Tuffa materialval i trä

Tuffa materialval i trä

Två av Nordens mest kända inredningsarkitekter med koll på trender är Jannicke Kråkvik och Alessandro D’Orazio. De har stått för stylingen av våra senaste LADY Pure Nature-kulörer och här nedan kan du se några av de spännande materialval som de gjorde.

Jannicke Kråkvik och Alessandro D'Orazio

Jannicke Kråkvik och Alessandro D’Orazio. Foto: Line Klein

Det handlar om kontraster

Enligt Jannicke och Alessandro finns det många intressanta sätt att använda sig av trä, särskilt vid inredning. Inslag av trä tillför något äkta och mjukt till rummet, och trä passar lika bra i stadsmiljö som på landet eller i stugan. Varva gärna träväggar med släta målade ytor – att blanda olika ytor är ett utmärkt sätt att skapa kontraster i ett hem.

Träverk i inredningsprojekt

Inredningsarkiteken Adele Kløve från Plan A Design  bekräftar trenden med mer inslag av naturliga material i inredningen. Enligt Adele inspireras vi nu av välgjort hantverk och naturliga element.

  ”Att använda trämaterial i ett hem ger mer värme och djup än om man bara har släta ytor.”

Speciellt mörka träsorter, som kan fås genom att använda LADY Pure Nature Interiörlasyr i färgerna LADY 9049 Valnöt och 9044 Kolsvart ger vackra och tidsriktiga färger. Dessa används ofta vid moderna inredningsprojekt.

Vackert med smal panel

Ett sätt att få en vägg med lite extra karaktär är att skapa en vägg av smal panel, som de har gjort här:

Skapa en smal panelvägg

Styling: Soffa från Menu/Verket Interiør, Bord från Verket Interiør, Ljushållare från Menu, Pläd från Kollekted By, Vas från Kollekted By

Dessa smala panelbrädor är handgjorda av det norska möbel- och finsnickeriet Furnitures By Me. Utgångspunkten är träplankor i gran, med måtten 148 mm bredd och 23 mm tjocklek . Dessa delas sedan ner till måtten 30 mm både i tjocklek och bredd. Slutligen har de laserats med LADY Pure Nature i kulören 9049 Valnöt.

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

  • Gör trä vackrare
  • Motverkar gulning
  • Enkelt att få ett vackert och jämnt resultat

Se våra senaste lasyrfärger här.

Gör en sänggavel i trä

Det finns många sätt att få in mer trä i sitt hem för att skapa värme och djup. På bilden nedanför ser du en sänggavel som är byggd i samma material som väggen. Träplankorna är i gran, 123 mm breda i tjocklek 19 mm.

Ett tips är att ha en eller två väggar i trä, tillsammans med släta väggar. Den släta väggen målad med LADY Minerals Kalkfärg ger grövre yta och kombinationen av detta och väggarna i naturmaterial ger en rustik stil.

 

Nya lasyrfärger

Styling: Kuddar: Aiy, Tidningshållare: Kollekted By, Liten korg: Bolina, Stor korg: Verket Interiør, Lampa: Flos, Stor vas: Ragnhild Wiik

Panelen på bilden ovanför är laserad med LADY Pure Nature Interiörlasyr 90015 Höstbrun (två strykningar). Den släta väggen är målad med LADY Minerals Kalkfärg 10679 Washed Linen.

LADY 10679 Washed Linen

En varm gråbeige ton. Färgen ger en varm mjuk känsla. Den påminner lite om Kalk, men har mindre rött i sig. Det gör att Washed Linen passar mycket bättre tillsammans med Eggvit och Bomull.

Nytänkande rum

Att införa trä i en lägenhet tillför något helt nytt och spännande.

Spännande materialval

Styling: Stol: Verket Interiør, Bord: Verket Interiør, Lampa: Flos, Mugg: HAY, Pall: Vintage

På bilden ovan har Jannicke och Alessandro använt sig av breda paneler som är målade i kulören 9044 Kolsvart. Just dessa paneler kan inte köpas färdiga. De är handgjorda av förstklassig furu, måttbeställda i 250 mm bredd och 25 mm tjocklek. De har sedan hyvlats ner till ca 245-240 mm bredd och 21-22 mm tjocklek, och även dessa är gjorda av det norska möbel- och finsnickeriet Furnitures By Me. Den släta väggen är målad med LADY Minerals Kalkfärg i kulören 10961 Raw Canvas.

LADY 10961 Raw Canvas

En ljus, dämpad gyllene färg. Kanske bäst beskriven som en ljus kamelhårsfärgad ton. Den blir inte direkt beige eller brun på väggen. Ej heller gul utan som ett varmt gyllene mellanting. Fungerar till vittoner som 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Ljusa, moderna väggar

Adele berättar att hon även tycker att det är fint med beigea, ljusa träsorter, for att uppnå ett mer samtida uttryck. Det upplevs som nytt och modernt.

Genom att lasera träet, bevaras träets naturliga färg. Målar du med LADY Pure Nature White kommer träet att vara skyddat mot UV-strålar, så att det inte gulnar med tiden. Den vackra vita tonen är speciellt utvecklad av våra kulörexperter och ger en ren och vacker prägel till rummet.

Vackra laserade väggar

Träet får en ljus och skir ton när du använder nya LADY Pure Nature White Interiörlasyr.

Läs mer om vitlaserade väggar och tak.

Tanja
Tanja

Tanja – Digital inspiratör Jotun

Tanja ger LADY en helhetlig närvaro på webben, och ser till att trender, tips och aktuella nyheter hittar vägen från vår interiöravdelning och ut till er som följer oss i den digitala sfären. Hittar hon något som kan vara till inspiration eller nytta är det er hon först delar sina tips med.

Julmys och härlig äppelglögg

Doften av varm äppelglögg skapar julstämning! Den röda färgen i köket är LADY Pure Color 20120 Organic Red. Vi välkomnar Kristin…

Unik utställning med norsk design

På väggen, Folded Porcelain från Christina Peel. Soffan Linde från Tonning & Stryn. Design Andreas Engesvik. Väggfärgen är LADY Pure…

Vinn gåvor från MENU

Den eleganta lilla lampan, Socket lamp från Menu, passar in överallt! Den vackra panelen är målad silkematt med LADY Supreme…

LADY Indentity färgkarta – styling av bilder

LADY IDENTITY färgkarta. (Styling av framsidesbilden står det om längre ner i inlägget) Var kommer stolen från…? Vi får många…

Små grepp ger stora förändringar!

Återupptäck någonting av det fina du redan har genom att sätta samman det på ett annat sätt! Väggen har färgen LADY…

Idas färgval i ny lägenhet

Ida Gran-Jansen vann realityserien Hela Norge bakar för några år sedan och blev känd i hela Norge som deltagare i…

Go to top