Naturligt vackert i stugan

Naturligt vackert i stugan

Ta in naturen i inredningen och skapa den härliga stämning du vill ha i stugan.

Familjestuga i fina omgivningar

Denna tjusiga familjestuga i Veggli i Buskerud har kalfjället runt hörnet och området domineras av fina färger hela året, allt ifrån kalla grå färger i renlaven, till skarpa röda färger på ripbär och blåsvarta kråkbär. Här har man allt man kan önska sig för att koppla av och varva ner. Vem längtar inte till frisk natur och sköna täcken i stugan!

Tidlösa och transparenta lasyrfärger

De laserade väggarna har fått ett lager LADY Pure Nature 9036 Vitkalkat och ett lager 9097 Shabby, vilket ger väggarna en ljus och varm karaktär. Färgen upplevs som ljus gråbeige och den transparenta lasyren ger de vackra timmerväggarna en behaglig färg som inte gulnar, samtidigt som träet får behålla sitt naturliga utseende. När lasyrfärgen på väggarna är diskret och genomgående, som i denna stuga, är det enkelt att addera fina färger i inredningen som skapar den varma stämning som många av oss önskar.

Naturligt vackert i stugan

LADY Pure Nature ger en naturlig och matt yta som framhäver den vackra strukturen i träet.

När inspirationen hämtas från naturens egna färger och material framstår inredningen som unik och naturligt harmoniskt.

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Gör trä vackrare
 • Motverkar gulning
 • Enkelt att få ett vackert och jämnt resultat

Röda impulser från naturen

Röda färger är vackra på fjället och fungerar fint ihop med höstens intensiva färgprakt. Här har man målat ett gammalt köksbord i den vackra röda färgen LADY Supreme Finish 20144 Grounded Red. Detta är en varm och inbjudande färg som är superfin ihop med både beige, bruna och grå färger. Kom ihåg att även dörrar och fönster också kan målas i en kulört färg när väggarna är diskret färgsatta. Det tillför rummet det där lilla extra.

Naturligt vackert i stugan

LADY Supreme Finish Silkematt 20144 Grounded Red.

Naturligt vackert i stugan

Stora fönster i vardagsrummet gör att naturen på Vegglifjäll när ända in i stugan och familjen kan njuta av utsikten både från soffan och från köksbordet. Närheten till naturen är bra för stadsmänniskor! Vas Dia från Ygg&Lyng, tekanna, pinnar, träslev och kopp från Element Studio.

Låt dig inspireras att förnya dina möbler. – Läs mer om hur du gör det här!

Vägg_LADY Pure Nature 9036 Vitkalkat_9097 Shabby_Bord LADY Supreme Finish 40_20144 Grounded Red

Ljusstakar i trä, tallrikar, vas och kopp från Element Studio.

Om man vill spinna vidare på röda färger i sin inredning kan man med fördel även hämta in starkare röda varianter som LADY 20143 Lively Red. Både målade matbord, småbord, pallar och kommoder får förlängt liv med en ny färg. Den gamla kistan fungerar som ett litet bord, i LADY Supreme Finish Silkematt 20143 Lively Red.

Naturligt vackert i stugan

Kistan är målad med LADY Supreme Finish Silkematt 20143 Lively Red. Dia vas från Ygg og Lyng.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Tidlösa gråbeige färger

I den här stugan ville man att stora element som köksinredningen skulle få en mörkare men ändå tidlös färg som stack ut lite från de annars så ljusa timmerväggarna. Valet föll på den gråbruna och varma färgen LADY Supreme Finish 1145 Band Stone som är en gråbrun färg med en röd underton. Den gör sig därför speciellt bra ihop med de röda färgerna som använts på möblerna.

Naturligt vackert i stugan

Färgpaletten

Täckande färger i harmoni med naturliga interiörlasyrfärger ger en perfekt stämning i stugan!

När färgpaletten inomhus har en bra visuell förbindelse till omgivningen utanför stugväggarna blir resultatet en vacker och genomtänkt färgsättning av hela stugan.

Naturligt vackert i stugan

Soffbord, kuddar, tekanna, pläd från Element Studio.

Naturligt vackert i stugan

Varma färger i sovrummet

LADY 1352 Form är en fin och varm grå färg som gör sig bra till den varma lasyrfärgen på väggen. Färgen är snäppet ljusare än köksfärgen LADY 1145 Band Stone, – alltså en varm grå mellanton som passar perfekt in i stugpaletten. Med bra neutrala färger på möblerna, kan du leka fritt med mer kulörta textilier och sängkläder.

Naturligt vackert i stugan

Kom ihåg tofflor och böckerna du annars aldrig får tid att läsa, när du ska åka till stugan!

Naturligt vackert i stugan

Sisalmatta, tofflor, ljusstake, pall och kopp från Element Studio.

Mer stuginspiration

Jotun LADY har arbetat fram tre stugpaletter som är inspirerade av omgivningarna på fjället, vid sjön och i skogen. Paletterna består av både interiörlasyr och täckande färg. Låt dig inspireras här.

På återseende!

I hallen ger det solida skåpet möjlighet till bra förvaring samtidigt som det också är en fin inredningsdetalj. Skåpet har fått färgen LADY Supreme Finish 10679 Washed Linen som är en ljus gråbeige färg som blir en fin kontrast till det mörkgrå stengolvet. Ytterdörren önskar dig både välkommen in och på återseende med en av landets mest populära blå färger LADY 4477 Deco Blue som är en djup, klassisk blå färg. Läcker till grått, beige och brunt.

Naturligt vackert i stugan

Skulle man önska något annat än en blå dörr skulle det också fungera ypperligt att hämta upp en av de gråbruna färgerna från köket eller sovrummet, LADY 1145 Brand Stone eller LADY 1352 Form. Man kan också använda den djupa röda LADY Grounded Red. Små upprepningar av färger skapar alltid ett fint färgflyt och bra harmoni. Alla nämnda färger skulle fungera lika fint på utsidan av ytterdörren men kom ihåg att måla dörren på utsidan med färg för utomhusbruk, som DEMIDEKK Ultimate Fönster.

Naturligt vackert i stugan

 DEMIDEKK Ultimate Fönster

DEMIDEKK Ultimate Fönster

 • Torkar snabbt
 • Mycket långa underhållsintervaller
 • Suverän glans och kulörstabilitet
 • AMA®teknologi – extra skydd och lång hållbarhet

Tack för en inspirerande tur till stugan! Hoppas vi ses snart igen!

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…