Välkommen hem till Halvor och Julian

Välkommen hem till Halvor och Julian

I en lägenhet i Frogner, en bit utanför Oslo, fann den norska inredningsprofilen och möbeldesignern Halvor Bakke och hans Brand Manager och vän Julian Bjørnerem sin drömlägenhet. Välkommen in för att se hur fint de har det!

Bilden ovan: Väggarna är målade med LADY Pure Color i 2732 Djup Mocca och taket med LADY Perfection i 1016 Blek Sand.

– Att komma in i lägenheten ger mig en slående känsla. Det är som att komma in i en lägenhet mitt i city, samtidigt som det är så stilla och lugnt här trots att trafiken finns precis utanför. Jag känner att vi säger  ”Det är så fint här!” hela tiden, säger Halvor till kompisen Julian, som är helt enig.

– Det är en otroligt härlig atmosfär här, instämmer Julian.

Halvor Bakke og Julian Bjørnerem - Jotun LADYI en lägenhet i Frogner, en bit utanför Oslo, fann den norska inredningsprofilen och möbeldesignern Halvor Bakke och hans Brand Manager och vän Julian Bjørnerem sin drömlägenhet.

Vegger malt med Dyp Mocca og tak med Blek Sand i leiligheten til Halvor Bakke

Matsalen med vardagsrummet i bakgrunden. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 2732 Djup Mocca och taket med LADY Perfection i 1016 Blek Sand.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Mer renovering än planerat

Julian bor i lägenheten till vardags och Halvor använder den när han kommer in till stan från sitt lantställe i Stavern.

Lägenheten har blivit som ett extra hem för mig. Tidigare hade jag en pytteliten sovsal på 13 kvadratmeter i Oslo, men när Julian och jag uppgraderade tillsammans blev det ett riktigt uppsving, säger Halvor.

Leilighet malt med farger fra LADY

Snyggt vardagsrum med en mörk, sober kulörpalett med inslag av gröna, frodiga växter ger den avslappnade atmosfären. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 2732 Djup Mocca och taket med LADY Perfection i 1016 Blek Sand.

Julian, som bor i lägenhet på heltid, berättar vidare att det blev betydligt mer renovering än vad som var planerat.

Vi skulle inte göra så mycket egentligen, eftersom lägenheten var relativt ny. Men med Halvor i teamet var ”allt” gjort, skrattar han.

Alla ytor i huset gjordes om – antingen målades, tapetserades eller annat. Inredningen i badrummet byttes ut och i köket satte de in en köksö för lite mer förvaring samt målade om hela köksfronten.

Kjøkken malt med LADY

Köksfronter i 9938 Naturligt Svart, med 2732 Djup Mocca på väggarna och 1016 Blek Sand i taket. För släta väggar i köket kan du välja vår robusta färg LADY Wonderwall. I taket rekommenderar vi LADY Perfection.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

All inredning i badrummet byttes ut för att gå i linje med resten av lägenheten.

Gjorde lägenheten till sin egen

Både Julian och Halvor upplevde att det var lite för mycket ”nybyggnadskänsla” i lägenheten när de flyttade in.

– Vi ville få in lite mer själ genom att måla om och så där, men det ena ledde till det andra, och i slutändan blev det mer renovering än planerat. Men nu har vi skapat det precis som vi vill ha det, säger Julian och Halvor.

Förutom att de har gjort lägenheten till sin egen, tycker de också att stadsdelen Frogner är det perfekta stället att ha en lägenhet i.

Lounge malt med LADY

Den mörka paletten gör sig mycket fint till den lite ljusare inredningen och de gröna växterna.

– Det är små restauranger och caféer i varje gathörn, men det är samtidigt ett lugn och en trevlig atmosfär här, säger de nästan i kör.

För Julian som bor där på heltid är det något han känner varje dag. För Halvor Bakke, som pendlar in till Oslo, är det en lyckokänsla att ha möjligheten till att komma in till stan, och vi förstår honom väl när han säger;

– Det är en sån lycka att ha möjligheten till att pendla till Frogner, och jag är väldigt tacksam över att ha den möjligheten, säger han.

Från helvitt till en lugnare palett

Kompisparet berättar att de ville komma ifrån vita tak, men samtidigt ha en lite ljusare färg i taket än på väggarna och resten av inredningen. De valde en palett som består av den mörkbruna 2732 Djup Mocca på väggarna, med den varma beigetonen 1016 Blek Sand i taket. Köksfronten har fått Halvors favorit 9938 Naturligt Svart.

Vi ville prova något annat än Naturligt Svart, och något lite mjukare och varmare i kombination med de svarta möblerna. Med Djup Mocca på väggarna får vi en kontrast till möblerna (som för övrigt är från Halvors egen kollektion, reds. anm.), och med Blek Sand i taket undviker vi kritvita tak, men får samtidigt ett ljust tak, säger de.

I sovrummet har de valt en annan variant. Där är det tapet på väggarna, medan taket är målat i kulören 2732 Djup Mocca.

Soverom malt med LADY Dyp Mocca

I sovrummet har Julian och Halvor valt 2732 Djup Mocca i taket. Till tak rekommenderar vi LADY Perfection.

– Det är bevisat att vi sover bättre i rum som har en mörkare färg, så att ha vitt i sovrummet var aldrig aktuellt, säger Halvor engagerat.

Halvor Bakkes bästa renoveringstips

Efter att ha sett deras härliga lägenhet var vi ju tvungna att fråga om deras bästa tips för en lyckad renovering och inredning.

1. Gör klart allt på samma gång

– Det första jag tycker är viktigt att lyfta är att det är bäst att göra klart allt på samma gång. Då använder du samma inspiration till allt och på så sätt hänger allting samman, säger Halvor.

TV-stue hos Halvor Bakke malt med LADYAlla rum följer samma stil och kulörval, vilket är en positiv effekt av att renovera hela bostaden på samma gång.

2. Välj en kulörpalett

– Välj antingen kalla eller varma toner och utgå från en färgskala om två-tre toner. När du har valt en kulörpalett är det viktigt att du håller dig till den hela vägen, säger Halvor.

3. Om du är osäker, rådfråga någon

– Det är viktigt att få input från någon om du är osäker. Det kan vara vänner och bekanta eller någon som faktiskt jobbar med detta. En inredningsarkitekt kostar ju lite grann, men det är ofta värt det för att lägga upp en helhetsplan, säger Halvor.

Kjøkken malt med LADY - Halvor BakkeStilfullt kök! Köksfronterna är målade i 9938 Naturligt Svart, väggarna med LADY Wonderwall i 2732 Djup Mocca och taket med LADY Perfection i 1016 Blek Sand.

Tusen tack för samtalet och lägenhetsvisningen. Vi hoppas att vi ses igen!

Foto: Ragnar Hartvig

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…