Praktisk och snyggt i barnrummet

Praktisk och snyggt i barnrummet

Med LADY Pure Nature White interiörlasyr fick barnrummet ett fint uttryck. Helt i stil med resten av Elisabeth Heiers lägenhet.

Elisabeth Heier gästbloggar här på LADY bloggen – och, den här gången skriver hon om barnrummet som hon har inrett till barnen.

Smarta lösningar för ett litet rum

Det sista rummet jag gjorde klart här hemma är barnrummet. När jag renoverade lägenheten tog jag en del av detta rum och gjorde till kök intill matsalen. Så bortsett från nylagt golv och nymålade väggar fick resten vänta lite. Rummet är nämligen ganska litet, bebos av barn och krävde smarta och funktionella lösningar för att fungera optimalt.

Jag gillar att använda IKEA-moduler och skräddarsy lösningar och det kan man göra i det oändliga men i detta fall gick det inte. Så, barnens morfar har byggt den finaste säng- och förvaringsmöbeln, efter mina ritningar.

Eftersom golvet redan var lagt ville jag ha ett material som passade bra ihop med detta och inte minst passade en begränsad budget. Furu är mjukt, naturligt och enkelt att få tag på i vilken trävaruhandel som helst. Dessutom kan den behandlas med interiörlasyr för ett önskat utseende. Perfekt!

Efter att sängen var på plats målade jag två lager med LADY Pure Nature White. Furun kommer inte att gulna och den har fått ett fint stråk av vitt över sig samtidigt som trästrukturen syns bra.

 LADY Pure Nature White

LADY Pure Nature White

 • Enkel att påföra, droppar inte – perfekt till tak
 • Ger ljust och vackert trä
 • Bevarar utseendet över tid
 • Till obehandlat trä

Plats för allt!

Elisabeth Heier

Både sängen och skåpen byggdes som moduler i en snickarverkstad innan de transporterades hit och installerades Sängarna är 80 x 200 cm och rymmer vanliga madrasser vilket är praktiskt. Därav är också skåp och garderober 80 cm djupa och rymmer verkligen mycket!

Mysigt arbetshörn

Barnen behöver också en bra arbetsplats för att göra läxor, läsa och rita. Med fina hyllor har barnrummet blivit både praktiskt och läckert!

Elisabeth Heier

Väggarna är målade med LADY Pure Color 1928 Sommarsnö och fönster med LADY Supreme Finish Matt 9918 Klassisk Vit.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Elisabeth Heier

På motsatt sida av rummet finns det en smal nisch där jag fick plats med ett avlångt bord med hyllor ovanför. Det är precis tillräckligt med plats för att kunna sitta. Pallarna är från IKEA och målades i samma färg som väggen, LADY Supreme Finish 1928 Sommarsnö.

Bord och hyllor har också fått två lager av LADY Pure Nature White. Frosta pall från IKEA målad med LADY Supreme Finish 1928 Sommarsnö. Lampa från Menu, krus från Granit, anteckningsböcker från Notem Studio och Collective/Sørensen Leather.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Plats för fina minnen i barnrummet

Elisabeth Heier

Elisabeth Heier

Den fina barnboken heter ”Fantastiska fakta om djur” och är skriven av Maja Säfström.

Elisabeth Heier

Kapade hyllplan och konsoler i furu från bygghandeln. Djurhuvuden från Houz Oslo.

Återbruk av möbler och tillbehör är superbra om möjligt. Hästen och elefanten på väggen är kära minnen från när barnen var små och dem behövde vi göra plats för även i detta rum. Hyllorna blev därför kapade så att djurhuvudena fick plats.

De önskade sig också en tavelvägg och de återstående 90 cm av väggen målades med LADY Pure Color 9938 Naturligt Svart. Av erfarenhet vet jag att LADY Pure Color fungerar väl så bra som griffelfärg. Enkel att tvätta av mellan de olika konstverken skapas.

Elisabeth Heier

Bordsskivan gjord av furu, anteckningsböcker från Notem Studio och Sørensen Leather.

Foto: Elisabeth Heier

Avatar
Avatar

Elisabeth – Inredningsdesigner och stylist

Elisabeth Heier-Werner är gästbloggare hos oss. Hon arbetar som inredningsdesigner och stylist och är alltid på jakt efter smarta lösningar och något vackert att vila ögonen på. Hennes blogg är en av Norges största inspirationsbloggar inom inredning.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Så målar du påskäggen!

Påskägg i alla varianter är något vi förknippar med traditionellt påskfirande. Vi pyntar gärna hemmet med påskägg eller fyller påskäggen…