Marianne Haga Kinder – en hängiven estet!

Marianne Haga Kinder – en hängiven estet!

Marianne Haga Kinder, för många känd genom Instagram-profilen @inspirasjonsguidennorge, bor i ett vackert funkishus på Ullern, Norge. Följ med och se den nymålade villan. 

Tak och väggar i gyllene färger

Marianne älskar att ha det vackert omkring sig, och över 160.000 följer henne på Instagram på goda grunder: hon håller fast vid sin stil och älskar att krydda med glamourösa och gyllene detaljer. – Dessutom gillar jag att ta tillvara på gamla saker som jag tycker om, understryker hon. Det handlar om mixen!

Färgvalen har hon lagt mycket tid på och har målat både tak och väggar i lounge-området i den nya färgen LADY 11175 Adventure, en bränd och orange färg.

LADY Pure Color 11175 Adventure

Väggar målade i LADY Pure Color 11175 Adventure. Mattan i lounge-området är köpt på en marknad i Marrakesh. Lampan från Halvor Bakkes Signature-kollektion för Bohus, Gardiner från Kid Interiør. Korgstolarna är från Granit. Soffa från Home & Cottage. Spegel från Bohus.

Klassisk och maskulin stil

Det klassiska möter det maskulina hemma hos Marianne, något man ser i de svarta och markanta detaljerna mot ljust trä i golv och möbler. Både väggar och tak är målade i LADY  Pure Color 8304 Timjan, en fin dämpad grön färg. Uttrycket blir tufft med ihop med LADY Supreme Finish 9938 Naturligt Svart på fönster, räcken och andra intredningsdetaljer, och läckert till det ljusa trägolvet.

Det handler om mixen!

LADY Pure Color 8304 Timjan

Väggar målade med LADY 8304 Timjan. Soffa, bord och stolar från Ygg & Lyng.

LADY Pure Color 8304 Timjan

Spegel är från Shishi.

Vi rekommenderar takfärgen LADY Perfection till taket. Några av de mörkaste färgerna kan dessvärre inte blandas i LADY Perfection takfärg. En del väljer då att använda LADY Pure Color. Var uppmärksam på att du då inte är garanterad att resultatet blir helt jämnt och att väggfärgen kan droppa medan du målar.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Varmt kök i harmoni

Marianne har ritat köket själv. Färgen på inredningen är LADY Supreme Finish Halvblank, 9913 Lamull. Väggar och tak är också målat i LADY Pure Color 8304 Timjan. Denna kombination ger en varm känsla ihop med de vackra inredningsdetaljerna som skapar en sofistikerad och enhetlig harmoni. Här kan familjen på tre, Marianne, maken Pål och dottern Mathea (13) njuta av många goda måltider i en härlig miljö.

LADY Pure Color 8304 Timjan

Väggar i köket är målade med LADY Pure Color 8304 timjan, köksskåp i LADY Supreme Finish 9938 Naturligt Svart. Köksbord från Bohus, stolar från Ygg & Lyng, Kristallkulor-komposition från Hadeland Glassverk. Skänken är gammal och köpt på Finn.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Kristallkulor i grön miljö

Marianne imponerar på oss igen genom att visa oss det vackra upphänget hon har komponerat från kristallkulor-serien till Hadeland Glassverk. Det består av fem kulor i färgerna rökgrå, kakao och blågrönt, samt mönstren Stor Stjärna, Kryss och Glatt.

LADY Pure Color 8304 Timjan

Väggar målade med LADY Pure Color 8304 Timjan.

Träräcket nedan är målat med LADY Supreme Finish Matt 9938 Naturligt Svart och gör sig bra ihop med det läckra skåpet från Nordal.

LADY Pure Color 8304 Timjan_LADY Supreme Finish 9938 Naturligt Svart

Väggar LADY 8304 Timjan. Glasskåp från Nordal.

Det gamle köksbordet fungerar nu som skrivbord på hemmakontoret och används flitigt.

LADY Pure Color 8304 Timjan

Väggar LADY 8304 Timjan. Bord från IKEA, stolen är från Søstrene Grene, lampa från Home & Cottage. Tavla från Bolina.

Kakel och glatta ytor i badrummet

Badrummet är läckert med stora kakelplattor på golvet och väggar målade med LADY Aqua i färgen 9913 Lamull. Den här kombinationen, med kakel och målade släta väggar, är Marianne väldigt nöjd med. – Det ger också möjligheten att byta färg i badrummet utan att det krävs mycket jobb.

LADY Aqua 9913 Lamull

Väggarna i badrummet är målade med LADY Aqua 9913 Lamull. Kakel, badkar och handfat i marmor (varuprov) från Flisekompaniet.

 LADY Aqua

LADY Aqua

 • Ingår i Jotuns godkända våtrumssystem
 • Fuktbeständig
 • Täckgaranti

Marianne Haga Kinder inspirerar oss med sitt estetiska sinne och sin hängivenhet för inredning. Dessutom arbetar hon med att lyfta fram andra. Ihop med Fransisca Munck-Johansen arrangerar hon Gullfjæren Interior Awards, som hedrar norska influencers på Instragram.

Njut av våren i ditt vackra hus, Marianne. Och, tack för att du inspirerar oss alla!

Foto och styling: krokenogwilhelmsen.no

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Så målar du påskäggen!

Påskägg i alla varianter är något vi förknippar med traditionellt påskfirande. Vi pyntar gärna hemmet med påskägg eller fyller påskäggen…