7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker grön färg – 7685 Subtle Green. Lär känna vår gröna kulörnyhet och upptäck vackra färgkombinationer här!

Bilden ovan: Härligt med grön färg på väggarna! 7685 Subtle Green ger ett fridfullt och fräscht uttryck. Kombinera den gärna med 7686 Mindful Green på detaljer.

Flera möjliga färgkombinationer

7685 Subtle Green är en grön färg som har många likheter med 7628 Treasure – en vacker nyans som skapar ett lugn men samtidigt ger karaktär i rummet. Om du vill få en härlig helhet i rummet, måla både väggar och tak i samma kulör. Nedan till vänster ser du 7685 Subtle Green i hela rummet – visst blir det snyggt? Eller varför inte skapa en effektfull kontrast genom att måla taket i en helt annan kulör, som någon av de gula tonerna 0288 Mexico eller 1775 Fresh Pasta?

Subtle green på vegger med hhv Subtle Green i taket og Mexico i taket

Till vänster är taket målat i samma kulör som på väggarna, 7685 Subtle Green. Till höger är taket målat med den gula nyansen 0288 Mexico. Båda stilarna är riktigt fina, men ger väldigt olika intryck! Här är det bara att välja det du tycker blir bäst. Listerna är målade i kulören 7686 Mindful Green.

Läs mer om 7686 Mindful Green här.

För bäst resultat i taket ska du använda vår takfärg LADY Perfection. Den är enkelt att applicera, utan dropp och spill, och ger ett vackert, skäckfritt resultat. För supermatta och exklusiva väggar ska du måla med LADY Pure Color, och för bästa finishen och med längst hållbarhet på lister ska du välja LADY Supreme Finish som finns i fyra olika glansgrader.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att måla med – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Stort kulörurval
 • Täckgaranti

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

För bästa resultat, måla med LADY Pure Color på väggar och LADY Supreme Finish Pure Matt på lister. Då kan du vara trygg med det blir ett vackert resultat som håller länge! På bilden ser vi 7685 Subtle Green på väggen, målad med LADY Pure Color, 7686 Mindful Green på listerna och 9918 Klassisk Vit i fönstret, målade med LADY Supreme Finish Pure Matt.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Vacker till vitt och beige

7685 Subtle Green passar också mycket bra tillsammans med vita och beige nyanser, andra gröna färger och jordiga färger som 8583 Earthy Yellow. Se några av våra vackra exempel nedan! 7685 Subtle Green är allsidig och funkar fint såväl i sovrummet som i vardagsrummet, matsalen eller på kontoret.

Vackert med gröna nyanser till en gul nyans som 8583 Earthy Yellow. På den främre väggen ser vi LADY Pure Color 7685 Subtle Green, på listerna LADY Supreme Finish Pure Matt 7686 Mindful Green, den bakre väggen LADY Pure Color 7386 Pistachio och dekoren med 8583 Earthy Yellow.

LADY Subtle Green på soverom

Skönt sovrum med en lugnande grön färg som 7685 Subtle Green på väggarna. Med lister och tak målade i 9918 Klassisk Vit får den gröna nyansen verkligen komma fram!

Se fler bilder från lägenheten på norska LADY-bloggen

Välj bland olika detaljfärger

Målar du väggarna i 7685 Subtle Green kan du välja mellan flera olika detaljkulörer. En av dessa är 12119 Vintage Brown. Denna dämpade brunton är en varm och innehåller stråk av grått i sig, och kan bäst beskrivas som en mörkare variant av tidlösa 1623 Marrakesh eller 1929 Muskotnöt.

En lite ljusare ton som du gärna kan kombinera med 7685 Subtle Green är 20218 Healing Lavender. Denna sofistikerade och lite mystiska kulören är perfekt för sovrum och andra platser i hemmet där du vill ha en lugn och behaglig atmosfär.

Som vi har sett tidigare är denna gröna kulör fin till varma vita gråtoner som till exempel 1024 Tidlös. Tillsammans med en kulör som 1024 Tidlös blir 7685 Subtle Green mindre ”subtle”, och den härliga gröna tonen kommer fram på ett tydligare sätt.

Gröna färger har en lugnande effekt.

Birgit Torkildsby, Regional Kulörchef på Jotun.

JOTUN Subtle Green, Klassisk Vit och Green Tea

7685 Subtle Green (längst fram) tillsammans med 9918 Klassisk Vit och 8493 Green Tea (längst bak). En färgtrio som får in flera av naturens vackra färger till hemmet.

Grönt är naturens viktigaste färg, och naturen är för de flesta något man upplever som välkänt och tryggt. Kombinerar du olika gröntoner med vitt får du spännande kombinationer som du kan leva med länge.

Mer inspiration

Är du nyfiken på fler kulörer från vår senaste färgkarta? Se hela färgkartan CANVAS här. Om du vill ha nyheter och inspiration från oss direkt till din inkorg kan du prenumerera på våra nyhetsbrev här. Du kan också följa oss på Facebook och Instagram!

Styling: Kråkvik/DÓrazio
Foto: Anders Schønnemann

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…