Nya stugpaletter från LADY!

Nya stugpaletter från LADY!

Vi glädjer oss åt att inspirera dig med tre nya, vackra färgpaletter till din stuga, från LADY. Bilden ovan är en smakbit från fjällpaletten.

Svenskar älskar stuglivet. Drygt en halv miljon svenskar äger en fritidsbostad och många fler drömmer om och planerar att köpa en stuga i framtiden. Ska du lasera eller måla den nya stugan eller har du kanske lust att göra något med den som varit i familjens ägo i många år?

Stugpaletter för fjäll, sjö och skog

Jotun LADY presenterar här färger inspirerade av sin omgivning – i fjällen, vid vattnet och i skogen. Färgpaletterna består av både interiörlasyr och täckande färg. Interiörlasyr ger en naturlig och matt yta som framhäver den vackra strukturen i träet. När inspiration hämtas från naturens egna färger och material framstår inredningen som unik och naturligt harmonisk.

Jotun LADY Stugpalett_Fjäll

Väggarna är laserade med LADY Pure Nature 9043 Sjösand (en strykning). Bänken är målad med LADY Supreme Finish Halvblank 12076 Modern Beige. Dörren är målad med LADY Supreme Finish Halvblank 20144 Grounded Red.

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Gör trä vackrare
 • Motverkar gulning
 • Enkelt att få ett vackert och jämnt resultat

Färger som harmonierar med omgivningen

Många vill ha behagliga och fina färger i stugan – en färgpalett med naturliga färger som man kan leva med länge. Tidlösa färger som kan kombineras med naturmaterial som sten och trä – och, inte minst känns som en del den omkringliggande naturen.

Med en bra baspalett kan man också enkelt lägga till andra mer kulörta färger för en mer spännande färgupplevelse. Några väljer att måla en möbel eller en dörr medan andra håller sig till mindre detaljer som kuddar och plädar, som enkelt kan bytas ut.

Den naturliga fjällstugan

I den naturliga fjällstugan hittar du en tidlös och gråbeige palett som gör sig fint till både bruna och mer gråa inslag i inredningen, som möbler, trägolv eller i andra naturliga detaljer. Beige färger är klassiska och håller över tid. Vill du ha något mer kulörta färger i inredningen är de brända röda färgerna speciellt vackra till.

Jotun_LADY_Stugpalett_Fjäll

Väggarna är laserade med LADY Pure Nature 9043 Sjösand, en strykning. Dörren är målad med LADY Supreme Finish Halvblank 20144 Grounded Red. Bänken är målad med LADY Supreme Finish Halvblank 12076 Modern Beige.

Denna färgpalett har brända och rustika röda toner som uppfattas som traditionella men det är även en av de viktigaste färgtrenderna denna säsong. Den ljusare röda färgen 20143 Lively Red är lekfull och livlig medan den djupare 20144 Grounded Red är mer jordnära och bränd i tonen.

Jotun LADY_Stugpalett_Fjäll

Panelen är målad med LADY Supreme Finish Silkematt 12075 Soothing Beige. Köket är målat med LADY Supreme Finish Halvblank 12076 Modern Beige. Fönsterbågarna är målade med LADY Supreme Finish Halvblank 20144 Grounded Red.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Fler bilder och mer om den här färgpaletten hittar du här! 

Dämpad ljus stuga vid sjön

Hav eller sjö, – här vill många ha en grå färgpalett i stugan eftersom det känns som en förlängning av vatten och klippor man ser i sin omgivning. I den här paletten har de blågröna färgerna fått sin naturliga plats vid sidan av vita och dämpade grå lasyrfärger. Ihop skapar de ett spektrum av svala färger, alltifrån det ljusa och gråaktigt vita i 1024 Tidlös, via dämpade mintiga färger som 7136 Minty Breeze, över i två valörer av vackra blågröna färger i 5490 Serene Blue och den djupa kontrasten 5180 Oslo. Här kan man tänka sig att färgerna kan användas både på väggar, detaljer och möbler för att skapa ett vackert samspel av färger som påminner om sjö, hav och klippor.

