Tuffa materialval i trä

Tuffa materialval i trä

Två av Nordens mest kända inredningsarkitekter med koll på trender är Jannicke Kråkvik och Alessandro D’Orazio. De har stått för stylingen av våra senaste LADY Pure Nature-kulörer och här nedan kan du se några av de spännande materialval som de gjorde.

Jannicke Kråkvik och Alessandro D'Orazio

Jannicke Kråkvik och Alessandro D’Orazio. Foto: Line Klein

Det handlar om kontraster

Enligt Jannicke och Alessandro finns det många intressanta sätt att använda sig av trä, särskilt vid inredning. Inslag av trä tillför något äkta och mjukt till rummet, och trä passar lika bra i stadsmiljö som på landet eller i stugan. Varva gärna träväggar med släta målade ytor – att blanda olika ytor är ett utmärkt sätt att skapa kontraster i ett hem.

Träverk i inredningsprojekt

Inredningsarkiteken Adele Kløve från Plan A Design  bekräftar trenden med mer inslag av naturliga material i inredningen. Enligt Adele inspireras vi nu av välgjort hantverk och naturliga element.

  ”Att använda trämaterial i ett hem ger mer värme och djup än om man bara har släta ytor.”

Speciellt mörka träsorter, som kan fås genom att använda LADY Pure Nature Interiörlasyr i färgerna LADY 9049 Valnöt och 9044 Kolsvart ger vackra och tidsriktiga färger. Dessa används ofta vid moderna inredningsprojekt.

Vackert med smal panel

Ett sätt att få en vägg med lite extra karaktär är att skapa en vägg av smal panel, som de har gjort här:

Skapa en smal panelvägg

Styling: Soffa från Menu/Verket Interiør, Bord från Verket Interiør, Ljushållare från Menu, Pläd från Kollekted By, Vas från Kollekted By

Dessa smala panelbrädor är handgjorda av det norska möbel- och finsnickeriet Furnitures By Me. Utgångspunkten är träplankor i gran, med måtten 148 mm bredd och 23 mm tjocklek . Dessa delas sedan ner till måtten 30 mm både i tjocklek och bredd. Slutligen har de laserats med LADY Pure Nature i kulören 9049 Valnöt.

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

  • Gör trä vackrare
  • Motverkar gulning
  • Enkelt att få ett vackert och jämnt resultat

Se våra senaste lasyrfärger här.

Gör en sänggavel i trä

Det finns många sätt att få in mer trä i sitt hem för att skapa värme och djup. På bilden nedanför ser du en sänggavel som är byggd i samma material som väggen. Träplankorna är i gran, 123 mm breda i tjocklek 19 mm.

Ett tips är att ha en eller två väggar i trä, tillsammans med släta väggar. Den släta väggen målad med LADY Minerals Kalkfärg ger grövre yta och kombinationen av detta och väggarna i naturmaterial ger en rustik stil.

 

Nya lasyrfärger

Styling: Kuddar: Aiy, Tidningshållare: Kollekted By, Liten korg: Bolina, Stor korg: Verket Interiør, Lampa: Flos, Stor vas: Ragnhild Wiik

Panelen på bilden ovanför är laserad med LADY Pure Nature Interiörlasyr 90015 Höstbrun (två strykningar). Den släta väggen är målad med LADY Minerals Kalkfärg 10679 Washed Linen.

LADY 10679 Washed Linen

En varm gråbeige ton. Färgen ger en varm mjuk känsla. Den påminner lite om Kalk, men har mindre rött i sig. Det gör att Washed Linen passar mycket bättre tillsammans med Eggvit och Bomull.

Nytänkande rum

Att införa trä i en lägenhet tillför något helt nytt och spännande.

Spännande materialval

Styling: Stol: Verket Interiør, Bord: Verket Interiør, Lampa: Flos, Mugg: HAY, Pall: Vintage

På bilden ovan har Jannicke och Alessandro använt sig av breda paneler som är målade i kulören 9044 Kolsvart. Just dessa paneler kan inte köpas färdiga. De är handgjorda av förstklassig furu, måttbeställda i 250 mm bredd och 25 mm tjocklek. De har sedan hyvlats ner till ca 245-240 mm bredd och 21-22 mm tjocklek, och även dessa är gjorda av det norska möbel- och finsnickeriet Furnitures By Me. Den släta väggen är målad med LADY Minerals Kalkfärg i kulören 10961 Raw Canvas.

LADY 10961 Raw Canvas

En ljus, dämpad gyllene färg. Kanske bäst beskriven som en ljus kamelhårsfärgad ton. Den blir inte direkt beige eller brun på väggen. Ej heller gul utan som ett varmt gyllene mellanting. Fungerar till vittoner som 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Ljusa, moderna väggar

Adele berättar att hon även tycker att det är fint med beigea, ljusa träsorter, for att uppnå ett mer samtida uttryck. Det upplevs som nytt och modernt.

Genom att lasera träet, bevaras träets naturliga färg. Målar du med LADY Pure Nature White kommer träet att vara skyddat mot UV-strålar, så att det inte gulnar med tiden. Den vackra vita tonen är speciellt utvecklad av våra kulörexperter och ger en ren och vacker prägel till rummet.

Vackra laserade väggar

Träet får en ljus och skir ton när du använder nya LADY Pure Nature White Interiörlasyr.

Läs mer om vitlaserade väggar och tak.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…