerals 1767 Airy Green och listen i 7627 Refresh.Elegant och sobert är ledorden hemma hos Sara! Väggen bakom är målad med LADY Minerals 1767 Airy Green och listen i 7627 Refresh.

Lugna kulörer varvas med levande uttryck i tavlor och på marmorbord. Väggen är målad med LADY Pure Color i 1931 Kokos.Lugna kulörer varvas med levande uttryck i tavlor och på marmorbord. Väggen är målad med LADY Pure Color i 1931 Kokos.

Vardagsrummet innehåller flera färgstarka inslag. Vackert och härligt! Väggen är målad med LADY Pure Color i 1931 Kokos.Vardagsrummet innehåller flera färgstarka inslag. Vackert och härligt! Väggen är målad med LADY Pure Color i 1931 Kokos.

Kan du inte heller få nog av Saras stil? Följ @sarabiderman på Instagram för att ta del av fler inspirerande bilder från hennes vackra hem och välstylade outfits.

Foto: Rasmus Lindahl
Styling: Sara Biderman

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…