SNYGGT ÖVER KÖKSBÄNKEN

SNYGGT ÖVER KÖKSBÄNKEN

 

Ett helt nytt kök är på plats i huset vi renoverar. Jag berättade om det för två veckor sedan sedan, du kan se hur hela köket blev här. Jag tänkte dela med mig av hur jag gjorde den här skivan över köksbänken. En idé som är ett snyggt och bra alternativ till kakel etc.

Det vi var ute efter var att ha något mörkt bakom vasken för att verkligen framhäva mässingskranen. Först tänkte jag svart kakel som gick ihop med den svarta köksinredningen, men så kunde jag också tänka mig en liten hylla över vasken. Då kom jag på idén med att använda plywood för att få ett mer enhetligt uttryck. Jag är väldigt förtjust i mönstret i plywooden, och genom att använda interiörlasyren Lady Pure Nature 9044 Kolsvart kommer mönstret fram tydligt även om det blir svart. Det blir på samma gång levande och intressant.

 

Bild 2

 

Så här gjorde jag:

– Plywooden (både skivan och hyllan) fick jag tillkapad enligt mina mått i byggvaruhandeln.

– Skivorna behandlades med interiörlasyren Lady Pure Nature 9044 Kolsvart. Jag penslade på lasyren men strök bort överflödet med en trasa efter varje strykning. Jag valde att lägga tre strykningar för att få den helt svart.

– När lasyren var torr lade jag på två lager med Osmo Top Oil (Hårdvaxolja) för att göra ytan vattenavvisande.

– Den stora skivan fäste vi på väggen med skruv.

– Hyllan ovanför limmades mot den stora skivan med trälim och därefter skruvade vi i några extra skruvar uppifrån för att göra den stabil.

– Alla skruvar målades slutligen med LADY Supreme Finish 9938 Naturligt Svart för att bli mindre synliga.

Interiörlasyren Lady Pure Nature går att få i flera olika kulörer så om svart inte passar hos dig, kanske vitkalkat eller bruntonat kan vara läckert?

 

Bild 3

Nina Holst
Nina Holst

Nina Holst – Inredningsbloggare

Nina Holst inspirerar dagligen många genom sin blogg «Stylizimo Blog». Hon är känd för sina rena, genomtänkta detaljer och spännande kontraster, något som har gett henne priser och nomineringar både i Norge och i utlandet.

Små grepp ger stora förändringar!

Återupptäck någonting av det fina du redan har genom att sätta samman det på ett annat sätt! Väggen har färgen LADY…

Våra vackraste röda färger

Rött ökar aptiten! Detta härliga kök har fått den smakfulla rödrosa färgen LADY 20120 Organic Red. Rött är passion Rött…

Äkta och naturligt med kalkfärg

LADY Minerals 0394 Varmgrå – kalkfärgen är perfekt till den industriella stilen! Nu kan du få LADY Minerals kalkfärg i hela…

Våra vackraste gröna färger

LADY 8302 Lagerträd är en utmärkt grön färg att omge sig med i sovrummet. Sofistikerat och läckert med panel målad i…

Litet sovrum blir blått och mysigt

Karina valde LADY 4618 Kvällshimmel till sovrummet. Världens minsta sovrum? Inredaren Karina Lilleeng Holmen har kanske världens minsta sovrum, så när…

Bra färger till sovrummet

Hotellkänsla i sovrummet! Det här fina, varmblå sovrummet har fått färgen LADY Pure Colour 4143 Anemon. Designen är gjord av Karina L….

Go to top