Vi lanserar ny LADY Minerals-färgkarta!

Vi lanserar ny LADY Minerals-färgkarta!

Ge nytt liv till inredningen med vackra och unika kulörer från LADY Minerals kalkfärg – och bli förälskad i kalkfärgens djup och struktur! Vardagsrummet är målat med LADY Minerals i kulören 12075 Soothing Beige på väggarna. Fönster, dörr och lister är målade med LADY Supreme Finish i 9918 Klassisk Vit. Taket är målat med LADY Perfection i kulören 9918 Klassisk Vit.

Återigen är det naturen som är inspirationskällan – inte bara till kulörerna från LADY, utan även till LADY Minerals kalkfärg. Med vår kalkfärg får du möjlighet att skapa ett mineraliskt, levande och unikt uttryck, helt efter din stil och smak. Låt dig gärna inspireras av de olika stilinriktningarna i vår nya LADY Minerals-färgkarta: Industriell elegans, Mjuk minimalism, Skapa värme, Lugnet i stadens myller och Sofistikerad materialmix – här hittar du garanterat någon stil du kan anamma i ditt hem.

Hitta rätt kulör med LADY Minerals

Den färg (eller färger) som du väljer skapar en helt unik atmosfär och upplevelse! Tänk på att färgerna ska passa golvet, möblerna och andra detaljer som du vill bevara länge. Dessutom ska färgerna harmoniera och stämma bra överens med varandra. Färgvalet hjälper dig att framhäva den stil som du vill ha och den atmosfär som ligger i linje med din personliga smak. Nu finns LADY Minerals kalkfärg i över hundra kulörer, så det finns gott om vackra toner att välja emellan. Se alla kulörer här.

Kom ihåg att kalkmatta väggar passar fint till supermatt färg på intilliggande väggar. Kontraster i färger och materialval gör att ditt hem känns unikt!

LADY Minerals kalkfärg 12080 Soft Radiance_LADY Pure Color 1622 Refleksjon

Detta härliga sovrummet har fått den dämpade gula kulören 12082 Refined Yellow på väggen, målad med LADY Minerals. Snedtaket är målat med LADY Pure Color i kulören 1622 Reflektion.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Industriell elegans

Många har fastnat för det urbana och industriella, och faller lätt för en interiör och ett designuttryck som man möter i storstäder som New York och Köpenhamn. Dämpade färgtoner i kombination med grova material, gärna i rymliga rum med högt i tak, är en inspirationskälla för många av oss. Med kalkfärg kan man enkelt återskapa denna känsla – ett betongaktigt uttryck i naturliga gråtoner, sofistikerade blå nyanser eller ljusare och lugnare färger.

JOTUN_LADY-Minerals_11130-Shade_ kalkfärgLADY Minerals kalkfärg i kulören 1130 Shade. – En lugn, gråbeige ton som ligger mitt emellan grått och brunt.

Visste du att just betongaktig look är en av årets färgtrender 2024? Läs mer om färgtrenderna här.
LADY-Minerals-ReviveLADY Minerals Revive i kulören 1462 Grå Skiffer. En vacker, mörk gråton som står i perfekt färgharmoni med många andra gråtoner.

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • Naturlig, mineralisk väggrenovering
 • Levande yta med ett unikt färguttryck
 • Tidsenlig renovering
 • Kommer i utvalda LADY-kulörer

Kontraster i färger och materialval ger en speciell atmosfär, det framhäver det unika och skapar visuell komfort

LADY-Minerals-Revive-Serene-Blue-soverom

Detta sovrummet blev förnyat med LADY Minerals Revive i den dämpade blågröna kulören 5490 Serene Blue.  Den kommer att upplevas som en dämpad och lugn färg som är skön att omge sig med.

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • Naturlig, mineralisk väggrenovering
 • Levande yta med ett unikt färguttryck
 • Tidsenlig renovering
 • Kommer i utvalda LADY-kulörer

Mjuk minimalism

Föredrar du en lugn och minimalistisk stil? Då kan väggarna få en framträdande roll i rummet med kalkfärg som ger rummet ett nytt uttryck. Den levande ytan ger plats för ett tidlöst lugn och en harmoni utan att det blir tråkigt!

LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing beige

En av våra mest populära kulörer är den dämpade beige tonen 12075 Soothing Beige. Se så fin den blir med kalkfärg!

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Skapa värme

I en värld som känns allt mer orolig och utmanande vill vi förstärka känslan av att hemmet är vår trygga oas – med en varm och lugn känsla. Den taktila ytan som kalkfärg ger i kombination med nyanser av terrakotta, antika gultoner och gyllene beige nyanser skapar en omslutande atmosfären och varm känsla.

Kulören 20047 Blushing Peach är en gyllene rosaton som sätter en glad prägel på inredningen, samtidigt som den tillför en känsla av lugn och värme. Prova på alla väggar och se om den blir ett härligt inslag i interiören, eller om den hellre ska pryda en fondvägg och utgöra en spännande kontrast till gröna och grå toner. Väggen på bilden är målad med LADY Minerals Revive.

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • Naturlig, mineralisk väggrenovering
 • Levande yta med ett unikt färguttryck
 • Tidsenlig renovering
 • Kommer i utvalda LADY-kulörer

LADY Minerals-produkterna är som gjorda för att skapa rum med en varm och omslutande atmosfär!

