Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg och valde ett härligt urval av vackra LADY-kulörer. Hör Amelia berätta mer om kulörvalen och historien bakom sitt egna möbelföretag MELIMELI.

Bilden: Dörren och den närmre väggen är målad i 3255 Pink Veil med LADY Pure Color på väggen och LADY Supreme Finish Pure Matt på listerna. Den bortre väggen är målad med LADY Pure Color i den blå nyansen 5262 Svalka. Även garderoben har fått kulören 5262 Svalka målad med LADY Supreme Finish Pure Matt. De rosa linjerna är målade i kulören 2602 Butterfly med LADY Supreme Finish Silkematt.

Nu när jag flyttade kände jag att jag ville gå all in på just färg!

Från ljus takvåning till färgglad sekelskifteslägenhet

Entreprenören och inredningsprofilen Amelia Widell flyttade nyligen från en vindsvåning till en sekelskifteslägenhet i centrala Stockholm. I sitt nya hem bestämde hon sig för att satsa helhjärtat på färg!

– I takvåningen där jag bodde innan var det svårt att använda färg eftersom en vindsvåning inte har så tydliga gränser mellan tak och vägg. Nu när jag flyttade in i en sekelskifteslägenhet kände jag att jag ville gå all in på just färg, säger Amelia.

Mysigt sovrum med vackra pastelltoner. Väggarna är målade med LADY Pure Color i kulören 5262 Svalka. Även garderobsluckorna har målats in i kulören 5262 Svalka med vår snickerifärg LADY Supreme Finish Pure Matt. De rosa linjerna är målade i kulören 2602 Butterfly med LADY Supreme Finish Silkematt.Mysigt sovrum med vackra pastelltoner. Väggarna är målade med LADY Pure Color i kulören 5262 Svalka. Även garderobsluckorna har målats in i kulören 5262 Svalka med vår snickerifärg LADY Supreme Finish Pure Matt. De rosa linjerna är målade i kulören 2602 Butterfly med LADY Supreme Finish Silkematt.

Amelia berättar att hon uppskattar färgglada toner i sitt hem, men trycker samtidigt på vikten av balans.

– Jag älskar färg, men tycker att det är viktigt att färgerna passar med varandra. Även om det är färgstarkt ska det ge en lugn och harmonisk känsla, säger Amelia.

Att ha det färgglatt, men samtidigt harmoniskt, är viktigt för Amelia. Kulören Jotun LADY 3255, målad med LADY Pure Color på väggen, får sällskap av mönstrade textilier, orange gardiner och kulörta inredningsdetaljer.Att ha det färgglatt, men samtidigt harmoniskt, är viktigt för Amelia. Kulören 3255 Pink Veil, målad med LADY Pure Color på väggen, får sällskap av mönstrade textilier, orange gardiner och kulörta inredningsdetaljer.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Jag älskar färg, men tycker att det är viktigt att färgerna passar med varandra. Även om det är färgstarkt ska det ge en lugn och harmonisk känsla.

Den ljusrosa Jotun LADY-kulören 3255, målad med LADY Pure Color, får de kulörta detaljerna att framhävas på ett fint sätt.Den ljusrosa kulören 3255 Pink Veil, målad med LADY Pure Color, får de kulörta detaljerna att framhävas på ett fint sätt.

De färgglada kulörvalen

Det märks verkligen att Amelia velat satsa på färg! Ena sovrummet är målat i den isblå kulören 5262 Svalka tillsammans med korallrosa detaljer i 2602 Butterfly, medan det andra sovrummet har fått den turkosa tonen 6383 Imagine. Vardagsrummet målades i ljusrosa 3255 Pink Veil medan köket fick korallrosa väggar i 2602 Butterfly och röda snickerier i NCS S1580-R. Övriga snickerier har målats i 9918 Klassisk Vit. Modigt och härligt med alla kulörta färger, tycker vi!

– Jag har inspirerats mycket av den brittiska stilen Bloomsbury som man skulle kunna sammanfatta som ”more is more”, säger Amelia.

