SNYGGT ÖVER KÖKSBÄNKEN

SNYGGT ÖVER KÖKSBÄNKEN

 

Ett helt nytt kök är på plats i huset vi renoverar. Jag berättade om det för två veckor sedan sedan, du kan se hur hela köket blev här. Jag tänkte dela med mig av hur jag gjorde den här skivan över köksbänken. En idé som är ett snyggt och bra alternativ till kakel etc.

Det vi var ute efter var att ha något mörkt bakom vasken för att verkligen framhäva mässingskranen. Först tänkte jag svart kakel som gick ihop med den svarta köksinredningen, men så kunde jag också tänka mig en liten hylla över vasken. Då kom jag på idén med att använda plywood för att få ett mer enhetligt uttryck. Jag är väldigt förtjust i mönstret i plywooden, och genom att använda interiörlasyren Lady Pure Nature 9044 Kolsvart kommer mönstret fram tydligt även om det blir svart. Det blir på samma gång levande och intressant.

 

Bild 2

 

Så här gjorde jag:

– Plywooden (både skivan och hyllan) fick jag tillkapad enligt mina mått i byggvaruhandeln.

– Skivorna behandlades med interiörlasyren Lady Pure Nature 9044 Kolsvart. Jag penslade på lasyren men strök bort överflödet med en trasa efter varje strykning. Jag valde att lägga tre strykningar för att få den helt svart.

– När lasyren var torr lade jag på två lager med Osmo Top Oil (Hårdvaxolja) för att göra ytan vattenavvisande.

– Den stora skivan fäste vi på väggen med skruv.

– Hyllan ovanför limmades mot den stora skivan med trälim och därefter skruvade vi i några extra skruvar uppifrån för att göra den stabil.

– Alla skruvar målades slutligen med LADY Supreme Finish 9938 Naturligt Svart för att bli mindre synliga.

Interiörlasyren Lady Pure Nature går att få i flera olika kulörer så om svart inte passar hos dig, kanske vitkalkat eller bruntonat kan vara läckert?

 

Bild 3

Nina Holst
Nina Holst

Nina Holst – Inredningsbloggare

Nina Holst inspirerar dagligen många genom sin blogg «Stylizimo Blog». Hon är känd för sina rena, genomtänkta detaljer och spännande kontraster, något som har gett henne priser och nomineringar både i Norge och i utlandet.

Deco Blue – en blå favorit!

Med LADY Minerals Revive i färgen 4477 Deco Blue, har rummet fått en rustik och vacker struktur i en elegant…

Harmoniska färgval – ihop med trä

Detta blogginlägg är skapat av Elisabeth Heier i samarbete med Nina K. Mørkve, skandinavisk kulörchef på Jotun. Bilden ovan: LADY Pure…

Guide till harmoniska färgval

Det här inlägget är gjort av Elisabeth Heier i samarbete med Nina K. Mørkve, skandinavisk kulörchef på Jotun. Färgerna på bilden ovan:…

Lugnt och behagligt i sovrummet

Sovrummet upplevs lugnt och behagligt med färgen LADY Pure Color 1140 Sand. På senaste tiden har jag haft flera projekt på…

Neutralt kök – blev rått med blått!

Köket var tidigare neutralt och omodernt. Med några lager färg i vackra blå nyanser fick köket en helt ny och…

Ta bort vävtapet på ett smart sätt

Läckra, släta väggar med mineralisk yta! Med LADY Minerals Revive är lösningen närmre än du tror! Här visad i färgen…

Go to top