Praktisk och snyggt i barnrummet

Praktisk och snyggt i barnrummet

Med LADY Pure Nature White interiörlasyr fick barnrummet ett fint uttryck. Helt i stil med resten av Elisabeth Heiers lägenhet.

Elisabeth Heier gästbloggar här på LADY bloggen – och, den här gången skriver hon om barnrummet som hon har inrett till barnen.

Smarta lösningar för ett litet rum

Det sista rummet jag gjorde klart här hemma är barnrummet. När jag renoverade lägenheten tog jag en del av detta rum och gjorde till kök intill matsalen. Så bortsett från nylagt golv och nymålade väggar fick resten vänta lite. Rummet är nämligen ganska litet, bebos av barn och krävde smarta och funktionella lösningar för att fungera optimalt.

Jag gillar att använda IKEA-moduler och skräddarsy lösningar och det kan man göra i det oändliga men i detta fall gick det inte. Så, barnens morfar har byggt den finaste säng- och förvaringsmöbeln, efter mina ritningar.

Eftersom golvet redan var lagt ville jag ha ett material som passade bra ihop med detta och inte minst passade en begränsad budget. Furu är mjukt, naturligt och enkelt att få tag på i vilken trävaruhandel som helst. Dessutom kan den behandlas med interiörlasyr för ett önskat utseende. Perfekt!

Efter att sängen var på plats målade jag två lager med LADY Pure Nature White. Furun kommer inte att gulna och den har fått ett fint stråk av vitt över sig samtidigt som trästrukturen syns bra.

 LADY Pure Nature White

LADY Pure Nature White

 • Enkel att påföra, droppar inte – perfekt till tak
 • Ger ljust och vackert trä
 • Bevarar utseendet över tid
 • Till obehandlat trä

Plats för allt!

Elisabeth Heier

Både sängen och skåpen byggdes som moduler i en snickarverkstad innan de transporterades hit och installerades Sängarna är 80 x 200 cm och rymmer vanliga madrasser vilket är praktiskt. Därav är också skåp och garderober 80 cm djupa och rymmer verkligen mycket!

Mysigt arbetshörn

Barnen behöver också en bra arbetsplats för att göra läxor, läsa och rita. Med fina hyllor har barnrummet blivit både praktiskt och läckert!

Elisabeth Heier

Väggarna är målade med LADY Pure Color 1928 Sommarsnö och fönster med LADY Supreme Finish Matt 9918 Klassisk Vit.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Elisabeth Heier

På motsatt sida av rummet finns det en smal nisch där jag fick plats med ett avlångt bord med hyllor ovanför. Det är precis tillräckligt med plats för att kunna sitta. Pallarna är från IKEA och målades i samma färg som väggen, LADY Supreme Finish 1928 Sommarsnö.

Bord och hyllor har också fått två lager av LADY Pure Nature White. Frosta pall från IKEA målad med LADY Supreme Finish 1928 Sommarsnö. Lampa från Menu, krus från Granit, anteckningsböcker från Notem Studio och Collective/Sørensen Leather.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Plats för fina minnen i barnrummet

Elisabeth Heier

Elisabeth Heier

Den fina barnboken heter ”Fantastiska fakta om djur” och är skriven av Maja Säfström.

Elisabeth Heier

Kapade hyllplan och konsoler i furu från bygghandeln. Djurhuvuden från Houz Oslo.

Återbruk av möbler och tillbehör är superbra om möjligt. Hästen och elefanten på väggen är kära minnen från när barnen var små och dem behövde vi göra plats för även i detta rum. Hyllorna blev därför kapade så att djurhuvudena fick plats.

De önskade sig också en tavelvägg och de återstående 90 cm av väggen målades med LADY Pure Color 9938 Naturligt Svart. Av erfarenhet vet jag att LADY Pure Color fungerar väl så bra som griffelfärg. Enkel att tvätta av mellan de olika konstverken skapas.

Elisabeth Heier

Bordsskivan gjord av furu, anteckningsböcker från Notem Studio och Sørensen Leather.

Foto: Elisabeth Heier

Avatar
Avatar

Elisabeth – Inredningsdesigner och stylist

Elisabeth Heier-Werner är gästbloggare hos oss. Hon arbetar som inredningsdesigner och stylist och är alltid på jakt efter smarta lösningar och något vackert att vila ögonen på. Hennes blogg är en av Norges största inspirationsbloggar inom inredning.

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Så målar du med LADY Minerals Revive

Väggförnyaren LADY Minerals Revive förvandlar ojämna underlag, som till exempel strukturtapet, glasfiberväv, puts och tegel till ett kalkmatt, mineraliskt utseende….

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Så målar du med LADY Minerals kalkfärg

Ge väggarna en framträdande roll och skapa mineralisk magi i rummet med LADY Minerals kalkfärg. I denna artikel visar vi…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…