Släta väggar med bredspackling

Släta väggar med bredspackling

Så lyckas du med bredspackling av väggar

Så lyckas du med bredspackling av väggar

Nu kan alla få ett jämnt och vackert resultat betydligt enklare än tidigare! – Läs om våra nya, suveräna rullspackel för bredspackling. Bild överst: Väggen är målad med LADY Pure Color 5489 Free Spirit, kanten runt fönstret med 11175 Adventure.

Jotun lanserar en helt ny serie med rullspackel för enklare och snabbare bredspackling.

Släta väggar – ja tack!

Drömmer du om vackra, släta väggar? Hjälpen har aldrig varit närmare – eller enklare – eller mer rationell – vare sig beträffande tidsåtgång, komplexitet eller ekonomi. För dryga tusenlappen kan du enkelt göra om ett medelstort rum och få släta, vackra väggar.

Nu kan alla få ett jämnt och vackert resultat på ett betydligt enklare sätt än tidigare. De nya produkterna JOTUN Rullspackel Medium och JOTUN Rullspackel Grova underlag är utmärkta att använda på tidigare målade underlag och lätta att applicera på underlaget. Du kan sedan måla direkt på spacklet.

Jotun rekommenderar applicering med rulle vid bredspackling.

Jotun LADY 2011 Antique Brass

Färdigt resultat med bredspacklade väggar! Både tak, väggar och fönster målades i samma färg, men med olika glansgrader. ⁠- Fönstren fick Superblank glansgrad med LADY Supreme Finish, väggarna blev matta med LADY Wonderwall – och taket är helmatt med LADY Perfection takfärg. Allt målat i den nya kulören, 2011 Antique Brass – en vacker, positiv och elegant persikorosa nyans. ⁠

Effektiv renovering med rullspackel

JOTUN Rullspackel Medium och JOTUN Rullspackel Grova underlag kan användas på nästan alla typer av underlag i ditt hem. Rullspackel sparar inte bara rygg och armar genom minimal arbetsbelastning vid applicering, det gör det också mycket enklare för alla ”hobby-renoverare” att få ett snyggt och jämnt slutresultat att vara stolt över.

Jotun Rullspackel för bredspackling

Rullspacklet är lättare att applicera på väggen och arbetsställningen är mer behaglig. Spacklet fyller bra, har minimalt med porer och ger en jämn och vacker väggyta. 

Bredspackling är effektivt

Många vill förvandla murade väggar, strukturtapeter och glasfiberväv till släta, snygga, målade väggar. För att få släta väggar kan man sätta upp gipsplattor, MDF-skivor eller andra typer av väggförnyare. Men det kostar både tid och pengar, och är relativt arbetskrävande.

Nu gör Jotun det enklare! Bredspackling med rulle är ett effektivare och mindre ansträngande sätt att förnya väggarna i hemmet på. Applicering med rulle gör det lättare att fördela spacklet jämnt över väggen och slutresultatet blir fantastiskt bra! Applicering med rulle är Jotuns rekommendation vid bredspackling.

JOTUN Rullspackel Medium

JOTUN Rullspackel Medium kan användas på de flesta underlag som gipsplattor, glasfiberväv, mur och tapet. Det är ett bra allroundspackel som är lätt att arbeta med, enkelt att applicera med rulle och som ger en snygg och jämn väggyta som sedan kan målas direkt.

 JOTUN Rullspackel Medium

JOTUN Rullspackel Medium

 • Enkel att applicera med rulle
 • Bra allroundspackel
 • Suverän på icke-sugande underlag
 • Ger en fin och jämn yta som kan övermålas

JOTUN Rullspackel Grova underlag

JOTUN Rullspackel Grova underlag fyller extra väl och är enkelt att applicera. Eftersom produkten kan spacklas ut till hela 10 mm höjd är den perfekt att använda på extra skrovliga och ojämna underlag som grov mur eller grov glasfiberväv. Spacklet kan också övermålas direkt när ytan är slipad, utan att behöva spackla över med mediumspackel eller fint spackel först.

 JOTUN Rullspackel Grova underlag

JOTUN Rullspackel Grova underlag

 • Enkel att applicera med rulle
 • Fyller bra
 • Ger ett bra sluttresultat som kan övermålas
Jotun Rullspackel - så bredspacklar du

Helt slät vägg! Två lager med spackel räcker normalt, och baserat på rekommenderat cirkapris kan du renovera ett medelstort rum för en dryg tusenlapp.  

Så enkelt är det att bredspackla – steg för steg:

 1. Täck golv och maskera lister. Skär bort luftbubblor och andra ojämnheter i underlaget.
 2. Slipa väggen lätt med slippapper på förlängningsskaft.
 3. Fukta rullen i vatten och pressa ut överskottet. Tryck ner rullen i spacklet så att den blir ordentligt mättad med spackel.
 4. Applicera ett tjockt lager i fält om 1 meters bredd åt gången. Rulla tills spacklet är jämnt fördelat och täcker underlaget.
 5. Eftersläta spacklet med en 30-50 cm bred spackelspade, nedifrån och upp, sedan uppifrån och ned. Använd överskottet av spackel ut mot hörn och lister.
 6. Slipa när spacklet har torkat helt. Torka bort slipdammet.
 7. Vid andra strykningen appliceras ett något tunnare lager med spackel. Eftersläta med spackelspade, slipa för en helt slät yta och avsluta med att torka bort slipdammet.

Väggen är nu klar att målas med LADY väggfärg i din favoritkulör!

Jotun Rullspackel - så bredspacklar du

Bli expert på bredspackling på 60 sekunder

Vil du bli expert på bredspackling på 60 sekunder? Titta på den här filmsnutten:

Äntligen släta väggar!

De färdigspacklade väggarna kan direkt målas med LADYs olika väggfärger, till exempel LADY Pure Color. – Lycka till med ditt skapande av släta vackra väggar!

LADY Soft Teal

Vägg: LADY Pure Color 6350 Soft Teal

Få tips på hur du gör egna höga golvlister.

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk…

Vi lanserar ny LADY Minerals-färgkarta!

Ge nytt liv till inredningen med vackra och unika kulörer från LADY Minerals kalkfärg – och bli förälskad i kalkfärgens…

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar…

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…