Magisk effekt med kalkmaling kalkfärg

Kulören 2024 Senses är en rosa puderton som kommer att upplevas lugn och dämpad i ett rum. Med LADY Minerals får kulören ett vackert och levande uttryck.

JOTUN_LADY-Minerals_1303-Observe_ kalkfärg

1303 Observe är en gulaktig, beigeton som framstår som betydligt mer gyllene än traditionella beigetoner. Visst blir den magisk på de här väggarna med kalkfärg? 

Ljusa färgtoner upplevs lugnare med kalkfärgens mineraliska finish. Den levande och autentiska ytan man uppnår gör att det inte blir för blekt eller tråkigt – väggarna får bara ett behagligt djup

LADY Minerals 1392 Gul Antikk kalkfärg

Varför inte tillföra lite värme och spänning i inredningen? 1392 Gul Antik är en lugn gul nyans som är välkomnande och behaglig. 

Sätt din personliga prägel på väggarna

Det är det personliga uttrycket som är i fokus. Vi rekommenderar därför att du provmålar kalkfärgen på en mindre testyta innan du sätter igång med det stora målerijobbet. På så sätt kan du hitta rätt uttryck som du vill ha på väggen. Längre penseldrag ger ett lugnare uttryck, medan korta penseldrag ger ett mer intensivt uttryck.

Jotun LADY Minerals kalkfärg

Här appliceras LADY Minerals i kulören 12082 Refined Yellow. Lägg märke till den hur dämpade gula tonen får ett magiskt uttryck med den mineraliska finishen! Kom ihåg att använda skyddsglasögon och handskar när du målar med kalkfärg.

LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Tips: Hitta vackra färgkombinationer med hjälp av oss på Jotun! Prova till exempel vår chatbot som finns i nedre högra hörnet på jotun.se, eller kontakta vår kulörrådgivare för att få personliga färgsättningstips.

Se alla LADY Minerals-kulörer här

Lugnet i stadens myller

En kulörpalett som består av naturliga, lugna färger i grönt och brunt, dämpat beige och lugnande lavendel, för tankarna till naturen och det jordnära. Det är precis det som många av oss dras till. Naturens egen färgpalett är det nästan omöjligt att tröttna på.

LADY Minerals 8470 Smooth White kalkfärg

LADY Minerals Revive 8470 Smooth White är en gyllene gråvit kulör med en grön underton. Den är mjuk och elegant, precis som namnet antyder.

Ta in naturens lugn i urbana hem och se hur ljuset utifrån ger liv åt kulören och kalkfärgen!

Våre vakreste grønnfarger

Grönt är alltid skönt! 8469 Green Leaf är en grön mellanton för de som önskar mer djup. 

LADY Minerals 1563 Mørk Strandsand kalkfärg

LADY Minerals i 1563 Mörk Strandsand är en dämpad, beige kulör med en gyllene underton. Den är inte lika varm och rund som traditionella beigetoner, då den är lite mer gråaktig i uttrycket.

LADY Minerals från Jotun ger väggarna ett kalkmatt och mineraliskt uttryck och finish! Dina färgval och din egen påföringsteknik gör resultatet autentiskt och personligt

Två varianter av kalkmatt, mineralisk finish

Har du släta väggar? LADY Minerals kalkfärg ger vackra kalkmatta, väggar med ett levande, autentiskt uttryck, och appliceras med pensel och korsstrykning. Läs mer om hur du målar med kalkfärg här.

måla med LADY Minerals kalkfärg

Ge dina väggar en kalkmatt, mineralisk finish med ett levande och unikt uttryck med personlig påföringsteknik.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

En unik väggförnyare

LADY Minerals Revive  är perfekt för att ojämna underlag, som till exempel strukturtapet, och påförs med roller och spackelspade.

Jotun LADY Minerals Revive Fint resultat med väggförnyaren LADY Minerals Revive i kulören 12290 Antwerp Beige.

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • Naturlig, mineralisk väggrenovering
 • Levande yta med ett unikt färguttryck
 • Tidsenlig renovering
 • Kommer i utvalda LADY-kulörer

Kalkfärg och släta väggar

Kom ihåg att man kan kombinera väggar med kalkfärg tillsammans med väggar målade med traditionell väggfärg! Se det vackra exemplet nedan – där hittar vi kulören 5530 Collected Blue målad med LADY Minerals kalkfärg och LADY Pure Color på väggarna.

LADY Pure Color används för släta väggar och är vår vackraste väggfärg någonsin. Den ger ett supermatt, exklusivt utseende och en slitstark yta. LADY Supreme Finish är vår snickerifärg för trä, panel, lister och andra detaljer. Färgen finns i fyra olika glansgrader. Så släpp lös kreativiteten och skapa din unika och personliga interiör!

LADY 5530 Collected Blue LADY Minerals kalkfärgEn klassisk, vacker blåton för tidlösa rum – 5530 Collected Blue. Den främre väggen är målad med LADY Minerals, den bakre väggen med LADY Pure Color och listerna med LADY Supreme Finish.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Denna bild är från CANVAS – den senaste globala färgkartan från Jotun LADY. Den främre väggen är målad med LADY Minerals i kulören 12290 Antwerp Beige medan väggen bakom är målad med LADY Pure Color i kulören 8583 Earthy Yellow

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Lycka till med färgvalen! Och gläd dig åt en upplevelse av mineralisk magi i din interiör.

Se hela LADY Minerals färgkartan här!

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…