Nymålat kök hemma hos Ida Warg

Nymålat kök hemma hos Ida Warg

Vilket härligt kök! De slitna, grågröna köksluckorna hemma hos Ida Warg i Marbella har fått sig en rejäl uppfräschning med LADY Supreme Finish Silkematt 1233 Mohair. Vi kikar även in i lägenheten i Stockholm som bjuder på en varm färgskala med beige LADY-kulörer. Välkommen in och inspireras!

Bilden: Köksluckorna har målats med vår slitstarka snickerifärg LADY Supreme Finish Silkematt i den varma, gråbruna kulören 1233 Mohair.

Livet i Marbella

Sedan två år tillbaka bor Ida Warg och hennes man Alexander Pärleros i Marbella i södra Spanien. Tillsammans har de barnen Elvis, 5 år och Alba, 2 år samt hunden Doris. Här njuter de av ett varmt klimat och en härlig vardag fylld med sociala tillställningar, djur, natur och träning.

Här ser vi hela klanen! Inte helt lätt att få till en familjebild ibland.

Ida och dottern Alba njuter av en dag på stranden.

Ida är mest känd för sitt eget skönhetsvarumärke Ida Warg Beauty och Alexander för sin intervjupodcast ”Framgångspodden”. Men något som kanske inte så många vet är att de tillsammans även arbetar med fastigheter i Marbella.

– Vi håller just nu på att renovera ett stort hus här i Spanien som vi sedan ska sälja. Där jag har fått gå all in med min stil! Det ska bli så kul att förhoppningsvis få se det klart under 2024, säger Ida.

Ida har alltid varit inredningsintresserad och minns att färgvalet i sitt flickrum var väldigt viktigt när hon var liten. Intresset har vuxit och är idag både en hobby och ett jobb. Inspirationen kommer från Pinterest och husvisningar!

Home sweet home! Här står Ida framför sitt hus i Marbella. Men hon gillar även att spana in andra hus i Spanien.

Jag älskar också att gå på visningar av hus! Där får jag massor av inspiration.

Utmaningen: att bryta den kalla interiören

Ida berättar att båda deras bostäder i Marbella och Stockholm utgår från samma tänk – hon vill åt den varma känslan. Dock finns det större utmaningar med huset i Marbella.

– Jag gillar när man får till ett mjukt och harmoniskt uttryck – gärna med dova färger som inte sticker ut för mycket. I Nacka har vi flera olika nyanser av beige som ger en mysig men inte för mörk känsla. Huset i Marbella köpte vi färdigrenoverat och det är väldigt fint, men egentligen inte min stil. Jag gillar när det är minimalistiskt, men inte för kallt, säger Ida.

I Marbella har vi vita väggar och grått stengolv vilket kan skapa ett kallt och hårt uttryck, så där är utmaningen att få till en varmare känsla. Vi jobbar därför mycket med textilier och trämöbler.

Nymålade köksluckor i bruna tonen 1233 Mohair

Ett sätt att få in en varmare känsla i ett hem är ju att måla om i en varm färg. Och det tog Ida fasta på! De grågröna köksluckorna ersattes av den varma kulören 1233 Mohair som målades med vår snickerifärg LADY Supreme Finish Silkematt.

Ett kök med en wow-känsla! Kulören 1233 Mohair tillför värme utan att bli för murrig. 

– Jag ville skapa en varmare känsla i köket. Både golv och bänkskiva är gråa, så därför ville jag bryta av med en varmare nyans som även matchade marmorskivan, säger Ida.

Köksluckorna är målade med LADY Supreme Finish Silkematt i 1233 Mohair.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Silkematt är en av våra glansgrader för snickerifärgen LADY Supreme Finish. Den ger ett matt uttryck utan att bli för dämpad.

– Färgen på våra gamla köksluckor hade börjat slitas bort, så vi behövde måla om även av den anledningen. Det känns tryggt att måla med Jotuns snickerifärg LADY Supreme Finish som är extra slitstark, nu kommer färgen garanterat att hålla bättre! Vi valde glansgraden Silkematt eftersom den har en matt finish men samtidigt är lätt att få bort fläckar från, säger Ida.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Vår slitstarka snickerifärg LADY Supreme Finish kan man lita på!

Vikten av att provmåla

Ida tog hjälp av vår kulörexpert Annika och provmålade många kulörer innan valet tillslut föll på 1233 Mohair.

–  Jag var helt säker på en annan kulör först, men när jag höll ett kulörprov mot vår bänkskiva såg den helt plötsligt gul ut! Färger kan verkligen ändra sig i olika ljus och mot olika material, säger Ida.

Ida provade många kulörer innan valet föll på 1233 Mohair.

Vi testade både att hålla upp små kulörchips och att provmåla direkt på köksluckorna innan vi bestämde oss för 1233 Mohair. Den kändes bara helt rätt! Varm och ombonad, men inte för mörk.

Behöver du också färgsättningshjälp? Ställ dina färgfrågor till Annika via Jotuns Kulörrådgivning.

Ida är nöjd med sitt resultat! Så fint. Hör mer om Idas tankar kring ommålningen av köket i filmen nedan.

Se filmen från Idas nymålade kök

Varm färgskala i Stockholms-lägenheten

Som tidigare nämnt bor Ida och hennes familj numera på heltid i huset i Marbella. Men när jobb och andra uppdrag kallar i Sverige finns lägenheten i Nacka, Stockholm tillgänglig. Där hittar vi varma, jordnära färger tillsammans med inslag av mycket trä och textilier för ett ännu mer ombonat uttryck.

Jag gillar när man får till en röd tråd på färgerna i hemmet och att allt känns mjukt och harmoniskt.

Vacker matplats! Matgruppen i ek passar väldigt bra till den beige kulören 1376 Froströk på väggen, målad med vår supermatta väggfärg LADY Pure Color.

LADY 1376 Froströk

LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

I soffan myser både Ida och hennes hund Doris. Väggen är målad med LADY Pure Color i 1376 Froströk.

Mysigt och ombonat sovrum. Väggen är målad med LADY Pure Color i den vackra kulören 10580 Soft Skin.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Här sover barnen Elvis och Alba. Kulören 20119 Transparent Pink på väggarna ger en lugn och mjuk känsla.

Lekhörnan – här kan det förekomma både stänk och kladd! Därför kan det vara bra att ha en slitstark väggfärg. LADY Pure Color har suveräna filmegenskaper vilket gör att ytan blir både slitstark och lätt att rengöra – blir det fläckar på väggarna kan du en enkelt rengöra väggen med en ren och fuktig mikrofiberduk.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Elvis favoritnalle får vara med!

Vi tackar Ida Warg och hennes familj för besöket och hoppas vi får komma tillbaka med fler målarprojekt!

Bilder och film från det nymålade köket: Panc Media

Styling och övriga bilder: Ida Warg

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk…

Vi lanserar ny LADY Minerals-färgkarta!

Ge nytt liv till inredningen med vackra och unika kulörer från LADY Minerals kalkfärg – och bli förälskad i kalkfärgens…

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar…

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…