Rå struktur ger lugnt sovrum

Rå struktur ger lugnt sovrum

Therese Sennerholt, Art Director, Grafisk formgivare och stylist, visar här sitt vackra sovrum målat med LADY Minerals Kalkfärg i färgen 8470 Smooth White. Följ med och se hur det blev och hör hur Therese resonerade när hon valde färg.

Harmonisk känsla

När Therese skulle välja färg till sitt sovrum var det inte ett helt enkelt val. – Jag ville åt en harmonisk känsla och jag är väldigt inspirerad av den belgiska modernistiska stilen där man ofta målar väggarna med plaster- eller tadelaktfärg, berättar Therese. – LADY Minerals Kalkfärg ger ungefär samma intryck men är betydligt lättare att måla med, berättar hon vidare.

LADY Minerals Kalkfärg ger en jämn och rå struktur samtidigt som färgen ger ett lugnt intryck, vilket kan tyckas lite motsägelsefullt

 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levande kalkmatt yta
  • Unikt uttryck
  • Enkelt att lyckas
  • Täckgaranti

LADY Minerals Kalkfärg 8470 Smooth White

Väggar målade med LADY Minerals Kalkfärg i färgen 8470 Smooth White.

Färgval tar tid

Själva kulören, 8470 Smooth White, tog sin tid att hitta fram till. Det var många turer, berättar Therese som först ville ha en varmare beige färg men till slut landade i en lite kallare färg. – Jag provmålade cirka tio olika färger och såg hur de uppförde sig i både morgonljus, eftermiddagsljus och kvällsljus.

Det är omöjligt att se en färg på en vägg hos någon annan och tro att det ska bli likadant hos en själv, framför allt med tanke på ljuset

LADY 8470 Smooth White

Mjuk och elegant. Precis som namnet säger att den ska vara. Ihop med våra rätta blåtoner är den perfekt – den ger en lugn, mjuk bas som låter accentfärgerna få lysa.

Provmåla på plats

Att välja färg ska ta lite tid. Det är viktigt att provmåla och göra som Therese gjorde och se hur färgen uppför sig i olika typer av ljus. Man blir påverkad av så många olika faktorer när man upplever en färg, till exempel träd och fasader utanför fönster, möbler, ljusinsläpp och vit färg på snickerier och i tak. Därför gör man bäst i att provmåla och se hur det blir på plats.

Läs här om vilken vit färg på dina snickerier som blir bäst.

LADY Minerals Kalkfärg 8470 Smooth White

Väggar målade med LADY Minerals Kalkfärg i färgen 8470 Smooth White.

 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levande kalkmatt yta
  • Unikt uttryck
  • Enkelt att lyckas
  • Täckgaranti

Vi får se vilka färgval det blir hos Therese nästa gång hon målar om. I väntan på det så njuter vi av dessa fantastiska bilder:)

Tack snälla Therese för att vi fick kika in hos dig.

@theresesennerholt.se

Foto: @Erik Lefvander

Annika Lindskog
Annika Lindskog

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Moderniserad stuga i vackra färger!

De stora fönsterdörrarna kan skjutas åt sidan och skillnaden mellan ute och inne suddas ut. Inte konstigt att familjen ofta…

Vårigt hem i grönt och blått!

Hemma hos Henriette Aaberg-Hansen lyser vintersolen in och kastar skuggor på de nymålade väggarna, ett litet hopp om att våren inte…

Nya stugpaletter från LADY!

Vi glädjer oss åt att inspirera dig med tre nya, vackra färgpaletter till din stuga, från LADY. Bilden ovan är…

Blågrå färgpalett vid sjön

Hav eller sjö? – Här vill många ha en blågrå färgpalett i sin stuga eftersom det känns som en förlängning…

Naturlig färginspiration till fjällstugan

Vem älskar inte den naturliga fjällstugan med varma och rustika inslag? Jag vill bara till stugan på en gång! Och,…

Frodiga färger för stugan i skogen

Fler och fler drömmer om en stuga i skogen! Nya och moderna färger skapar spännande inredningar med en liten fläkt…

Go to top