Våra vackraste kulörer – färgkartan som hjälper dig

Våra vackraste kulörer – färgkartan som hjälper dig

I färgkartan ”Våra vackraste kulörer” hittar du många trygga och bra interiörfärger. De nya färgerna 7629 Antique Green (vägg i förgrunden) och 7628 Treasure (vägg i bakgrunden) har tagit plats i den uppdaterade färgkartan. Dörrarna är målade med LADY Supreme Finish Halvblank 12078 Comfort Grey.

Din guide till rätt väggfärger

De allra flesta av oss har nog behov av tips och goda råd när det kommer till färgval! Vi har därför utvecklat den unika färgkartan Våra Vackraste kulörer, som är ett smart verktyg. Den är designad både för den professionella färgexperten och för alla andra som vill ha mer hjälp! Färgkartan består av ett stort urval av bra och trygga färger som garanterat blir vackra på stora väggytor.

Låt oss hjälpa dig att hitta färger och kombinationer som passar ditt hem och din stil!

Färgtrender vår 2019

Dörren är målad med LADY Supreme Finish Halvblank 12083 Devine. Väggen i förgrunden med LADY Supreme Finish Matt 1024 Tidlös, och längst in är det målat med LADY Supreme Finish Silkematt 12083 Devine.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

MÅNGA NYA FÄRGER!

Färgkartan «Våra vackraste kulörer» ska alltid återspegla de allra bästa och mest tidsenliga LADY-färgerna. Den här säsongen har vi gjort plats för 11 nyheter som finns på marknaden i LADYs trendfärgkarta.

Våra vackraste kulörer 2019

Nyanser av persika och röd-rosa

Det är nya röd-, rosa- och persikovarianter och vi har redan introducerat den läckra färgen 12083 Devine, på bilden ovan. Detta är en ljus, gyllene och dämpad persikofärg. Vill du ha en ännu ljusare nyans rekommenderar vi 10290 Soft Touch. Den är också dämpad och har även en gråaktighet i sig.

Till sist har vi 20120 Organic Red som är en varm och komplex färg. Den är mer röd-rosa än de två andra nämnda färgerna och matchar på ett läckert sätt rosa färger som 2024 Senses eller 12086 Rustic Pink.

LADY 10290 Soft Touch.LADY 12083 Devine.LADY 20120 Organic Red.

LADY Pure Color 20120 Organic Red

LADY Pure Color 20120 Organic Red skapar en varm stämning i köket!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Nya gula färger

Vi har också tagit med två nya gula färger i färgkartan, 12082 Refined Yellow och 12080 Soft Radiance. Dessa två färger är dämpade och behagliga att omge sig med och de är fina ihop med gulaktiga vita färger som 1001 Eggvit och 1453 Bomull. Se fler matchande färger här.

Den gyllene färgfamiljen

En elegant gul färg! LADY Pure Color 12080 Soft Radiance.

Jotun LADY Färgkarta 2019

LADY Pure Color 12082 Refined Yellow. För en harmonisk helhet har vi målat golvlisterna i samma färg i  LADY Supreme Finish Matt

Perfekta neutrala nyanser

Något av det mest utmanande vid färgsättning kan vara att hitta de perfekta ”neutralerna”.

Den här gången har vi tagit med tre nya vackra neutrala nyanser som ni kommer att älska! I den gyllene beige skalan har 12075 Soothing Beige funnit sin plats.

LADY 12075 Soothing Beige

Varför inte välja samma färg både på väggar och i taket? Se hur fint sovrummet blev med LADY Perfection takfärg och LADY Pure Color på väggarna i färgen 12075 Soothing Beige.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Varma grå färger

Två nya varma grå färger har också fått plats i färgkartan, 12077 Sheer Grey och 12078 Comfort Grey. Detta är också två bra och användbara neutrala färger.

Sheer Grey

LADY Pure Color 12077 Sheer Grey är en varm och ljus grå färg. Bordet är målat med LADY Supreme Finish Matt 1622 Reflektion.

LADY 12078 Comfort Grey

Läckert med superblank glansgrad i LADY Supreme Finish! Färgen är 12078 Comfort Grey. Läs mer om de tuffa panelväggarna här!

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Härliga nya gröna färger!

Vi har introducerat många nyheter inom den gröna färgfamiljen de senaste åren. Tre populära nyheter har nu fått sina platser i färgkartan!
Den mörka och mystiska 7613 Northern Mystic, den läckra mellanfärgen 7629 Antique Green – och den ljusare 7628 Treasure. (Se också den översta bilden i detta inlägg).

