Stuginspiration

Stuginspiration

Stuglivet handlar ofta om det enkla och det ärliga. Naturligtvis ska stugan ha färger som skänker ro och som passar stugans själ. Naturmaterial tillför inredningen en dimension av sinnlig skönhet. Inte konstigt att vi vill ta med oss naturen in i stugan.

Välj några fina färger som du trivs med och använd gärna interiörlasyr. LADY Pure Nature skänker djup, spel och värme till träverket och passar perfekt i stugan. Tillsätt några vackra inredningsdetaljer, t.ex. en vacker servis som får möjlighet att skina i en annars enkel och naturlig miljö. I stugan är det kvalitet som gäller framför kvantitet. Välj hellre några få bra produkter i fin design och tänk noga över varje sak som du tar med dig in: är den verkligen värd platsen? :)

Stuginspiration

Har du tur att ha den vackra Alveskogsservisen från Wik & Walsöe blir det extra roligt att duka bordet i stugan. Foto: Siren Lauvdal//Kråkvik D’Orazio

En bra start på dagen

Du kliver upp i en kanske lite kall stuga, stoppar in lite ved i spisen, kanske sätter på radion, värmer vatten till kaffet, sätter dig ner med en inredningstidning och känner hur kaffedoften sprider sig i stugan. Små enkla glädjeämnen…

Stuginspiration

Undvik högljudda kaffemaskiner, njut av det porlande ljudet av varmt vatten när du lagar lite slowcoffee. Foto: Ikea

Om köket ser inbjudande ut blir den härliga lilla morgonrutinen ännu härligare. Det behövs inte så mycket, kanske ett par lager färg och några nya fina knoppar. Se förslag på färgpaletter till stugan här.

Inspiration till sommarstugan

Det här köket har målats med följande färger: Panelväggar: LADY Supreme Finish matt 1140 Sand. Paneltak: LADY Supreme Finish matt 0471 Lys Antik. Köket kommer från Bærum Köksenter och har färgen S3005-B80G. Bänkskivan i trä tillför en behaglig mjukhet. Vill man måla ett gammalt kök själv gör man det med LADY Supreme Finish – vår bästa färg för detaljer i trä.

LADY Minerals 10679 Washed Linen

Vackra möbler i fin design tar sig bra ut i stugan; stol från Hay, bord från Verket, gul boll från Stilleben, kanna från Kollekted by. Väggen är målad med LADY Minerals kalkfärg i färgen LADY 10679 Washed Linen. Använder du kalkfärg i stugan blir resultatet matt, mjukt och varmt.

Washed Linen är en av färgerna i vårt tema ”Nordic Living” i LADY-färgkartan ”A Journey of Colour and Lifestyle”. Temat innehåller många fina färger som är perfekta till stugan och alla färger passar ihop så att du kan använda dem i olika rum samtidigt som du har en genomgående stil i hela stugan. Se temat i vår digitala färgkarta.

Ett annat sätt att ta in naturen är att lasera med LADY Pure Nature. Det är en interiörlasyr som färgsätter, förskönar och bevarar det naturligt vackra träverket. Kombinera LADY Pure Nature interiörlasyr med vackra målade ytor för ett vackert resultat. Nu kan du också använda färgen på en gulnad panel. Det är bara att använda nyheten Jotun Specialrengöring för gulnat trä.

Inspiration till sommarstugan

Från 2athomes vackra stuga. Ett vackert sidobord från Hay som också kan användas som bricka, Hay Tray Table, praktiskt och fint. Väggarna är laserade i en härlig patinagrå färg. Och se hur fint det blir med sängkläder av äkta linne… Se fler bilder på hur man har laserat med interiörlasyr här. Den fina tidningshållaren gör du enkelt själv med hjälp av en bit läder – kanske från ett gammalt läderbälte?

Alltid något svart

Jag tipsades en gång om att varje rum lyfts fram visuellt om man tillsätter ett element i svart. Efter att jag blev medveten om det har jag lagt märke till att det faktiskt stämmer.

Inspiration till sommarstugan

Jag kan mycket väl tänka mig att tillsätta lite svart med denna vackra lampa från Nordic Lightning – Sundays. Foto: Nordic Lightning. Tänk att ha den i sovrummet i stugan…

Något annat som sätter pricken över i:et är att ta in lite brunt skinn, antingen genom t.ex. tidningshållaren ovan eller med en liten fin extrastol.

De vackra blå färgerna

Blå färger är trendigare än någonsin. I stugan passar det extra bra med lugnande, fina blå toner, oavsett om du målar väggen i en vacker blå färg eller tar in blå färger genom olika textilier.

Inspiration till sommarstugan

Blått är en bra sovrumsfärg. Det skapar en lugn och sval känsla. Panelen är målad med LADY Supreme Finish matt 5125 Orkla. Den läckra sänggaveln kommer från Designers Guild, Dieze col Denim FR1965/06. Från samma leverantör hittar du även sängkappor, gardiner och kuddar.

Inspiration till sommarstugan

Eller hur vore det att måla köket i t.ex. LADY 4477 Deco Blue? Byter du ut bänkskivan mot t.ex. bänkskivan Barkaboda från Ikea får du plötsligt ett helt nytt kök.

Eller kanske vill du byta ut hyllan i badrummet mot en ny, utsökt hylla?

Inspiration till sommarstugan

Ny färg på väggen och en papershelf-hylla från Nordiske Hjem där alla har ett eget tandborstglas med sin bokstav på är både praktiskt och läckert! Fler vackra blå nyanser och fina färger till stugan hittar du här.

Har du en stuga full av gulnad panel?

Kom ihåg att du inte behöver måla allt med en gång. Du kanske kan börja med dörrarna, listerna och ev. köksinredningen? Kom bara ihåg att använda Jotun Kvist- och Spärrgrundning först :) Då slipper du också kvistlacka.

Inspiration till sommarstugan

Här är väggarna laserade, men du kan ju ta det lite åt gången :) Laserade panelväggar, LADY Pure Nature 9041 Drivved, i vacker kontrast till inomhusdörrar målade i LADY Supreme Finish halvblank 6232 Sjöalg. Ytterdörren beställdes färdigmålad från Trollheim Vekst AS i S4005-B80G.

Det behövs inte så mycket för att göra stugan ännu mysigare!

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Så målar du med LADY Minerals Revive

Väggförnyaren LADY Minerals Revive förvandlar ojämna underlag, som till exempel strukturtapet, glasfiberväv, puts och tegel till ett kalkmatt, mineraliskt utseende….

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…