Modern Japandi-stil hos Alexandra Hoang

Modern Japandi-stil hos Alexandra Hoang

När modeprofilen Alexandra Hoang och hennes man Thien köpte en lägenhet i Barcode slutade det med att de förnyade både väggar, tak och golv. Uttrycket blev en modern minimalistisk stil med inslag av Japandi. Häng med på ett besök!

Bilden ovan: Väggarna är målade med LADY Pure Color, taket med LADY Perfection – allt i 0471 Lys Antik

Välkommen hem till Alexandra Hoang

Den norska försäkringsrådgivaren och modeprofilen Alexandra Hoang, känd från Instagram-kontona @lillehoang och @mycandidhome, hittade drömlägenheten i Oslo-området Barcode.

– Det var ett unikt objekt som ligger i ett fantastiskt vackert område under utveckling, så här kände vi att det fanns mycket bra potential, berättar Alexandra. – Det vi föll för var den fantastiska utsikten over Oslofjorden, Ekeberg och Operataket. Med 17 stora fönster får vi massor av dagsljus och en magisk solnedgång varje kväll.

Lägenhetens 17 stora fönster bidrar till att lägenheten får mycket dagsljus – och att paret kan njuta av fantastiska solnedgångar från soffhörnet. Väggarna är målade med LADY Pure Color, taket med LADY Perfection – allt i den läckra nyansen 0471 Lys Antik.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Breda, markanta trähyllor är något som utmärker Japandi-stilen. Väggen är målad med LADY Pure Color 0471 Lys Antik.

Ville ha ett mer personligt och harmoniskt hem

Alexandra och hennes man föll pladask för både utsikten och planlösningen. Men lägenheten, som tidigare använts för uthyrning, saknade helt enkelt personlighet.

– Många nybyggen idag levereras med helt identiska lägenheter bestående av parkettgolv, släta väggar och standardkök. Vi kände att vår lägenhet hade så mycket mer potential, så vi började med ytrenovering för att skapa mer harmoni i hemmet, säger Alexandra.

En fridfull, nästan meditativ hörna. Alexandra och hennes har en stor förkärlek till Japandi-stilen, en blandning av japansk och skandinavisk inredningsstil. De supermatta väggarna är målade med LADY Pure Color i 0471 Lys Antik. Fönsterdetaljerna är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt i 9938 Naturligt Svart

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Vår bästa färg – till trä och panel
 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Notera fönsterlisterna som är målade i LADY Supreme Finish Pure Matt 9938 Naturligt Svart en fin kontrast för den som gillar skarpa och slående detaljer i inredningen.

Fräscha och moderna kulörkombinationer

Lägenheten är målad i en kulörpalett bestående av fräscha, moderna kulörkombinationer, som ser till att harmonin flödar från rum till rum på ett stilrent och diskret sätt.

– Vi har använt produkter från Jotun LADY i hela lägenheten. Färgen är enkel att applicera, lägger sig fint på väggen och torkar snabbt. Det behövs bara två lager, säger Alexandra.

Öppen kökslösning

Alexandra uppskattar verkligen den öppna kökslösningen. Inte bara för att det är mer socialt, de drar också nytta av dagsljuset som strömmar in i hela lägenheten.

Kökslösningen har setts över i parets renoveringsprocess. De vita fronterna byttes snabbt ut – paret behöll bara ”skrovet” – förutom att de byggde en ny köksö med en praktisk barlösning.

Golvet var en av de första sakerna som byttes ut. Idag ser den läckra Chevron-parketten till att lägenheten får mer karaktär. Väggarna är målade med LADY Pure Color, taket med LADY Perfection – allt i den härliga nyansen 0471 Lys Antik.

Det är helt magiskt att genom renovering och inredning kunna ge ett hem nytt liv och karaktär.

De ursprungliga köksfronterna byttes ut för att ge köket mer personlighet. De supermatta köksväggarna är målade med LADY Pure Color i 0471 Lys Antik

I en hektisk vardag, och inte minst i ett hektisk kvarter med många stora byggprojekt, mycket trafik och många kontor, har jag alltid velat komma hem till ett mysigt hem med harmonisk färgsättning.

Sovrum i mjuka kulörer

Lägenheten har två sovrum ett master bedroom och ett gästrum, som användes som hemmakontor under pandemin. I sovrummen ville Alexandra en mjuk kulörpalett som skulle inspirera till lugn och avslappning.

Det stora sovrummet har en kontrasterande vägg målad med LADY Pure Color i 8252 Green Harmony, som är en dämpad, gyllengrön kulör. Resterande väggar är målade med LADY Pure Color i den tidlösa kulörfavoriten 1931 Kokos.

Även här syns de svarta fönsterdetaljerna, målade med LADY Supreme Finish Pure Matt i 9938 Naturligt Svart

Det ljusa gästrummet användes flitigt som hemmakontor under pandemin. Rummet är målat med LADY Pure Color i 11173 Humble Yellow

Lägg märke till dörrarna och fönsterkarmarna som är målade i kulören 9938 Naturligt Svart. Paret har använt LADY Supreme Finish Pure Matt för att uppnå ett modernt och supermatt resultat på detaljerna.

Från den privata takterrassen har Alexandra och Thien en fantastisk utsikt över Oslofjorden. Paret hade till och med sin bröllopsfest här 2021!

Styling: Evoke Agency

Foto: Ken Pham

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…