Så härliga färgkombinationer! Väggarna är målade med LADY Pure Color i kulören 5262 Svalka. Även garderobsluckorna har målats in i kulören 5262 Svalka med vår snickerifärg LADY Supreme Finish Pure Matt. De rosa linjerna är målade i kulören 2602 Butterfly med LADY Supreme Finish Silkematt. Den vita panelen nedtill är målad med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Vit.Så härliga färgkombinationer! Väggarna är målade med LADY Pure Color i kulören 5262 Svalka. Även garderobsluckorna har målats in i kulören 5262 Svalka med vår snickerifärg LADY Supreme Finish Pure Matt. De rosa linjerna är målade i kulören 2602 Butterfly med LADY Supreme Finish Silkematt. Den vita panelen nedtill är målad med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Vit.

LADY 5262 Svalka.LADY 2602 Butterfly.

Inte nog med att Amelia kombinerat två härliga kulörer på garderoben, hon har även målat dem med olika glansgrader – de stora blå ytorna i 5262 Svalka med LADY Supreme Finish Pure Matt (den mattaste glansgraden) och de rosa linjerna i 2602 Butterfly med LADY Supreme Finish Silkematt (den näst mattaste). Läs mer om LADY Supreme Finish och dess fyra glansgrader här

Tips! Lek med glansgrader på väggar och snickerier för att få ett levande uttryck.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Vår bästa färg – till trä och panel
 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Även sänggaveln har fått en korallröd nyans i sovrummet. Så fint! Väggarna är målade med LADY Pure Color i kulören 5262 Svalka och listerna med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Vit. Den prickiga vasen och den randiga kudden är från hennes egna märke MELIMELI.Även sänggaveln har fått en korallröd nyans i sovrummet. Så fint! Väggarna är målade med LADY Pure Color i kulören 5262 Svalka och listerna med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Vit. Den prickiga vasen och den randiga kudden är från hennes egna märke MELIMELI.

Jag har inspirerats mycket av den brittiska stilen Bloomsbury som man skulle kunna sammanfatta som ”more is more”

Även här kan vi känna igen det prickiga signaturmönstret på sittpuff och kudde från MELIMELI. Väggen är målad med LADY Pure Color i kulören 6383 Imagine och matchas med sänggavel och gardin i liknande nyans. Fint med den rosa spegeln som bryter av - även den från MELIMELI!Även här kan vi känna igen det prickiga signaturmönstret på sittpuff och kudde från MELIMELI. Väggen är målad med LADY Pure Color i kulören 6383 Imagine och matchas med sänggavel och gardin i liknande nyans. Fint med den rosa spegeln som bryter av – även den från MELIMELI!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Färgglatt kök! Väggarna är målade med LADY Pure Color i 2602 Butterfly, de röda luckorna med LADY Supreme Finish Halvblank i NCS S1580-R och de vita listerna med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Vit.Färgglatt kök! Väggarna är målade med LADY Pure Color i 2602 Butterfly, de röda luckorna med LADY Supreme Finish Halvblank i NCS S1580-R och de vita listerna med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Vit.

Att Amelia har sinne för inredning är väl ingen som kan missa! Inredningsintresset har alltid funnits och började redan sen barnsben.

Jag har tyckt om inredning sedan jag var liten. Redan i 7-årsåldern byggde jag möbler av överblivet virke som låg och skräpade i vår trädgård på Gotland, berättar Amelia.

Vilket ljusinsläpp! Lägg märke till att bara en del av väggen målats i den korallrosa kulören 2602 Butterfly - ett smart trick om man vill våga färg men samtidigt inte vill att det tar över. De röda luckorna är målade med LADY Supreme Finish Halvblank i NCS S1580-R och de vita listerna med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Vit.Vilket ljusinsläpp! Lägg märke till att bara en del av väggen målats i den korallrosa kulören 2602 Butterfly – ett smart trick om man vill våga färg men samtidigt inte vill att det tar över. De röda luckorna är målade med LADY Supreme Finish Halvblank i NCS S1580-R och de vita listerna med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Vit.

Vi är supernöjda med resultatet! Det känns väldigt varmt och inbjudande trots att vi fortfarande är relativt nyinflyttade

Kulören 2602 Butterfly gör sig extra fint med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color.Kulören 2602 Butterfly gör sig extra fint med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color.

Efter många provmålningar med olika nyanser kände Amelia tillslut att det blev helt rätt. Hon planerar även att måla mer när energin är tillbaka.

– Vi är supernöjda med resultatet! Det känns väldigt varmt och inbjudande trots att vi fortfarande är relativt nyinflyttade. Just nu har jag en liten målarpaus (är ganska trött på att tejpa) men har lite planer på att göra dekormålningar runt dörrarna i vissa rum när energin kommer tillbaka, säger Amelia.

