Nya LADY Balance – ännu vackrare och lika bra för inomhusmiljön!

Nya LADY Balance – ännu vackrare och lika bra för inomhusmiljön!

Vi på Jotun erbjuder ett stort utbud av interiörfärger anpassade efter olika önskemål och behov. Nya LADY Balance är vår allra bästa färg för dig som är särskilt mån om en bra inomhusmiljö – i kombination med vackra, matta väggar! Bilden ovan visar den dämpade gröntonen 7038 Dusk Green och den härliga, ljusbeige tonen 1931 Kokos.

När matta, vackra väggar och en bra inomhusmiljö förenas

Vikten av en bra inomhusmiljö berör de flesta av oss – speciellt under de mörka vintermånaderna när vi spenderar mer tid inomhus. Ända sedan lanseringen 2014 har LADY Balance varit en favorit bland de som är särskilt måna om att skapa en god inomhusmiljö med bra luftkvalitet. Det gör LADY Balance till det naturliga färgvalet för både barnrummet och sovrummet. Färgen är också säker att använda av såväl gravida kvinnor som allergiker. När vi nu lanserar nya LADY Balance är den lika bra för inomhusmiljön som tidigare – men den ser till att du får ett ännu vackrare resultat!

LADY 1520 Cheerful Peach

I en hektisk vardag, där hemmet är vårt trygga ankare, är det bra att veta att färgen du väljer både kan vara vacker och certifierad för bra inomhusmiljö. Nya LADY Balance luktar minimalt – vilket gör den till ett naturligt val i sovrummet. Detta härliga sovrum är målat i kulören 1520 Cheerful Peach från temat Serene Presence i vår senaste färgkarta STORIES.

 LADY Balance

LADY Balance

Minimal lukt och matt, hållbar finish
 • Matt, vackert utseende
 • Certifierad för bra inomhusmiljö
 • Luktar minimalt
 • Täckgaranti

På vårt pressevent 20/1 presenterades nya och förbättrade LADY Balance och intresset var stort! Foto: Julia Viklund

Birgit Torkildsby, regional kulörchef, presenterade även årets trendkulörer. Dagen till ära målades väggen om i LADY Balance 5530 Collected Blue. Foto: Julia Viklund

Visst är det en behaglig och vacker nyans? Foto: Julia Viklund

Härligt grönskande inomhusmiljö! Väggen är målad i kulören 10678 Space.

Varför är det viktigt med en bra inomhusmiljö?

En bra inomhusmiljö är avgörande för vår hälsa, välbefinnande och inlärningsförmåga. Om inomhusklimatet är dåligt över tid kan det faktiskt leda till en sämre levnadsstandard. Hög luftkvalitet i hemmet är speciellt viktigt för alla som lever med astma, allergi eller överkänslighet mot starka lukter. Nya LADY Balance luktar minimalt och har inga skadliga emissioner, så här kan du måla om rummet och flytta in samma dag – helt utan att bli störd av någon stark färglukt.

Jotun LADY 20186 Lavender Touch

Med nya LADY Balance får du inte bara vackra, våriga toner, du kan också vara helt trygg med att produkten är ett bra val för inomhusklimatet och din hälsa. Väggen ovan är målad i den gråaktiga lavendeltonen 20186 Lavender Touch, som ger rummet ett lite svalt och dämpat uttrykk.

Om inomhusklimatet är dåligt över tid kan det faktiskt leda till en sämre levnadsstandard.

Måla tryggt i barnrummet med LADY Balance

Barn växer och utvecklas snabbt – och med hjälp av snabba och smarta målardrag kan sovrummet växa i takt med barnet. Nya LADY Balance är en vattenburen akrylfärg, som är formulerad med ett extra renat bindemedel. Detta säkerställer att färgen är det naturliga valet för dig som under våren planerar att förnya barnrummet. Kanske väntar du till och med tillökning? LADY Balance är trygg och säker att använda för dig som är gravid eftersom den inte avger några skadliga emissioner.

LADY 12083 DEVINE

Den nya formulan för LADY Balance säkerställer enkel påföring och förbättrad slitstyrka – helt perfekt till barnrummet. Detta ljusa och trivsamma rum är målat i kulören 12083 Devine.

Tips: Ofta är barnrum relativt små, och när väggarna blir målade i en härlig kulör är det inte mycket man behöver fylla rummet med tills det känns färdiginrett.

Så fina toner i ett barnrum, tycker vi! Väggen är målad med den svagt gula nyansen 12080 Soft Radiance och den mintaktiga kulören 7637 Exhale.

LADY Balance är praktiskt taget luktfri. Detta beror på att produkten innehåller minimalt med ämnen som avdunstar. När du målar med LADY Balance slipper du därför en obehaglig och stark färglukt – båda under och efter påföring.

 LADY Balance

LADY Balance

Minimal lukt och matt, hållbar finish
 • Matt, vackert utseende
 • Certifierad för bra inomhusmiljö
 • Luktar minimalt
 • Täckgaranti

LADY Balance kan blandas i alla vackra LADY-kulörer

Tillsammans med harmoniska nyanser från den nya LADY-färgkartan STORIES skapar du vackra rum som det är härliga att vara i. Den nya formulan av LADY Balance som säkerställer ett matt kulöruttryck, gör att rummet framstår lugnare och mjukare och låter de naturliga, harmoniska nyanserna få spela huvudrollen.

Jotun LADY 7038 Dusk Green

En matt väggyta framhäver kulörerna på ett helt unikt sätt – och kulörerna kommer att upplevas både mjukare och mer balanserade. Väggen ovan är målad i kulören 7038 Dusk Green.

LADY 8087 Vårluft

Rummet ovan känner du kanske igen från framsidan av vår nya färgkarta STORIES. Kulören är 8087 Vårluft – en frisk, gyllene grönton med liv och energi. Den kommer att fylla rummet med våriga och syrliga gulgröna strålar.

 LADY Balance

LADY Balance

Minimal lukt och matt, hållbar finish
 • Matt, vackert utseende
 • Certifierad för bra inomhusmiljö
 • Luktar minimalt
 • Täckgaranti

LADY Balance är godkänd av Eurofins Indoors Air Comfort Gold. Denna certifiering samlar alla de europeiska emissionskraven och märkningarna i en och samma märkning. LADY Balance uppfyller också kraven för Svanen och rekommenderas av Svenska Astma- och Allergiförbundet.

Glöm inte heller att Jotuns Kulörtrygghet innebär att alla kulörer från Jotun är utvecklade med recept speciellt anpassade för Jotuns produkter. Kulörrecepten är också anpassade efter nya LADY Balance. Du kan därför vara helt säker på att kulören du ser på LADYs kulörprover hos din återförsäljare blir lik den kulören din nymålade väggar får hemma.

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

LADY Essence – en silkematt nyhet

Nyheten LADY Essence är en silkematt väggfärg som ger ett jämnt och fint resultat. Bilden: Väggen är målad i den…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…

12290 Antwerp Beige – en omedelbar klassiker

Mmm, beige. Den ljusa, gråbruna färgen som passar till allt och som vi aldrig riktigt tröttnar på. Men det finns…

4947 True Blue – en elegant kick till din interiör

Kulörnyheten Jotun LADY 4947 True Blue från vår nya färgkarta CANVAS är en frisk och ren blåton med omedelbara associationer…