Färgsätt detaljerna

Gröna bästsäljare! här har vi kombinerat LADY 7629 Antique Green med LADY 7613 Northern Mystic,. Här har vi även målat dörren så att den går mer i ett med väggen. Läs mer om våra gröna nyanser här.

MÄRKNING AV FÄRGER

Både användning av mer kulörta färger i taket och färger i kalkfärg är stora tendenser i tiden. Jotun utvidgar därför kontinuerligt sortimentet av färger som kan blandas i LADY Perfection takfärg och LADY Minerals.

 1. Totalt har vi över 80 färger tillgängliga i LADY Minerals. I färgkartan «Våra vackraste kulörer» är 55 av dessa färger markerade med en liten stjärna. På detta sätt är det lätt att se vilka färger i färgkartan som också finns i vår kalkfärg.
 2. Alla färger som är märkta med en liten cirkel med en prick i kan blandas i takfärgen LADY Perfection. Totalt har Jotun över 100 färger som kan blandas i takfärgen!
 3. NYTT för i år är alla färger som är märkta med fyrkant – som symboliserar väggförnyaren LADY Minerals Revive! Nu är det över 30 färger som kan blandas i denna nya produkt.

lameller / märkning i färgkartan

Alla dessa fyra färger är märkta med cirkel och stjärna och kan blandas i takfärgen LADY Perfection och LADY Minerals kalkfärg. Evening Green som även är märkt med en fyrkant, kan också blandas i LADY Minerals Revive!  

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

DELIKATA FÄRGKOMBINATIONER

Färgerna i färgkartan är noga utvalda och grupperade så att du enkelt kan hitta passande kombinationer. Hela tiden har färgexperterna fokus på att färgen ska vara vacker på en stor vägg och att färgen ska göra ditt hem behagligt att vara i.

Innan du väljer färg är det smart att tänka igenom ljusförhållanden och andra element i ditt hem som kan påverka färgerna. Vi rekommenderar dig därför att göra ditt slutliga val med hjälp av ett större färgprov eller genom att provmåla på en vägg med Jotun Kulörprov Interiör, i det rum som du ska måla. Då kommer du att se hur färgen blir i sin rätta miljö, hemma hos dig.

HITTA FÄRGPROVER I LADY INSPIRATIONSCENTER

Samtliga färger i färgkartan «Våra vackraste kulörer» finns i stora färgprover hos många av Jotuns återförsäljare. Hela 62 av dessa finns dessutom i större färgprover i A3-format. Detta ger dig en extra bra utgångspunkt för rätt färgval.

Tips! På baksidan av alla färgprover hittar du också förslag på matchande färger från våra färgdesigners.

Våre vakreste farger

Se Jotun.se för att hitta din närmaste återförsäljare.

STORA FÄRGPROVER GÖR DET ENKLARE ATT VÄLJA

LADY Inspirationscenter innehåller även en trendsektion med de allra senaste färgerna! Dessa är hämtade från den senaste LADY färgkartan som du också hittar ute i butikerna.

HITTA RÄTT PRODUKT

När du äntligen har valt den perfekta färgen är det dags att välja den bästa produkten till ditt målningsjobb!
Oavsett storleken på ditt projekt är det några egenskaper som är viktiga för en interiörfärg. Den ska vara lätt att måla med, ge jämn och god täckning, stänka lite och produkten måste ge den färg du har valt.
Når du väljer en interiörfärg från Jotun kan du vara säker på att produkten levererar på alla dessa punkter. I färgkartan hittar du många tips på vilken produkt som fyller ditt behov.

Här hittar du fler bra filmer som tipsar om målning

KONSTEN ATT SKAPA FÄRGER

Jotun Kulörtrygghet är ett nyckelord för alla Jotuns färger. Använder du Jotuns produkter blandande i Jotuns blandmaskiner så kan du vara helt säker på att färgen du väljer blir densamma som du hittar i färgkartan.

Vill du veta mer om hur vi utvecklar våra färger? Ta en titt på denna film!

Färgkartan hittar du hos din närmaste Jotun-återförsäljare eller så kan du beställa den här.

Lycka till med färgvalet!

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Så målar du påskäggen!

Påskägg i alla varianter är något vi förknippar med traditionellt påskfirande. Vi pyntar gärna hemmet med påskägg eller fyller påskäggen…