Work in progress! Så här kan det se ut när Amelia Widell väljer ut textilier till sofforna hon designar själv under märket MELIMELI. Work in progress! Så här kan det se ut när Amelia Widell väljer ut textilier till sofforna hon designar själv under märket MELIMELI

Framgångssagan MELIMELI

Amelia startade sitt bolag MELIMELI år 2015 som ett sidoprojekt när hon insåg att det fanns en lucka i soffmarknaden. Hon hittade helt enkelt det hon själv var ute efter – en soffa som var i mellanprisklassen, eller s k ”affordable luxury”, utan att kompromissa med kvalitet och design. Det visade sig att fler tyckte samma!

Jag startade en e-handel med två soffmodeller som gick att få i två olika färger. Det fick ett oväntat stort intresse från start, så det var bara att lägga allt annat åt sidan och ägna sig helt åt MELIMELI, säger Amelia.

Hemma i Amelias vardagsrum står soffmodellen Luca till vänster som är en av MELIMELI's bästsäljare. Väggen är målad med LADY Pure Color i Jotun LADY-kulören 3255.Hemma i Amelias vardagsrum står soffmodellen Luca till vänster som är en av MELIMELI’s bästsäljare. Väggen är målad med LADY Pure Color i 3255 Pink Veil.

Redan i 7-årsåldern byggde jag möbler av överblivet virke som låg och skräpade i vår trädgård på Gotland

Från början var det bara soffor, men idag erbjuder MELIMELI både möbler och inredningsaccessoarer till vardagsrum, sovrum och kök. De har ganska nyligen öppnat en butik i Stockholm och ett showroom i London som komplement till deras e-handel. Riktigt imponerande, tycker vi!

Många av inredningsaccesoarerna från MELIMELI går att skymta i Amelias hem. Här ser vi till exempel lite av den vågiga spegeln Soso, den rosa vasen Fiore och serveringsskålen Vågor. Väggen bakom är målad med LADY Pure Color i 2602 Butterfly, de röda luckorna med LADY Supreme Finish Halvblank i NCS S1580-R och de vita listerna med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Vit. Många av inredningsaccesoarerna från MELIMELI går att skymta i Amelias hem. Här ser vi till exempel lite av den vågiga spegeln Soso, den rosa vasen Fiore och serveringsskålen Vågor. Väggen bakom är målad med LADY Pure Color i 2602 Butterfly, de röda luckorna med LADY Supreme Finish Halvblank i NCS S1580-R och de vita listerna med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Vit. 

Även här står vasen Fiore! Väggen bakom är målad med LADY Pure Color i kulören 5262 Svalka och garderobsluckorna har målats in i samma kulör, 5262 Svalka, med vår snickerifärg LADY Supreme Finish Pure Matt. De rosa linjerna är målade i kulören 2602 Butterfly med LADY Supreme Finish Silkematt. Den vita panelen nedtill är målad med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Vit.Även här står vasen Fiore! Väggen bakom är målad med LADY Pure Color i kulören 5262 Svalka och garderobsluckorna har målats in i samma kulör, 5262 Svalka, med vår snickerifärg LADY Supreme Finish Pure Matt. De rosa linjerna är målade i kulören 2602 Butterfly med LADY Supreme Finish Silkematt. Den vita panelen nedtill är målad med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Vit.

Framtidsplanerna

Framöver kommer Amelia fortsätta att utveckla MELIMELI, både sortimentet av soffor men även bredda deras utbud av inredningsaccessoarer. Och nya, härliga mönster!

Under våren lanserar vi nya mönster på våra tyger och detaljer som komplement till våra signaturmönster i prickigt och randigt, säger Amelia.

Just nu håller hon även på med ett stort byggprojekt på Gotland som beräknas bli klart till sommaren. Vi på Jotun LADY hjälper självklart till med färg- och kulörval även där och resultatet kommer sen att synas här på LADY Inspirationsblogg. Håll utkik!

Just nu är jag mitt uppe i planering för färg och inredning för mitt nya sommarhus på Gotland vilket är superkul!

Vi önskar Amelia all lycka till med sitt bolag, sin nya lägenhet och sitt sommarhus på Gotland. Vi ses snart igen!

Foto och styling: John-John Wallmansson, Amelia Widell

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…