LADY Pure Nature White_Stugpalett_sjö

Väggarna är målade med LADY Pure Nature White. Dörr och fönsterbågar är målade med LADY Supreme Finish 5180 Oslo. Bordet är målat med LADY Supreme Finish 5490 Serene Blue. IKEA-skåpet är målat med LADY Supreme Finish Matt 7163 Minty Breeze.

Naturliga och vackra interiörlasyrfärger i harmoni med täckande färger, för en perfekt stämning i stugan!

LADY Pure Nature White _LADY Supreme Finish Matt 7163 Minty Breeze_Stugpalett_sjö

Väggar målade med LADY Pure Nature White. Skåpet är målat med LADY Supreme Finish Matt 7163 Minty Breeze.

 LADY Pure Nature White

LADY Pure Nature White

 • Enkel att påföra, droppar inte – perfekt till tak
 • Ger ljust och vackert trä
 • Bevarar utseendet över tid
 • Till obehandlat trä

Här kan du läsa mer och se fler bilder från denna färgpalett!

Frodigt och levande i skogen

I åratal har vi använt oss av färgstarka färger i rött, gult och grönt, som en del av vår färgkultur. Det här är färger som helt klart har präglat våra stugor, – och det bör de fortsätta att göra! Nya, moderna färger kan också skapa spännande inredningar men med en fläkt från förr.

LADY Stugpalett_Skog_8546 Local Green_Pall_1392 Gul Antik

Väggar och säng är målade med LADY Supreme Finish Silkematt 8546 Local Green. Dörr- och fönsterkarmar är målade med LADY Supreme Finish Halvblank 10001 Dijon Yellow. Pall är målad med LADY Supreme Finish Silkematt 1392 Gul Antik. Kistan är målad med LADY Supreme Finish Silkematt 2993 Kilim. Väggar i vardagsrum är målade med LADY Pure Nature 90015 Höstbrun.

I den här färgpaletten hittar vi ockragula, gröna och mörka brända röda färger, i kombination med gyllenbruna interiörlasyrfärger. Uttrycket blir frodigt och levande med en spännande fläkt från folkloreinspirerande färgpaletter!

Färgerna är hämtade från omgivningarna. – Med textilier i robusta och naturliga material, gärna i kombination med torkade strån och blommor, får du en levande och varm stuga.

LADY Stugpalett Skog

Väggar och säng i sovrummet är målade med LADY Supreme Finish Silkematt 8546 Local Green. Dörrkarmar är målade med LADY Supreme Finish Halvblank 10001 Dijon Yellow. Väggar i vardagsrum är målade med LADY Pure Nature 90015 Höstbrun.

Mer om Skogs-paletten hittar du här!

Vi hoppas att dessa färgpaletter ger dig inspiration till förändring och håller din stugdröm levande. Lycka till med dina färgval. – Nu vill vi faktiskt bara åka till stugan!

Nina
Nina

Nina – Nina Klæbo Mørkve | Skandinavisk Kulörchef Jotun

Nina har alltid full koll på de senaste trenderna. Hon trollar fram de allra vackraste färgkombinationerna och hennes kulörråd är alltid träffsäkra. Tillsammans med LADY-teamet tar hon gång på gång fram de vackraste kulörerna och färgkartorna.

4947 True Blue – en elegant kick till din interiör

Kulörnyheten Jotun LADY 4947 True Blue från vår nya färgkarta CANVAS är en frisk och ren blåton med omedelbara associationer…

Ny färgkarta från LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserar en ny global färgkarta för 2024 med titeln CANVAS. Här kan du utforska de olika kulörinriktningarna och…

Monokrom kulörharmoni

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller många nya, härliga kulörkombinationer och bra tips på hur du…

Vacker minimalism med neutrala nyanser

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller flera nya vackra kulörer. Här kan du läsa mer om hur du…

Ge rummet karaktär med komplementkulörer

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller nya, härliga kulörnyanser inspirerade av naturen! Här kan du läsa…

Naturliga kombinationer med närliggande kulörer

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller nya inspirerande kulörter och bra tips på hur du kan skapa behagliga…