SNYGGT ÖVER KÖKSBÄNKEN

SNYGGT ÖVER KÖKSBÄNKEN

 

Ett helt nytt kök är på plats i huset vi renoverar. Jag berättade om det för två veckor sedan sedan, du kan se hur hela köket blev här. Jag tänkte dela med mig av hur jag gjorde den här skivan över köksbänken. En idé som är ett snyggt och bra alternativ till kakel etc.

Det vi var ute efter var att ha något mörkt bakom vasken för att verkligen framhäva mässingskranen. Först tänkte jag svart kakel som gick ihop med den svarta köksinredningen, men så kunde jag också tänka mig en liten hylla över vasken. Då kom jag på idén med att använda plywood för att få ett mer enhetligt uttryck. Jag är väldigt förtjust i mönstret i plywooden, och genom att använda interiörlasyren Lady Pure Nature 9044 Kolsvart kommer mönstret fram tydligt även om det blir svart. Det blir på samma gång levande och intressant.

 

Bild 2

 

Så här gjorde jag:

– Plywooden (både skivan och hyllan) fick jag tillkapad enligt mina mått i byggvaruhandeln.

– Skivorna behandlades med interiörlasyren Lady Pure Nature 9044 Kolsvart. Jag penslade på lasyren men strök bort överflödet med en trasa efter varje strykning. Jag valde att lägga tre strykningar för att få den helt svart.

– När lasyren var torr lade jag på två lager med Osmo Top Oil (Hårdvaxolja) för att göra ytan vattenavvisande.

– Den stora skivan fäste vi på väggen med skruv.

– Hyllan ovanför limmades mot den stora skivan med trälim och därefter skruvade vi i några extra skruvar uppifrån för att göra den stabil.

– Alla skruvar målades slutligen med LADY Supreme Finish 9938 Naturligt Svart för att bli mindre synliga.

Interiörlasyren Lady Pure Nature går att få i flera olika kulörer så om svart inte passar hos dig, kanske vitkalkat eller bruntonat kan vara läckert?

 

Bild 3

Avatar
Avatar

Nina Holst – Inredningsbloggare

Nina Holst inspirerar dagligen många genom sin blogg «Stylizimo Blog». Hon är känd för sina rena, genomtänkta detaljer och spännande kontraster, något som har gett henne priser och nomineringar både i Norge och i utlandet.

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…

12290 Antwerp Beige – en omedelbar klassiker

Mmm, beige. Den ljusa, gråbruna färgen som passar till allt och som vi aldrig riktigt tröttnar på. Men det finns…

4947 True Blue – en elegant kick till din interiör

Kulörnyheten Jotun LADY 4947 True Blue från vår nya färgkarta CANVAS är en frisk och ren blåton med omedelbara associationer…

Industriell stil hos Johanna

Välkommen hem till Johanna Ericsson med familj! Vi fick chansen att hälsa på i det egenritade, nybyggda ladhuset med industriell…

Bonnies barnrum i 1775 Fresh Pasta

Gör som Sara Biderman och färgsätt ett barnrum med den optimistiska och härliga gultonen 1775 Fresh Pasta från vår senaste…