Stilfullt kontor med själ

Stilfullt kontor med själ

Kreativt kontorslandskap i nya, fina omgivningar . I denna lokal sitter designbyrån Bielke&Yang, Edited och fotografen Lasse Fløde. 

Kreativt kontorslandskap

När Bielke&Yang var på jakt efter ett nytt kontor letade de efter en lokal med själ och identitet för att matcha deras egna stil av estetik och kvalitet. På Akersgata i Oslo hittade de tillslut vad de letade efter. Bielke & Yang delar även kontoret med byrån Edited och fotografen Lasse Fløde. Edited är en grupp härligt kreativa människor som arbetar med grafisk design, foto, text och konceptutveckling.

Edited

Konferensrummet är målat med kalkmålningen LADY Minerals i kulören 1877 Vallmofrö.

Lång renoveringsprocess

– Vi hade varit på jakt efter en ny lokal i ett halvår när detta dök upp, berättar Christian Bielke från Bielke&Yang. Tidigare höll Centralteaterns kostymavdelningen till på tredje våningen, men under de senaste åren har lokalerna stått tomma. Det var otroligt slitet här! Vi ägnade två månader åt att öppna upp rum och ta bort väggar, tapeter och tre lager av linoleumgolv. Samt att dra ut cirka 10.000 spikar, lägger Christian till och ler.

– Vi slipade golven och fick fram alla de råa, fina detaljerna i byggnaden. Många kontor i den här storleken saknar själ och identitet, men vi såg potentialen i denna lokal som ligger över den gamla teatern på Akersgata. Idag är vi cirka tio stycken här, och det finns plats för några till.

Edited

Vi föll direkt för trappan upp till köket och de fina mässingshandtagen till fönstren – så några detaljer har vi låtit vara kvar.

 

Neutral bas

Taken bakom det stora arbetsrummet var att skapa ett luftigt och öppet rum med flera olika zoner, berättar Christian. Vi har ett stort mötesrum som är målat i LADY Minerals kalkmålning i kulören 1877 Vallmofrö. Vi ville ha en färgpalett i mötesrummet som inte skulle konkurrera för mycket med material som visas på skärmar eller på papper. En rörig bakgrund kan störa under till exempel presentationer till kunder. Vi ville ha en färg som skapar en lugn och bra stämning. Material som sten, plantor, trägolv, svarta spotlights och kalkmålning, passar otroligt bra tillsammans, menar Christian.

Se fler kulörer från Lady Minerals här

Edited

I kontoret är väggarna målade med LADY Pure Color 1024 Tidlös, och den grå väggen bakom designerna är målad med kalkmålningen 1877 Vallmofrö. Både designerna och fotografen Lasse Fløde ville ha neutrala färger i sitt arbetsrum.

Lugn färgpalett

För att skapa en lugn bakgrund, blev det bestämt att måla en neutral bas av kulörer. Valet blev de gulaktiga grå-kulörerna 1024 Tidlös och 1877 Vallmofrö. Den friska, gyllene rosa-tonen 20047 Blushing Peach blev ett passande inslag av färg i köket.

Friskt och rosa i köket

Köksväggarna är målade i 20047 Blushing Peach, eftersom vi ville en mjuk och lekfull kulör i kontrast till det svarta köket. Det är otroligt fascinerande hur rummet ändrar färg från timme till timme beroende på hur solen står eller om det är molnigt ute, säger Christian Bielke.

Edited

Edited

LADY 20047 Blushing Peach mot det svarta köket ger en mjuk och fin kontrast.

Foto: Inger Marie Grini. 

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Så målar du påskäggen!

Påskägg i alla varianter är något vi förknippar med traditionellt påskfirande. Vi pyntar gärna hemmet med påskägg eller fyller påskäggen…