Nya färger och tidlösa kombinationer

Nya färger och tidlösa kombinationer

I årets LADY-färgkarta får de 12 nya färgerna välförtjänt uppmärksamhet. Den nya färgkartan innehåller dessutom en rad vackra och tidlösa LADY-färger. Dessa ska fungera som ett komplement till årets trendfärger. På bilden är väggarna målade med nyheten LADY Wonderwall i den nya LADY 8546 Local Green, i kombination med LADY 1024 Tidlös.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

Åtta tidlösa färger

Somliga kastar sig över de nya färgerna så fort de släpps medan andra har ett lugnare sätt att närma sig. Till alla er som föredrar en tidlös bas av färger i hemmen men ändå vill ha inslag av mer kulörta trendfärger, har vi lagt till 8 tidlösa färger i den nya färgkartan. Till varje ny LADY-färg får du alltså i färgkartan tips på matchande tidlösa kombinationer!

Tre tidlösa paletter som inspiration

Låt oss titta närmare på LADY 1024 Tidlös som är en klassiker! Det här är en gråaktig vit färg som fungerar bra ihop med en rad andra färger, både med de kulörta och med de neutral färgerna. Här är mina bästa tips på olika uttryck du kan skapa med LADY 1024 Tidlös som bas.

Frodigt och grönt

Lägg till den gröna LADY 8546 Local Green för att skapa en frodig och livlig atmosfär. Den här gröna färgen fungerar fint i rum där det händer saker, – gärna i vardagsrummet eller i köket men även i hallen om man vill börja i ett mindre rum, och där man vill känna ett frodigt välkomnande varje dag!

För att göra det ännu mer spännande kan man komplettera med färgen LADY 20142 Daydream, vår nya rödbruna/lila färg. Den passar bra i vardagsrummet men även i sovrummet. LADY 20142 Daydream gör rummen varmare och mer eleganta. Den här färgen tillför en lugn energi samtidigt som den skapar värme.

LADY collage - tidlösa färger

 

Överst till vänster: LAYY Pure Color 1024 Tidlös; Överst till höger: LADY Wonderwall 8546 Local Green och 1024 Tidlös; Nederst till vänster: LADY Pure Color 20142 Daydream; Nederst till höger: LADY Supreme Finish Silkematt 20142 Daydream.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Gyllene och elegant

LADY 1024 Tidlös är också en färg som du enkelt kan kombinera med årets gula och gyllene färger. Ihop med den eleganta och grågula färgen LADY 11174 Curious Mind är den otroligt vacker. De delar den behagliga dämpande tonen som känns både modern och tidlös på en och samma gång.

Lägger man till en blå färg, som LADY 5490 Serene Blue, ser man att Paletten genast blir än mer intressant, det uppstår en spänning mellan den gula och den blå färgen. Blått och gult är komplementfärger, färger som ligger mitt emot varandra i färgcirkeln och komplementfärger förstärker varandra. Läs mer om komplementär färgsättning här.

Vill man lägga till ytterligare en färg rekommenderar vi den mörkare grå LADY 1462 Grå Skiffer. Den är en elegant kontrast ihop med LADY 11174 Curious Mind men blir också en fin neutral färg tillsammans med både LADY 1024 Tidlös och LADY 5490 Serene Blue.

LADY collage - tidløse farger

Överst till vänster: LADY Pure Color 1024 Tidlös; Överst till höger: LADY Supreme finish Matt 5490 Serene Blue; Nederst till vänster: LADY Wonderwall 1462 Grå Skiffer; Nederst till höger: översta fältet LADY Wonderwall 11174 Curious Mind, smal rand LADY 1434 Elegant, nedersta fältet LADY 1462 Grå Skiffer

Luftig, varmt och rustikt

LADY 1024 Tidlös kommer även att göra sig bra ihop med varmare färger som persika och orange. Den passar fint in i den varma och behagliga atmosfär som dessa brända färger skapar. Persikofärgen LADY 12083 Devine och den mer terrakottaaktiga orange färgen LADY 11175 Adventure är två perfekta exempel på detta. Tillsammans skapar de magi! Dessa färger är båda som en frisk vår eller en varm höst – och det betyder i grund och botten att de är överraskande användbara.

Att utforska de här färgerna ihop med grönt rekommenderas starkt. För, när du lägger till en grön färg som LADY 8546 Local Green i paletten, händer det något. Det frodiga vaknar till liv och man märker att stämningen blir mer livlig och lekfull. Rekommenderas starkt!

LADY collage - tidløse farger

Överst till vänster: LADY Supreme Finish Matt 1024 Tidlös; Överst till höger: LADY Pure Color 12083 Devine;
Nederst till vänster: LADY Wonderwall 11175 Adventure; Nederst till höger: LADY 8546 Local Green.

Vi hoppas att du har lust att utforska dessa tidlösa kombinationer närmare. Lycka till !

Läs mer om de 12 nya färgerna i den nya LADY-färgkartan. 

Nina
Nina

Nina – Nina Klæbo Mørkve | Skandinavisk Kulörchef Jotun

Nina har alltid full koll på de senaste trenderna. Hon trollar fram de allra vackraste färgkombinationerna och hennes kulörråd är alltid träffsäkra. Tillsammans med LADY-teamet tar hon gång på gång fram de vackraste kulörerna och färgkartorna.

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…

12290 Antwerp Beige – en omedelbar klassiker

Mmm, beige. Den ljusa, gråbruna färgen som passar till allt och som vi aldrig riktigt tröttnar på. Men det finns…

4947 True Blue – en elegant kick till din interiör

Kulörnyheten Jotun LADY 4947 True Blue från vår nya färgkarta CANVAS är en frisk och ren blåton med omedelbara associationer…

Industriell stil hos Johanna

Välkommen hem till Johanna Ericsson med familj! Vi fick chansen att hälsa på i det egenritade, nybyggda ladhuset med industriell…

Bonnies barnrum i 1775 Fresh Pasta

Gör som Sara Biderman och färgsätt ett barnrum med den optimistiska och härliga gultonen 1775 Fresh Pasta från vår senaste…