Nordisk elegans hos Catrine och Per Ove

Nordisk elegans hos Catrine och Per Ove

Det vackra hemmet tillhörande inredningsstylisten Catrine Svellingen kännetecknas av egendesignade lösningar, greige kulörval och nordisk design. Välkommen in!

Catrines eleganta värld

I Angeltveit, utanför norska Bergen, bor det norska paret Catrine Svellingen och Per Ove Akselvoll. Till vardags driver Catrine My Kind of Styling, där hon tar uppdrag som inrednings- och konceptstylist. Sambon Per Ove jobbar i mediabranschen, men delar Catrines stora intresse för inredning. Deras intresse syns tydligt i deras hus!

Många känner nog igen Catrine från Instagram-kontot @mykindofstyling, där hon delar med sig av inspiration och spännande inredningsprojekt. Sambon Per Ove jobbar inom media, men delar Catrines stora intresse för inredning och styling.

Renoverade hela huset

Huset var ganska nytt när de flyttade in. Ändå slutade det med att det inredningsintresserade paret rustade upp allt  – både invändigt och utvändigt. Huset i sig var fint, men det saknade personlighet och ”det där lilla extra” när det kom till materialval och ytbehandlingar.

Ingenting lämnades åt slumpen under denna renoveringsprocess. Resultatet är ett elegant och modernt hem som är både lekfullt och nordiskt i stilen.

Vi ville skapa ett hem där vi kan sänka axlarna och bara vara.

Väggen är målad med LADY Pure Color och skåpen med LADY Supreme Finish Pure Matt, allt i 12077 Sheer Grey.

Ljusa och harmoniska kulörkombinationer

Catrine och Per Ove ville ha ett modernt men tidlöst färguttryck i sitt hem. Valet föll på en kulörpalett bestående av lugna och harmoniska greige kulörkombinationer.

Tillsammans säkerställer dessa nyanser att harmonin flödar från rum till rum på ett elegant, men diskret sätt.

Luftigt, modernt vardagsrum

Huset har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här är det inrett på ett sätt som framhäver det luftiga och moderna uttrycket; en fin lamellvägg i massiv ek har satts upp vid trappan, samt en stilren braskamin i taket som nu är mittpunkten i vardagsrummet.

Vardagsrummet har blivit inrett med flera olika zoner – det gör att rummet kan användas på ett mer funktionellt sätt och täcka familjemedlemmarnas olika behov.

Den takhängda vedspisen är utan tvekan vardagsrummets mittpunkt! Väggarna är målade med supermatta LADY Pure Color i 12077 Sheer Grey. Listerna är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt i samma ton som väggen.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Vår bästa färg – till trä och panel
 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Den egendesignade lamellväggen är av massiv ek. Den bidrar till ett modernt, nordiskt uttryck i vardagsrummet. Väggarna är målade med LADY Pure Color 12077 Sheer Grey

Den öppna planlösningen innehåller vardagsrum, kök och matsal. Inredningen bidrar till att skapa känslan av olika zoner i det öppna utrymmet. Väggarna är målade med LADY Pure Color 12077 Sheer Grey. Listerna är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt i samma läckra nyans som väggen – 12077 Sheer Grey.

Egendesignat kök i nordisk stil

Husets ursprungliga köksinredning byttes snabbt ut. Istället satte Catrine och Per Ove in en snygg, egendesignad kökslösning i oljad ask. Den nya lösningen skapades av möbeldesignern GG Möbel. Resultatet är ett slående kök i tidlös, nordisk stil!

Vilket drömkök! Det egendesignade köket i oljad ask är tillverkat av GG Möbel, medan köksinredningen är från ByCocoon. Väggarna i köket är målade med med LADY Pure Color 12077 Sheer Grey, samma nyans som används i vardagsrummet. Listerna är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt i samma läckra nyans som väggen – 12077 Sheer Grey.

Matsalen är luftig och modern – och den perfekta platsen för trevliga, sociala sammankomster. Väggarna är målade med LADY Pure Color 12077 Sheer Grey.

Källarrum i varma nyanser

I familjens källarrum råder en lugn och lite dämpad atmosfär – helt perfekt när man behöver sänka axlarna och luta sig tillbaka!

Källaren är målad med vår mattaste färg, LADY Pure Color, i den sobra nyansen 10961 Raw Canvas. Detta är en dämpad, grågul ton – beskrivs bäst som en ljus kamelfärgad nyans. Den blir inte direkt beige eller brun på väggen, utan mer som ett varmt och gyllene mellanting.

I familjens källarrum finns det utrymme att sänka axlarna. Catrine och Per Ove har valt att måla både tak, väggar och lister i samma nyanser för ett omslutande, nästan ”grottliknande”, uttryck. Väggen är målad med LADY Pure Color, tak med LADY Perfection och listerna med LADY Supreme Finish Pure Matt  – alla i den läckra nyansen 10961 Raw Canvas.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Vår bästa färg – till trä och panel
 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

ggen är målad med LADY Pure Color 10961 Raw Canvas

Mysigt sovrum i harmonisk nyans

Det stora sovrummet är inrett som en lugn och minimalistisk oas. Här kan man sänka axlarna, finna ro och samla energi för hektiska dagar.

Väggarna är målade med 10678 Space, som är en varm, ljus beigeton med en diskret och harmonisk närvaro. Den matchar bra med de beige och greige nyanserna på andra ställen i huset.

Ett lugnt och harmoniskt sovrum i nordisk stil. Väggarna är målade med LADY Pure Color, tak med LADY Perfection och listerna med LADY Supreme Finish Pure Matt i den trevliga nyansen 10678 Space.

Här kan man luta sig tillbaka! Väggen är målad med LADY Pure Color i 10678 Space

Stilrent badrum

Även badrummet går i samma harmoniska nyanser som resten av huset! Väggar och golv består av mikrocement, och badrumskommoden är specialbeställd från Dansani i kulören 1016 Blek Sand. Superfint!

Mikrocement på väggar gör sig väldigt fint till 1016 Blek Sand på kommoden.

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…